Diorama H0

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ori le cumperi gata facute, ori le faci tu , si aici ai mai multe variante.
Poti face din smirghel fin, si imiti asfaltul si textura acestuia. Ar mai fi varianta cu carton decupat si vopsit in nuantele dorite. Iar daca iti plac treburile complicate, atunci torni ghips pe care il poti slefui putin dupa uscare si pe care il poti vopsi foarte usor cu vopsele solubile in apa.
 
Uite un link.
http://www.youtube.com/watch?v=MryNS6Jgsv8
Cum a zis si cosmin, merge sa pui gips in loc de cocobarla de la Woodland care e destul de scumpa si nu stiu unde o gasesti. Se coloreaza usor prin absorbtia dupa uscare a unor vopsele acrylice foarte diluate, pana ajungi la culoarea dorita. Poti folosi banda dubluadeziva normala sa faci locasul unde torni ca sa nu fuga la vale. Faci compozitia mai tare un pic si lucrezi repede.

http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/video/SmoothIt
 
http://www.youtube.com/watch?v=yEzQPDdHYuo
uite aici ceva intereant ca intr-un spatiu ca al tau. De ce sa incerci sa inghesui cat mai multe cand poti sa faci ceva mai interesant.
 
Pentru a realiza sosele pe o macheta feroviara, exista mai multe metode. Poti cumpara sosele de-a gata, care se taie la lungimea dorita, dar pentru care trebuie sa te incadrezi perfect cu restul accesoriilor de pe macheta.

Poti sa folosesti metoda de la woodland scenic, care se bazeaza pe turnarea de ipsos la forma si dimensiunile dorite. Se procedeaza cam asa: se monteaza doua fasii de banda adeziva care sa foloseasca de parapet al materialului de umplutura. Este o banda adeziva ceva mai groasa, seamana ca textura cu izolatia ce se folosea la ferestre impotriva frigului. Se prepara un material pe baza de ipsos, care se coloreaza prin adaugarea de pigment in gri, de vascozitate potrivita, adica cea a unei smantini mai groase. Materialul se toarna in zona dintre ghidajele formate de cele doua benzi adezive. Se niveleaza cu un spaclu sau bucata de plastic, folosind cele doua fasii de banda ca si zone de contact a spaclului respectiv (cam cum se toarna de exemplu o sapa). Dupa nivelare se asteapta uscarea materialului, acesta se slefuieste cu smirghel si se aplica diferite marcaje sau efecte de uzare.

A treia metoda (folosita de exemplu si de mine) consta in a face soselele din carton de 1 sau 2 mm, sau din forex de 1 mm, iar daca exista zone cu geometrie mai complicata, aceste sosele se imbina cu zonele de umplutura mascate cu chit de modelaj sau de uz general, chit de spaclu. Dupa uscare si finisarea zonelor de imbinare cu smirghel, se vopseste, la pensula sau aerograf, cu gri, si se aplica marcajele si efectele de uzura. Pentru marcaje se folosesc doua metode, si anume banda autoadeziva sau marker cu vopsea alba.

Cea de-a doua metoda este descrisa video pe youtube, in multe serii de tutoriale care au ca obiect folosirea materialelor de la woodland scenic.

Cea mai ieftina metoda este ce-a de-a treia, deoarece presupune folosirea de carton ieftin, adeziv nepretentios, vopsea acrilica iefrina nepretentioasa.

Spor la lucru.
 
Multumesc tuturor pentru bunavointa si rabdarea de care ati dat dovada in sfaturile si sugestiile pe care mi le-ati dat,dar din anumite motive am oprit lucrarile la diorama si raman momentan la stadiul de colectie insa,pe viitor cand voi avea parte de un spatiu ceva mai generos ma voi reapuca de construirea unei alte diorame.