PC for Gaming

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Alex14

Active Member
Trenulist
17 Ianuarie 2012
148
1
Iasi-Husi
LOCATION
Iasi-Husi
Salutari tuturor. Dupa cum spune si titlul, vreau sa imi fac unitatea pt jocuri. Apelez la experti in IT si informatica. Vreau sa aiba anumite specificati dar nu stiu la ce piese le gasesc si daca per-ansamblu sunt compatibile intre ele.
Procesor: i5
Placa Video: NVIDIA de 2G
HDD: 500G minim
RAM: 4G
Placa de baza care sa contina placa audio 7.1
Sursa care sa faca fata la aceste componente.
Carcasa o am dar are ceva ani, sper sa pot pune piesele pe ea.
Suma pe care o pot investi este de 20-22 milioane (2000-2200lei). Ma puteti ajuta cu o lista de piese care sa acopere aceste cerinte??
 
Salut,

In functie de incadrarea in buget, vezi ce generatie de I5 alegi. Oricum, atentie: coolerul stock de la Intel este o mizerie.

Referitor la placile de baza si video, eu as merge pe Gigabyte. Mi se par cele mai ok ca raport pret/calitate. Asus e cam scump. La capitolul placa video, daca te incadrezi, poti merge si pe EVGA sau PNY. Ca chip, eu as merge pe Nvidia 650, fara OC (pentru a nu avea surprize mai tarziu din cauza caldurii.

La Ram, eu as pune 8 gigei (Corsair) (2x4). Modelul XMS este best buy.

Sunet: depinde la ce o folosesti. Eu unul am un Creative X-fi Extreme Music, iar placa onboard (oare de ce nu se mai fabrica placi de baza fara nimic onboard???). Nu am gasit pana acum nici o placa de sunet onboard care sa se auda decent (exceptand placile de baza extrem de scumpe). Dar daca vrei doar sa te joci, placa onboard e ok.

Sursa: sincer nu stiu ce firma sa iti recomand. Toate sunt proaste. Daca ai posibilitatea sa gasesti pe undeva o sursa de server (chiar si SH), ia-o. Oricum, bigger is better.

Carcasa: desi toata lumea o neglijeaza, e f. imporanta. Din punctul meu de vedere, un PC, chiar daca este pt. jocuri, daca zuruie, zboara pe geam afara. Ia-ti o carcasa sanatoasa (Antec sau Arctic Cooling). Arctic Cooling au niste ventilatoare foarte faine, cu rulmenti ceramici - foarte silentioase. Eu personal folosesc o carcasa de server 4U de la Chieftec. Are peste 10 ani si vreo 23 kg, insa este excelenta.

Inca ceva: 2000-2200 cu sau fara monitor?

Succes!
 
Fara monitor. Doar unitatea ma intereseaza. Restu le am.

Problema la mine este urmatoarea. Aceste componente precum procesor/placa video/ram trebuie sa fie compatibile. Ar fi mai simplu pt mine sa imi cumpar o unitate de-a gata dar o ruda care lucreaza la un magazin de electronice m-a avertizat ca nu este o idee buna. Componentele nu se inteleg, merge 1-2-3 luni PC-ul dupa care moare. Trebuie reinstalat win si apoi aceeasi poveste. Nu vreau sa am parte de astfel de "surprize".
Folosind ideile mele am facut lista asta https://www.emag.ro/shopping-cart care sigur nu este buna...
De la o persoana care cunoaste mai multe, am configuratia asta http://www.mediadot.ro/wishlist/32092/

Nu cunosc multe din lucrurile pe care mi le-ai spus deci deduc ca te pricepi mult mai bine. Poti te rog sa ma ajuti cu o configuratie sub forma celui de al doi-lea link??
 
Pentru ca ai un buget alocat, nu prea mare, iti recomand sa treci pe o platforma AMD, in special procesoarele APU seria A10 (6800k).

Procesoarele APU au si un nucleu grafic incorporat ceea ce-ti o alternativa decenta la o placa video (nu mai trebuie sa-ti cumperi si o placa video, momentan).

