Accident Fleischmann V100 (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

fanHO

Active Member
17 Iunie 2013
128
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut!
Am patit si eu un accident cu o locomotiva diesel V 100 Fleischmann (H0), destul de urat as spune.Cazatura de la 80 cm pe pardoseala (ciment...groaznic).Carcasa putin crapata (crapatura cam 0,7 cm inaltime in bot;daca presez nu se observa).Motorul merge ,desi parca nu la fel ca inainte, firele si ledurile sau deranjate serios, se vede lumina in cabina pe geam, nu prin faruri.Ar merge aranjat cu ledurile dar nu ma bag la carcasa.Ce se poate face ca sa sa nu se observe crapatura(chituire..,vopsire...?) , daca se gaseste prin Bucuresti un doctor...


La aceasta locomotiva mai am niste probleme;ii lipseste un geam(jumatate, toata bucata de plastic).Daca are cineva asa ceva (desi nu prea imi vine sa cred..) sau orice sfat despre cum as putea face unul, sunt recunoscator.
Nu stiu daca la a mea este OK: prin geam se pot observa direct firele si ce mai are ea in interior.Cred ca ii lipseste si partea care mascheaza motorul din interior,nu mai stiu daca a avut asa ceva.
Am rulat destul de mult locomotiva aceasta,o am de noua, si chiar imi pare rau ca a patit acest accident.Mai are mici cusururi pe ici pe colo,o scara lipsa, dar pentru mine valoreaza foarte mult, de asta incerc sa gasesc o solutie mai buna pentru ea decat cea care sunt eu.

Daca ma poate ajuta cineva cu orice idee sau sfat multumesc de pe acum!
Asa arata modelul acesta de locomotiva:
http://www.marktplaza.nl/images/1/49/Fleischmann-H0-DB-dieselloc-V-100-2075-26397849.jpg
Pun cat mai curand poze cu a mea.
 
Cateva poze cu lo:comotiva:



Si niste poze cu crapatura, cat se poate observa:




Pe partea dreapta e o crapatura mare, iar pe partea stanga una putin mai mica.
Si niste poze cu elementul care imi lipseste .Daca are cineva asa ceva sau daca imi puteti spune de unde sa fac rost, va rog frumos!



Am verificat din nou cum merge locomotiva ,si nu prea sunt incantat.Totusi cred ca are niste probleme si din cauza faptului ca nu am intretinut-o deloc de cand o am (7-8 ani).Ma refer la uns cu ulei,curatat...nu ma intrebati de ce,pentru ca nu am ce sa va raspund :(
Pe axul de la motor la rotite s-a strans multa mizerie ,a fost rulata foarte mult pe covor.Nu stiu cum sa desfac mecanismul si nici nu am curaj.Daca aveti vreo idee...


S-au strans multe fire acolo,infasurate pe ax, se observa la o examinare mai atenta a pozei.
Alta anomalie pe care o sesizez la aceasta locomotiva de ceva vreme este un sunet ca o scartaitura scos la viteza maxima.Se poate sa fie din cauza lipsei ungerii?

Topicul asta se transforma intr-o consultatie :lol: Sper sa se ofere cat mai multi doctori.

Astept raspuns! :)
 
Salut!

Am ai eu o locomotiva Br 151 de la Fleischmann cu acelasi tip de motor! E usor de desfacut si nu trebuie sa iti fie firca! Pa partea unde vin firele cele 2 ai niste suruburi...daca la desfaci vei ajunge la motor ca sa il cureti..nu are cine stie ce mecanisme...ai grija doar cand il defaci sa nu pierzi cele 2 arculete care tin carbunii apasati pe rotor!

Succes!
 
Mecanismele pot fi curatate cu spirt medicinal (sterse cu betigas de ureche imbibat cu spirt- de exemplu) ? Nu cred ca ar avea de suferit, sau este rau din cauza ca se curata si vaselina cu care sunt unse? Cu ce imi recomandati sa ung mecanismul?