Stiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da, seamana izbitor cu ICE1 si Pendolino, in plus fereatra laterala a mecanicului este de mare "efect", astept cu interes sa vad interiorul de mare finete. Ce teste aerodinamice? Probabil ca sunt deja vandute la CFR. Nu se apucau sa investeasca daca nu aveau ceva sigur.
 
Eu unul sper ca macar de data asta CFR Calatori sa se gandeasca bine daca merita achizitionarea unei astfel de rame . Zicea cineva de teste aerodinamice. Aveti impresia ca ne gasim la Boeing sau NASA ? In legatura cu rama proiectata pentru chinezi cred ca este o gluma. Nu de alta dar chinezii ne-au cam aratat cum circula un tren cu adevarat de mare viteza.
 
@ ionut07 din articol reiese ca proiectul este finantat cu bani europeni. deci nu neaparat sunt cumparate deja, desi ma astept ca la capitolul sustenabilitate proiect sa fie si ceva legat de vanzarea unui numar de n bucati.

@cosmin78 si eu cred ca designul botului este opera lui grigore_dupa_ureche. le-a placut cum arata pe hartie probabil.

@victorian din cate observ in poze botul este inca in lucru, banuiesc ca va fi colantat si el dupa finalizarea lucrarilor. altfel...

@restul: tren de mare viteza la 160km/h ?? :confused: cu doua sub-ramuri: daca merge in RO, pe unde merge cu viteza asta? pe tronsoanele modernizate unde se circula cu confirmare prin telefon (sau cum s-o numi pasarea din statie in statie a trenului)? sau daca apuca sa vada viteza asta, chiar are nevoie de carenaj la port-cupla?

ca observatie in general: nu stiu cat de fiabila si performanta va fi rama, insa ca si concept cred ca este ceea ce e nevoie pentru Romania, si cred ca la preturi mai mici decat suratele din vest (Siemens, de exemplu). Nu v-ati saturat sa vedeti bataia de joc in care a ajuns CFR, cu greoaiele trenuri de 2 vagoane trase de o ditamai EA-ul? nu vi se pare mai ok in "Desiro" electric? poate o sa apara si la noi conceptul de transport suburban in adevaratul sens al cuvantului, cu o centura a Bucurestiului fiabila din punct de vedere al timpului, costului, s.a.m.d. ..... sper sa nu visez cu ochii deschisi....
 
poate ar trebui mutate posturile aici:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11783&highlight=

in clipul postat de Gam3, apare si carenajul pentru port-cupla, desi se vede ca e aruncat acolo pentru a arata decent la filmare
 
trecand peste jurnalistii lui peste cu 'tren de mare viteza' la doar 160 km/h viteza maxima (in conditiile in care un amarat de vagon modernizat poate ajunge teoretic la aceasta viteza - clar nu in romania), nu stiu pe unde au vazut ei trenuri de mare viteza cu doar 4 vagoane; stau pe ganduri la trenurile pe sustentatie magnetica, unde am putine informatii si oricum e alta mancare de peste, in rest mai toate trenurile de mare viteza au 8, ba chiar 10 vagoane (de fapt corect ar fi sa spunem minim 6, ca locomotivele de la tgv-uri nu se numara decat pe diorama), ba chiar se leaga cate 2 garnituri (am vazut la francezi, cred ca si la nemti) tocmai pentru a creste capacitatea de transport (in fond mare viteza inseamna automat pe distante lungi, si in ziua de azi lumea calatoreste)

si ce-mi place cum se pupa in acelasi articol regio cu mare viteza (doar la aeroportul din shanghai cred ca exista asa ceva, si ala e oricum maglev, alta mancare de peste pana la urma)

asta e, poate mai invata si jurnalistii sa mai intrebe vreun prieten trenulist inainte de a scrie dupa cum le trece prin cap, sa vedem totusi partea buna, se face ceva in romania; cum o iesi la inceput, bine/prost, macar se face, ca am fost zilele trecute in gara si m-a apucat durerea de cap cand am vazut ditamai locomotiva (parca un '45) tragand 2-3 vagoane (si nu era gara obor, unde se intampla asta frecvent, era gara de nord, unde ma asteptam la mai mult ...)
sincer la ce viteza au trenurile prin romania mai bine puneau un ldh, ca nu cred ca se simtea prea tare diferenta :(
 
http://www.youtube.com/watch?v=JfqbktjAR4I
Asa arata primul EMU polonez care respecta cerintele de securitate in caz de coliziune, este proiectat si fabricat in Polonia de o firma poloneza, PESA.
Probabil ca nu au avut finantare UE de asta au facut o treaba excelenta si chiar daca nu ne place, nu sunt romani.
Aici aveti si site-ul firmei http://pesa.pl/en/
 
Infrastructura noastra este varza, se merge cam ca in timpul razboiului al doilea, pentru ca prin anii 80 altele erau deja conditiile de exploatare, cu toate lipsurile inerente acelei perioade.

Nu vom avea trenuri civilizate prea curand pe la noi prin tara, situatia este complexa si de nerezolvat, tine de foarte multi factori atat subiectivi cat si obiectivi.
S-ar impune un plan amplu, mamut, care sa lucreze simultan pe mai multe directii, refacerea infrastructurii feroviare, investitia cu cap in vehicule feroviare pe principiul directionarii mijloacelor in functie de necesitati, o campanie adevarata de publicitate si politica orientata corect catre transportul nepoluant feroviar.

Pe scurt bani si cap. Trenuri de mare viteza nu vor exista aici in urmatorii 10 ani cu siguranta. Daca va exista transport macar la nivelul anilor 80, si acest lucru este o incertitudine. Este bine daca se mai studiaza ceva in domeniu, daca se bate moneda pe productia proprie, insa vom vedea cu ce rezultate.

Referitor la presa, informatiile sunt de regula varza, daca e vorba de imagini, acestea de regula sunt preluate din arhive, de parca suntem in vremurile in care se folosea pelicula cinematografica. In rest nimeni nu mai are timp de documentare serioasa.
 
stageexp a spus:
Infrastructura noastra este varza, se merge cam ca in timpul razboiului al doilea, pentru ca prin anii 80 altele erau deja conditiile de exploatare, cu toate lipsurile inerente acelei perioade.

cred ca vorbesti strict metaforic. Daca o sa-ti scanez niste livrete din anii '40 o sa ramai ca la dentist, tot metaforic vorbind :)
 
catalin, pe unde am avut noi discutia aia despre mersul trenurilor in tractiunea cu abur, ca te intrebam cum faceau sa mai ia si apa in parcurs si sa tina timpii de mers?

sau era pe mess?
 
Este posibil ca in anii 40 sa se fi circulat mai rapid ca azi.
Am adus in dicutie perioada 80, pentru ca intr-o discutie cu dantm, care avea doua sau trei exemplare de "mersul trenurilor" la el, am facut o comparatie a timpilor de circulatie parca intre Craiova si Calafat.
Stiu ca acesti timpi se inscriau pe o curba, in sensul ca se repeta o blucla istorica, adica azi se circula la fel de prost ca acum 50 ani, dupa o perioada ceva mai buna in sectorul anilor 80 de care am povestit.

Cred ca era vorba de acel tronson, pentru ca ulterior am avut o discutie similara si cu un coleg de serviciu al carui tata a fost mecanic de locomotiva in acea zona.
 
Frumos nu zic, dar parca ar fi mai interesant daca s-ar turna si pe aici cate o mana de pietris. Slabe sperante insa la astfel de actiuni pe plan national, unde totul e varza inclusiv in domeniul feroviar.
 
"The 600 001 of Train Hungary Private Railways runs with 20 (!) ancient diesel engines to Curtici"

Este posibil ca aceste locomotive sa vina la taiat in Romania ?

<a href="http://www.flickr.com/photos/szakipeti/9700222424/" title="En route to Romania by szakipeti, on Flickr"><img src="http://farm4.staticflickr.com/3691/9700222424_225c06f191_b.jpg" width="1024" height="622" alt="En route to Romania"></a>

http://www.flickr.com/photos/szakipeti/9700222424/