Seria A10 de la AMD are performate mult mai mari in gaming ca APU-urile Intel (seria I5) si pretul e mult mai mic: 650 ron AMD A10 6800k vs 840 ron Intel Core I5 4570.

Dezavantajul procesoarelor AMD consta intr-un TDP (Thermal Design Power) mai mare si temperaturi mai mari, ceea ce necesita un cooler capabil.

Global, platforma AMD ofera un raport pret/performanta mult mai bun ca o solutie bazata pe procesor Intel.


In acest link ai o configuratie bazata pe AMD care se incadreaza in bugetul tau de 2200 ron.
 
Consider ca 4G RAM imi este suficient. Eventual, dupa ii pot face un upgrade.
Acum trebuie sa investesc in procesor si placa video. Nu vreau sa faca procesorul 2 lucruri. O sa am un i5 si o NVIDIA de 2G. Pot reduce si din marimea HDD-ului caci si aici pot interveni ulterior.
 
@Alex14 : nu stiu de ce te poticnesti in I5 si in Nvidia 2G ? La cum pui problema e clar ca esti pe langa subiect total . Sper totusi ca vei putea sa conectezi componentele intre ele fara sa le distrugi .
Sfatul meu se indreapta tot spre platformele cu AMD (cineva a agrumentat foarte bine avantajele acestui producator ) . Oricum pentru un PC de gaming , eu cred ca cel putin pretul placii/placilor video ar trebui sa depaseasca de cateva ori bugetul tau .
Deci pe scurt :
Procesor AMD FX-6300 AM3+ 3.5GHz / 4.1GHz 6 nuclee 14MB AMD Turbo core, 95W

Placa de baza MSI 970A-G43 AMD 970FX+SB950 Sk AM3+ ATX

Memorie Kingston HyperX XMP Blu Red KIT 2x4GB DDR3 1600MHz PC3-12800 CL9, Retail

Placa video EVGA GeForce GTX 760 2GB GDDR5 256biti, PCI Express 3.0 x16, 02G-P4-2761-KR
Sursa Antec VP-450 450 W ATX12V v2.3 sau Sursa Antec VP500PC Basiq 500W ATX2.3
Si ... iata ca am ajuns la 2200 si un pic ron . Din pacate HDD nu mai incape in banii astia , poate ai unul SATA din calculatorul vechi . Daca nu atunci mai poti umbla la RAM ( 4G cat doresti tu , dar diferenta de pret e mica si peste 1 an o sa-ti para rau ca nu ai investit la momentul 0 ) sau poate astepti dupa sarbatori si investesi si intr-un HDD cat te tine bugetul .
Si ... inca o parere personala , daca intr-adevar vrei sa joci jocuri atunci mai bine investeste intr-o consola buna si intr-un televizor cu diagonala mare , pentru a putea savura 100% "placerile" jocurilor .
Si , un ultim sfat , eu cred ca ar trebui sa intrebi si parerile baietilor de pe forumurile de PC .
p.s. preturile componentelor sunt de la diferite magazine online din "land of choice " , fara a tine seama de promotiile oferite de ziua mondiala de lupta impotriva SIDA , deci mai trebuie sa adaugi si vreo 2 borcane de mustar pana ajung componentele pana la Tecuci
p.s. 2 si daca ai nevoie de ceva putere mai mare , din aceasta configuratie mai poti stoarce un pic prin oveclocking . Configuratia de mai sus este recomandata de baietii de la Tom's Hardware si o utilizez in momentul de fata ( am alta sursa si un alt HDD cam batranel , sunet Delta44 si asta cam batranel + o carcasa din vremurile "bune" la care nu vreau sa renunt , chiar daca arata urat si are cateva kg bune, ) si .... nu e chiar pc de gaming
 
Am jucat o data pe o consola si nu m-a atras. Poate trebuie sa joc mai mult, poate nu era un joc pt mine cel care l-am jucat. Oricum ar fi, prefer sa investesc intr-un PC pentru ca am nevoie de el nu numai la jocuri. Il mai folosesc si pentru scoala,pentru muzica, filme.

