Statistica: Analogic vs. Digital

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Analog Vs. Digital


  • Total voters
    0

manlif2_0

Well-Known Member
Trenulist
30 Octombrie 2009
548
0
Craiova
LOCATION
Craiova
Sunt curios cati dintre voi se plimba pe analogic si cati pe digital


p.s. daca mai exista un astfel de thread imi cer scuze, dar nu mi-a sarit in ochi....
 
Caile Ferate "La Ursu" functioneaza in sistem digital, dupa un destul_de_lung stagiu in sistemul analogic. Mi-am construit singur alimentatoarele pentru regimul analogic, pornind de la transformatoare cu secundare multiple, continuand cu alimentatoare cu zero central si cu tensiune continua pura, in diverse variante, si incheind cu celebrul meu alimentator PWM, si el in diverse variante. In aprilie 2005 a trecut pe la mine o statie digitala Roco LocoMouse, moment in care am inceput sa ma gandesc la digitalizarea colectiei mele. Iata ca, la ora actuala, toate locomotivele mele sunt digitale si functioneaza impecabil sub comanda statiei digitale LenzSet100 8)
Totusi, sa-i dam analogicului ce-i al analogicului :D. Anume, automatizarile sunt mult mai simplu de realizat in analogic, prin intreruperi de sine sau papuci izolanti plasati convenabil, pe principiul "ai tensiune, treci, n-ai tensiune, stai". E drept ca astfel pornirile si opririle sunt bruste, iar farurile locomotivei si luminile trenului se sting in timpul stationarii :fluierat:
Un alt avantaj al analogicului (da, ati citit bine, avantaj) consta in simplitatea cuplarii unei diorame modulare la vecinele sale in cadrul unei maxi-diorame, de exemplu la o expozitie. Astfel, stiindu-se respectata regula "plus in dreapta si minus in stanga = inainte", sinele fiecarei diorame sunt alimentate din sursele proprii, fara conexiuni electrice intre dioramele vecine, asigurandu-se doar alinierea corecta a sinelor, respectiv tensiunile si polaritatile adecvate pentru primirea/trimiterea trenurilor spre/dinspre dioramele respective.
 
Digital ! :D
Si pe un banal circuit pe covor poti comanda 2-3 locomotive fara linii intrerupte si n transformatoare, ai lumini tot timpul, sunet.
 
Nu prea se poate discuta de sondaj. Fiecare control are avantaje si dezavantaje si de aceea e folosit in anumite situatii. La mine pe diorama implementez un model de comanda mixt (in teste), pentru ca daca vin niste prieteni ce au doar locomotive analog iar eu am doar digital e cam...nasol, mai ales daca centrala nu suporta semnal prelungit (analogic).
 
Nu am intentionat ca prin acest thread sa deschid o discutie analog vs digital, asa ceva s-a mai discutat si inca destul de mult. vreau doar sa vad statistic cati folosesc digital, cati folosesc analogic, si cati folosesc mixt.