Atelierul lui BogdanRa

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ideea este a urmatoarea... Nu vreau sa va considerati jigniti sau altfel. Dimpotriva apreciez sfaturile voastre enorm si le am la capatai, ca sa spun asa. Mai mult decat atat telefonul meu are deja traficul de date dat peste cap de statul meu pe forum. Si nu stau ca sa vad filme de pe youtube:)))

Dimpotriva vreau sa invat. Problema mea (inca din scoala) este ca eu nu reusesc sa inteleg ceva fara sa incerc si reversul. Iar tot ce vedeti ca experiente sunt, asa cum s-a vazut, dublat si de urmarea sfaturilor...Mai degraba este materialul in plus, de exemplu...

Mi-au iesit bine formele de stanci... Nu stiu sa trag silicon din acesta cauciucat si nu am avut de unde sa iau (pur si simplu nu am gasit magazine, nu am avut timp, etc). Imi place sa invat cum se comporta materialele, sa vad de ce si cand se ususca... de ce se sparge aiurea... lumea da sfaturi multe pe H0... vroiam sa vad cu ce sa zgarii materialul ca ceea ce am sapata sa fie destul de lat, dar nu prea lat...

Mixerul este luat spre folosinta la sfaturile prietenilor de aici. Ipsosul la fel... Modul in care am facut acoperirea la minidiorama este luata dupa Robert...

Sunt foarte multumirt de forma de metal pe care am facut-o...

Cosmin, te rog, nu fii suparat. Chiar sunt atent la ce mi se spune...
 
la tava aia metalica, ma gandesc sa pui in partea de jos (pe fundul tavii) o retea de fire care sa imite zidaria, ma rog... canturile dintre pietre, dupa care torni ghipsul si dupa ce e uscat si intorci tava.... e voila... gata zidul... 8)

cit despre sculele de aschiere, cel putin din proprie experienta la portalul de tunel ver. 1.0, pot sa iti spun ca am lucrat progresiv cu 3 varfuri de compas, de la cel mai subtire pentru trasarea superficiala si pina la cel mai gros, pentru adancirea rosturilor.

o poza cu trusa de compas....
 
@smotocel : multumesc frumos. O idee foarte interesant??. O sa încerc maine.
@PDI: La Multi Ani pentru I-ul din nume, domnule. Acum am realizat ni?te chestiuni legate de ziua azi. SA TR?I??Â?I. . .
 
Mai, cum le intelegi tu pe dos :p

De ce naiba sa fiu suparat?Asta-i buna!
Ai pe acolo pe langa tine "maistori" buni.Nu trebuie nimic altceva decat sa te pui pe un scaun langa ei si sa vezi cum se face aia si ailalta.Il ai pe Robert, pe LDH, si restul trupei disper(s)ate :D ...tragi si tu cu lentila, furi meserie...
 
smotocel a spus:
la tava aia metalica, ma gandesc sa pui in partea de jos (pe fundul tavii) o retea de fire care sa imite zidaria, ma rog... canturile dintre pietre, dupa care torni ghipsul si dupa ce e uscat si intorci tava.... e voila... gata zidul... 8)

Sunt curios, tehnologia ma intereseaza, cum pui "in tava aia metalica" sarma de 0,22 mm la interval de 0,74 mm, pe orizontala, si pe verticala, intercalat, in sah sau cum vrei sa-i spui, din 2,75 in 2,75 mm?
Cum reusesti sa lipesti srma de tava in asa fel incat sa nu intre ipsos sub ea?
Daca intra, ipsos, crez io, cand scoti sarma sau decofrezi se rupe tot.

Spoor!
 
Pentru ipsos e clar ca trebuie trasat in semi-crud, sau turnat in amprenta. Lasa ipsosu' si fa-l din extrudat suprapus sau extrudat imprimat.
Avantaje: e mult mai usor in greutate
rezista bine la socuri
nu absoarbe multa vopsea acrilica

Si io am tot experimentat ziduri si stanci pana mi-a venit acru-n veioza, asa ca vezi tu cum e mai bine...

Spor la laborator!

http://forum.lokomotiv.ro/modules.p...pic&t=2976&postdays=0&postorder=asc&start=615
 
Obiwan (Kenobi) te rog frumos spune-mi ce inseamna extrudat suprapus sau multistrat? Multumesc

ar fi o idee... alaturi de celelalte...

Oricum am de adaugat ceva foarte important: A NU SE FOLOSI EXTRUDAT pentru a face matrite de ipsos... Porozitatea materialului combinata cu reactia exoterma de solidificare a ipsosului transforma matrita si materialul turnat intr-o singura bucata greu de despartit ==> deranjarea materialului ==> treaba degeaba.<i></i>

Azi am putin timp si in loc sa ma apuc de turnat voi cauta substantele de care spunea PDI...silicon cauciucat... magazine, etc...
 