Intradevar, sunt pe langa subiect pentru ca nu cunosc... :roll:
Din auzit stiu ceea ce tot sustin" i5 + 4G RAM + 2G Nvidia". Dar nu am avut de-a face cu acestea si nu stiu care e diferenta fata de AMD sau alte firme la celelalte componente.
Am de la PC-ul actual un SATA de 75G. Eventual o sa incerc sa ma descurc cu asta pana fac rost de un HDD mai calumea.

Nu am mai modificat dar acum este "Husi-Tecuci". Prin urmare, mai pun vre-o 4 borcane. :D
Multumesc pentru ajutor. :D O sa cugetez la toate informatiile si o sa ajung pana la urma la o concluzie.
 
Salut,
Am avut o perioada destul de lunga in care m-am ocupat de muzica. Din acest motiv, orice calculator am achizitionat reprezenta varful de gama la vremea respectiva. Am inceput de la Pentium 166MHz, cand aparuse... am continuat cu PII, PIII si asa mai departe. Ultima oara am luat un Intel Quad cu 4Gb RAM... de fiecare data incercam sa achizitionez o configuratie care sa reziste cat mai mult timp... Ideea este urmatoarea, ca sa sintetizez. Am platit carute de bani pe fiecare sistem la vremea lui. Fireste ca imi mergeau si jocurile cele mai pretentioase pe astfel de sisteme, insa investitia privita doar din perspectiva jocurilor nu merita. Incearca sa ai in vedere si faptul ca un joc nu trebuie sa mearga neaparat pe rezolutia cea mai cea, daca pretul calculatorului este dublu sau triplu, poate merge si pe o rezolutie medie. De ce spun asta? Pentru ca ai o limita a investitiei, caci altfel nu s-ar pune problema. Cu cat urci componentele catre varf, cu atat micile diferente se platesc mult mai scump.
Treaba cu compatibilitatea nu prea o inteleg. De la 486 incoace nu am avut astfel de probleme... doar softurile sa fie ok, drivere, etc...
Daca ai pe cineva prin Bucuresti pot cauta ceva componente, nu varfuri, dar inca foarte bune, ramase de la upgrade-ul meu, pe care le poti lua la pret derizoriu. Aveam o Nvidia de 1Gb DDR3 foarte buna pe undeva... sta de pomana.
Bafta!
 
Am auzit de la tata ca ani in urma, exista pe la Galati un "depozit de calculatoare" unde gaseai piese second-hand dar destul de bune si la preturi mult mai mici fata de pretul piesei de noua. Exista asa cv prin Bucuresti??
 
@Alex14 : pentru gaming nu intra in calcul second hand-ul . Se pare ca pana la urma nu ai bugetul in buzunar ? Am incercat sa fac o configuratie I5 rezonabila , dar pretul exagerat al procesorului ( aprox 700 lei ) impiedica orice alegere de placa video apropiata de valoarea procesorului ( sa nu se plictiseasca procesorul in soclu ) cum ai vrut tu :Nvidia cu 2G .
Un posibil scenariu ( pe care nu l-am testat )
Procesor Intel Core i5-3350P (Ivy Bridge)
Placa baza ASRock Z75 Pro3: LGA 1155, Intel Z75 Express ( ca sa mai storci un picut de unde se mai poate , daca devii entuziast )
Memorii G.Skill Ripjaws Series 4 GB ( F3-12800CL9D-4GBRL) pentru ca sunt mai ieftini cu 9 lei decat celelalte care au radiator
Placa video MSI nVidia GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB GDDR5-192 bit, 1006/6008 MHz ( poate as alege un 660 ti , dar iarasi problema banilor ) si atentie la conectorul de la monitor :)
Sursa Antec VP500PC Basiq 500W ATX2.3 ca sa nu spargi banii ce ii mai ai .
Ziceai ca ai un HDD decent , probabil Blue Ray nu vrei sa mai inghesui in pretul asta ( atentie placa de baza indicata de mine nu mai are nici un port IDE )
Aaaa si atentie la : 64Mb AMI UEFI Legal BIOS with GUI support :evil:
Alex bafta multa la cumparaturi/asambalare , sper ca sfaturile mele iti vor fi utile !
@danny224 : Alex s-a referit la o gramada de probleme de compatiblitate care pot apare si dupa era 486 ( generatia plug and PRAY ): incepand de la compatibilitatea soclu placa de baza procesor (la PII prosesoare slot1 si socket xxx ( nu mai stiu cum se numeau ) ), lipsa spatiului pe placa de baza sau carcasa la instalarea unei placi video mai lungi , pana la lipsa conectorilor PS2 la unele placi de baza sau a conectorului IDE pentru a conecta un device mai vechi sau poate chiar o sursa ATX care nu are cabluri destule/destul de lungi => nervi , timp si/sau bani pierduti .
Toate aceste mici probleme le poti vedea/evita daca TU iti "proiectezi " sistemul de calcul si tot TU il si montezi .In rest este MASTERCARD :(|)
 
Bugetul este impartit. Teoretic, am toata suma, practic nu. O suma o am in banca, alta in mana, alta la tatal meu imprumut... Cand gasesc configuratia buna si sunt decis, ii adun pe toti si fac comanda.

Multumesc de sfaturi si ajutor, kablu, andreiul, cristianssenn, danny224. Orice informatie si idee imi este de folos. :D
 
Hmmm; eu nu am mai facut upgrade la desktop de ceva ani. Este un Intel Core2 Duo 8600 cu OC, pe un Asus P5N32 SLI Deluxe, 2x4 Gb Corsair XMS si 2x EVGA 8800 GTX puse in SLI, 2x500 GB WDC - raid stripping. Nu exista nici un joc care sa nu functioneze, desi calculatorul are ceva ani; e drept, nu are DX11 nativ.
 
Salut Alex,

Sfatul meu este sa te axezi pe procesor si placa video daca este PC pentru jocuri.
De obicei jocurile sunt (sau erau cel putin) dezvoltate si testate pentru procesoare Intel. Ele au fost intotdeauna cele mai rapide din bransa (si in general aveau toti parametrii mai buni decat AMD, incusiv consumul si caldura). Eu am avut si/si.
Daca nu iti pui windows pe 64 de biti atunci iti ajung 4 Gb RAM, mai mult "nu vede" un windows pe 32 biti, deci nici nu-i va utiliza.
Daca iti pui windows pe 64 bit sa verifici inainte jocurile sau alte software-uri daca-ti merg pe 64. Nu orice software merge atat pe 32 cat si pe 64.

La fel si placa video, sa aiba memorie si procesor bun. Cu cat sunt mai bune si mai mari cu atat mai bine. Jocurile vor rula mai bine si mai rapid si vor folosi HDD-ul mai putin, acestea fiind factor de "intarziere".

Din pacate intel este o marca mai scumpa. Si sunt alternative, e adevarat, si care cica ar face fata, dar daca-mi permiti o comparatie: imagineaza-ti un BMW (Intel) la 160km/h si un Logan (AMD) la aceiasi viteza. E adevarat ca amandoua pot atinge viteza dar unul defileaza unul gafaie :wink:
 
:D Imi place comparatia. Va rula pe 64 bit. Programele se gasesc si pe 64 iar jocurile cam toate vor fi pe 64.

Inca o chestie. Placile video mai vechi merg cu DX9. Cele noi merg cu DX11. Pot face cv astfel incat sa joc jocuri cu DX9 pe DX11??
 
Banuind ca la DX va referiti la Direct X, adica un software:
Nu numai in cazul jocurilor ci in general, o versiune mai noua ar trebui sa suporte versiunele mai vechi. Asadar, jocuri care necesita DX9 in mod normal merg si pe DX11. Sau in alte cazuri, sunt soft-uri care se pot instala in acelasi timp pe acelasi PC cu versiuni diferite.
De exemplu un fisier excel/word creat in MS Office 2003 va merge si pe Office 2007 sau 2010.