Diorama X de la C.A.P-Cluj-Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Sandy, mai pune un pic de alb pe zid, ca e prea inchis. Incearca si un vag tush verde. Imi place gardul de la frontiera, trebuie sa caut o zona imprejmuita si la mine, nu ma simt bine daca nu copiez... :D
 
Noah,
Qu'est-ce que nous avons prepare pour aujour d'dhui?
Am terminat cu ruginirile:

Au venit si granicerii,in sfirsit.
I i multumesc colegului Bill care a vopsit colosal granicerii(va exista un articol special pentru asta).Iata-i la posturi:
Dirk Stemper:

Hans Krall:

Uwe Kirchbaum;

Lothar Bruebeck si ciinele Trabi:

si fiorosul Gulag(nimeni nu stie numele sau exact)

Va exista,asa cum spuneam ,un material special dedicat granicerilor .Vor fi referiri la famile,istorie si viata lor in NVA(Nazional Volks Armee)

Iata si un transport special:

In curind vor urma si...povestile diorame cu fiecare scena exemplificata.
Sanatate
s
 
Sandy, m-ai spart cu pozele astea.
in alta ordine de idei poti castiga oricand concursul "Fotografia lunii " la prietenii tai de la Trenulete.
 
Salut,
Va multumesc tutulor pentru aprecieri.
Sincer va spun,mi-ar place sa reproduc o anumita atmosfera,nu neaparat o zona de lume.
Cum sint mare fan al lui Tarkovski si am vazut "Calauza" de 14 ori doar la cinema,plus ca am DVD-ul acasa,ceea ce as vrea sa exprim e tensiunea din aceste 2 trailere(daca aveti timp si chef sa re revedeti):
http://www.youtube.com/watch?v=XbRfDSTaIiQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3a11hGqYYd0&feature=related(intre 1:14-2:05)

In ceea ce priveste fisia(care in mod normal era facuta fie cu Zetor fie cu Fortschritt
8) ),am decis sa nu o mai fac deoarece in zone de munte sau inalte nu este fisie si in plus as ocupa prea mult din diorama cu o zona fara functie imediata.

@Alin :D :D :D
E o idee excelenta.Daca particip si cistig de 10 ori ,imi astup gaura de la avansul pentru DA-uri. :D
s
 
sandy a spus:
Salut,
Va multumesc tutulor pentru aprecieri.

In ceea ce priveste fisia(care in mod normal era facuta fie cu Zetor fie cu Fortschritt
8) ),am decis sa nu o mai fac deoarece in zone de munte sau inalte nu este fisie si in plus as ocupa prea mult din diorama cu o zona fara functie imediata.

Aprecierile le meriti cu prisosinta.

Daca fasie nu estem poate dublarea gardului cu o fasie inierbata de tara nimanui.
Zic, nu dau cu parul, nu am fost, nu am vazut..

Spoor!

p.s.Avand in vedere garnitura CCCP din colectie, desi nu a duce nici pe departe cu ce este in film, ma bate si pe maine gandul "necurat" pentru un modul static :D

http://www.youtube.com/watch?v=yeyWQS_3HKo&NR=1
 
Asa....
Ia sa vedem cine sint granicerii nostri:
Dirk Stemper,originar din Eisenach.Bunicul sau a muncit la fabrica Wartburg iar la pensionare a primit cadou un volan cu poza lui Erich Honecker in mijloc.
Un om singuratic tacut si complexat,mare amator de bere Dominator,colectionar de capace de bere.Asteapta de 12 ani sa-i vina rindul la un Trabant.


Hans Krall,localnic din Neumuhle.Fost rocker si alcoolic,usor schizofren.Dosarul sau de cadre e presarat cu numeroase sanctiuni din cauza faptului ca la betie ameninta ca te impusca.Altfel,baiat bun si inimos.Din cind in cind cinta la nunti cu o trupa de pensionari din Halle:


Lothar Bruebeck este fiul unui taran comunist de linga Karl-Marx Stadt(fost si actual Chemnitz).A primit o educatie patriotarda in familie si lupta mereu impotriva mentalitatilor burgheze.
A lucrat ca benzinar la o statie Minol.Intr-o zi,au venit niste turisti romani sa cumpere benzina si nu a vrut sa-i serveasca ,racnind la ei ca daca Ceausescu s-a impotrivit invaziei din Cehoslovacia,sa le dea Ceausescu benzina.
Are grija de ciinele companiei,Trabi.
Initial ciinelui i-au spus "Laika" dar pentru ca se invirte in jurul lui Lothar ca un satelit,l-au redenumit"Trabi":


Uwe Kirchbaum,sergent,e obsedat de privitul prin binoclu.De multe ori surprinde perechi din sat care vin sa faca sex in padurile din imprejurimi,asa ca e foarte informat"cine-cu-cine".E turnatorul companiei,asa ca Stasi-ul stie ca nevasta primarului si-o pune in padure cu Gerhard,baiatul de la Centrul de colectare a laptelui:


Personajul cel mai fioros este Gulag.
Dupa citeva investigatii,am aflat ca il cheama
Gunther Lagenfeldt si e fiul unui fost om de serviciu cu anumite convingeri de extrema dreapta.Asta e si motivul pentru care batrinul Langenfeldt a stat 16 ani intr-un Gulag sovietic.
Gunther mosteneste violenta si aplombul tatalui sau si trage in tot ce misca,chiar in ciini,fiind mereu in stare de alerta.De curind a prins un idiot imbracat ca la disco,cind incerca sa treaca fraudulos granita:



Ii multumesc inca odata lui Bill pentru pictarea acestor personaje:)))

In alta ordine de idei,am mai pus niste garduri despartitoare,am plantat niste iarba inalta linga gard,asa cum mi-a sugerat LDH si am instalat diverse panouri cu inscriptii de temut cum ar fi "Halt Hier!Grenzzone!" sau "Achtung!Elektrozaunger!"


Alte imagini precum si doua filmulete(de calitate slaba,fiind facute cu aparatul foto:



zi buna!
s
 
sandy a spus:
Hans Knall,localnic din Neumuhle.Fost rocker si alcoolic,usor schizofren.Dosarul sau de cadre e presarat cu numeroase sanctiuni din cauza faptului ca la betie ameninta ca te impusca.Altfel,baiat bun si inimos.Din cind in cind cinta la nunti cu o trupa de pensionari din Halle:

Raule! Ce ar zice bietul Hans daca ar citi asta?! Si Hans e blond si cu parul cret ;-)