LDH a spus:
...cum pui "in tava aia metalica" sarma de 0,22 mm la interval de 0,74 mm, pe orizontala, si pe verticala, intercalat, in sah sau cum vrei sa-i spui, din 2,75 in 2,75 mm?
Cum reusesti sa lipesti srma de tava in asa fel incat sa nu intre ipsos sub ea?

1. nu stiu la ce faci referire cu dimensiunile acelea, L.E. se pare ca este vorba de TT tot ce pot sa-ti spun ca eu, la portal am dimensiunile la o "piatra" de aprox. 6 mm pe orizontala si 4 mm pe verticala. (am incercat si varianta 5 mm pe 3 mm dar parca e prea mica)

2. ma gandeam ca pe fundul tavii sa se puna un strat de hartie adeziva pe care sa se plaseze caroiajul de sarma (care, cred ca poate fi mai mare de 0,22 mm)
 
Salut
Dimensiunile acelea sunt cele pentru caramida TT (corect, LDH?). Ideea cu hartia adeziva este OK, ba chiar ar putea ajuta, asta la o privire teoretica:)))

la peretele acela facut de mine am folosit expandat lipit cu aracet de fundul tavitei... Avand in vedere faptul ca expandatul a vrut cu tot dinaidinsul sa urce sus au mai fost si locuri pe unde a patruns si ipsosul...
 
LDH se referea la grosimea sarmei corespunzatoare rosturilor la scara dintre caramizi si la dimensiunile la scara 1:87 ale unei caramizi. Din sarma ar trebui realizat "negativul" rosturilor, ceea ce inseamna in fara de orizontale si rosturile verticale care sunt intercalate....Reteaua ar trebui sa faca corp comun cu baza, pentru a nu intra material sub ea.. ceea ce e inutil de greu de realizat.
Tooot metoda Ponta ramane de baza!
 
PDI, intrebare... te puteam si suna, dar poate este util pentru mai multi: de unde pot lua acel silicon... ma gandeam o adresa de magazin, etc... Pe unde se mai gasesc asemenea magazine?

PS: am gasit asa ceva:
http://profiart.ro/catalog/product/globalsil-bl-td-30

1 kg este un milion... ce facem cu acea cantitate, este ok? pretul nu este cam mare?

Mersi frumos

PS: 5 kile sunt 350 de lei... banuiesc ca nu am nevoie de mult prea mult... Experienta ta, PDI, ce spune?
 
@bogdanra
...daca vrei sa refaci matrita dupa fiecare utilizare...pune tu hartie adeziva!
Cred ca sunteti adeptii metodelor complicate si ineficiente!
O matrita de cauciuc siliconic nu costa o avere si, mai ales la ipsos, o poti folosi sa-ti plachezi toata diorama cu imitatii de zidarie! Iar dupa ce sa faci copii (reproduceri adica.... :D ) gasesti material destul la prieteni!
 
@ bogdanra
in principiu la orice magazin al fostului fond plastic...strada Garii de Nord (in spatele palat CFR), langa buda din capatul sud-vestic al "strazii dintre doua closete", Hanul cu Tei, ....
 
PDI a spus:
@ bogdanra
langa duda din capatul sudic al "strazii dintre doua closete", Hanul cu Tei, ....

Te referi la KK Avenue? dar ala parca este Est-Vest? mai spre Romana?

Vezi ca eu completasem mai sus ceva, gasisem la http://profiart.ro/catalog/product/globalsil-bl-td-30 ceva...ma interesa daca este un material ok, cantitate ok la 1 kg si daca este un pret cat de cat corect?

Multam tare pt sfaturi, banuiesc ca Palatul CFR si cu KK Avenue sunt cele mai bune optiuni pt mine si programul meu
 
@bogdanra
Experienta ta, PDI, ce spune?

..sa nu iei cantitati mai mari decat crezi ca poti folosi pentru ceea ce-ti trebuie! Intaritorul se strica dupa termenul de garantie... fa rost intai de ce vrei sa copiezi, (cat mai multe modele) .
Matrita nu trebuie sa fie prea groasa, daca ai o baza de 5mm e arhisuficient, iar grosimea unei placi e de cam 2mm. Tu va trebui sa faci copia mai groasa, e ipsos nu plastic sau rasina, deci marginile trebuiesc sa fie mai inalte. O placa cu imitatie de ce vrei tu are cam dimensiunile unui A5. 1kg are volumul ceva mai mic de 1l, deci iti faci socoteala in consecinta.
 
Sau poate sa ia matritele din dulapul clubului improvizat....numai sa le ceara la proprietarul andrei...zic si io :fluierat: :fluierat: