diorama de sub scara 2

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pai ce sa zicem...ca asteptam progres la diorama...ca fiind in stadiu incipient mai greu sa-ti faci o parere.
Totusi, uitandu-ma la poze mai atent, am observat ca ai lasat osb-ul destul de generos pe langa linie. O sa fie ciudat sa ai o zona plata dupa care imediat s-o ia la vale pamantul.
Cand pui servetelele sa fii foarte atent pe langa linie, sa nu ajungi sa-ti "ingropi" terasamentul, pentru ca trebuie sa pui macar 2 straturi de servetele. Si era bine sa pui terasamentul dupa servetele, pentru ca au prostul obicei sa se ridice la capete.
 
andrei_nsts a spus:
Vezi tu, din pacate noi nu suntem ca si americanii cind vine vorba de modelism. Suntem doar plin de fite si orgolii (din pacate) si ne pricepem doar la dat din gura (in unele momente nici atit) decit la a pune mina sa facem ceva.

PS. Ai in privat un mesaj.
\
prietene ai o poza cu a ta dio? :D
 
Nu sunt de acord cu tine. Si eu postez dar nu primesc raspunsuri, dar vad cate vizite am . Deci........important ca cineva sa vada din lucrarile mele si .....poate sa se inspire. Aici se reduce totul. De multe ori nici eu nu scriu in postul altor colegi dar asta nu inseamna ca nu-l vizionez cu drag si cu inspiratie.
Cand se posteaza o lucrare este bine ca nu se intervine prea des ca sa se poata urmarii povestea.
Asta este parerea mea.
Astept poze cu etapele lucrarii tale
 
rize,

pana acum ai facut totul ca "la carte" , de aceea nu ti-a replicat nimeni :D (asa cum ti-a semnalat si Radu, probabil vei ridica liniile inainte de a pune servetelele, altfel trebuie sa te pregatesti de stanci, nu pietre :p aruncate de "public")...
eu ma asteptam ca la o zi-doua dupa ultima postare a ta, sa ne arati si primele "scoarte" albe :p
 
Prietene ai facut foarte bine bravo :D .
Nu e nevoie sa ridici linile,pui servetele pana aproape de linie ,si dupa aceea pui hartie igenica .
Eu asa am facut ,primul strat cu prosoape de bucatarie Aro de la Metro doua straturi si inca doua straturi hartie igenica tot Aro de la Metro.
Am folosit polistiren, l-am mai modelat cu un aparat de aer cald.
Hartia igenica aproape ca se topeste si nu ai probleme sa se ridice colturile si sa se vada textura.
Cu o pensula mica tare o aranjezi cum vrei,eu pusesem si terasamentul deci m-am chinuit ceva.
O sa fac o poza de aproape.
 
da:d nu ma asteptam ... radu ca sa intelegi de ce am lasat osbul generos pe langa linii, in viitorul foarte apropiat o sa apara stalpi de catenara care au nevoie de un supor cam de 1.5 cm ... plus ca efectul de plat abrupt o sa se piarda cand o sa aparac copaci, vegetatie , tufe.
Va multumesc pentru raspunsuri si opinii si sper ca in curand sa vin cu updaturi ... azi ma duc sa procur cele necesare pentru punerea in "opera " a servetelelor.
 
trebuie sa ridice sinele.altfel le murdareste si il vor incurca. :|

cosmin78 a spus:
cum ai de gand sa aplici servetelele? metoda logica ar fi servetelele cufundate in baia de aracet+apa si apoi aplicate pe diorama,nu? :p

eu iti recomand o alta solutie, mai curata.
intr-un recipient mic,(cutie de inghetata,bol de ceramica, etc) faci amestecul aracet+apa, 50%, adica jumi??´-juma??´ la care poti sa adaugi si o lingura doua de ghips.acest amestec il aplici peste plasa de plastic cu o pensula mare, de 2??´.da, pensulezi acolo unde vrei sa aplici servetelele.apoi peste suparafata umezita pui servetelul desfacut si nu impaturit,ca sa nu se vada marginile dupa uscare.dai cu pensula usor inmuiata peste servetel, ca sa adere la plasa.dupa ce vei umezi servetelul, ti se va pare ca este prea transparent :p nu-i nimic, aplici inca un rand de servetele desfacute sau, in cel mult in 2 si nu in 4, asa cum este impaturit un servetel.pensulezi cu grija peste primul strat de servetele, cat sa se umezeasca, aplici servetelul si umezesti iarasi, ca sa adere.lasi sa se usuce pana a doua zi si poti aplica alte straturi de servetele, pana obtii o scoarta cat de cat rezistenta.
nu este nevoie sa acoperi toata diorama intr-o zi.o imparti pe zone si este mai usor.
deci, umezita plasa, aplicat servetel, umezit servetel, aplicat alt servetel, umezit ca sa adere.lasi pana a doua zi si repeti.
poti aduga un strat-2 de jurnale intre servetele.nu le taia,rupe-le la mana, astfel marginile sfasiate se "pierd" mai usor in peisaj.dupa uscare, jurnalul devine rigid.
spor la treburi!
sa ne spui cum a iesit!
 
dar nu e nevoie sa ridic sinele ca pe osb intru cu servetelele cat sa acopar plasa sa nu se vada cu osb nu am nimic ... la sfarsit o sa fie vopsit tot pamantul uniform si acoperit cu verdeata . plus ca terasamentul este la rola noch si e ce aveam ramas de la diorama precendenta . Peste tterasamentul asta ma gandeam sa mai vin oricum eu cu pietris ori la h0 ori la N pentru ca este mai fin.
 
Eu nu am inmuiat prosoapele de bucatarie intr-un vas cu aracet :-?
Am pus un rand de servetele ,dat cu o pensula mare cu aracet ,iar pus un strat de servetele (eu am folosit prosoape de bucatarie) revin cu poze .
 
pai asa o sa fac si eu :D bine mai este o varianta cu fase ghipsate :D la alea nu trebuie sa aplicii decat un strat si se gasesc la farmacie ... un sul de 15 cm latime pe 9 metri lungime costa 5 lei deci cred ca e o investitie buna si asta . Singurul motiv poentru care am zis ca o sa folosesc servetele cu apa si aracet este ca in final diorama o sa aiba o greutate mult redusadecat daca as folosi fase ghipsate:D
 
Daca te hotarasti la fasa gipsata, e ok, cauta cea mai ieftina. Eu am folosit de 20cm latime cu 5m lungime. undeva la vreo 3 lei bucata. Iti recomand patrate de 20x20 taiate in avans ca sa te misti repede, precum si un recipient cu ipsos facut mai subtire cu o pensula de vreo 30mm latime. Moi fasa in apa calduta si o asezi pe diorama. Cu pensula aplici din belsug ipsos peste el, ca sa acoperi patratelele de la tifon, altfel se vad naspa. urmareste cu pensula conturul dealului sau muntelui orizontal sau inclinat pt a imita stratificarea rocilor si a pamantului. Poti trece si inainte de a se intari ipsosul si in timpul cat se intareste. Pui 2 straturi de fasa, intretesute, atata timp cat sant umede, ca sa prinda una de cealalta. E bine sa pui straturile imediat, ca sa eviti stratificarea. daca primul strat este uscat, cel de al 2-lea nu prinde perfect si se exfoliaza. Pierzi din rezistenta la tot ansamblul. De colorat poti merge pe culoaregen pictura sau prin impregnare cu vopsele diluate la greu, depinde cum vrei. La ce solutie te-ai gandit ca sa faci substratul de sub relief? Cocoloase de hartie sau spuma poliuretanica din cea mai mare si mai ieftina? Spor la munca ca e mult de facut. asteptam poze. ;-)
 
Am vazut plasa. Da ma refeream la altceva adaugat peste ea, din loc in loc, ca sa iasa dealul sau muntele mai denivelat. Asa, numai cu plasa acoperita, o sa-ti iasa dealurile de la podgorie de la Nicoresti sau de prin Bucovina. E ok asa cum este daca nu vrei munte. Nu o sa dea bine o stanca proptita pe dealul ala rotunjit, cu pantele line. Imagineaza-ti stanca pusa pe dealul ala verde, iesind din iarba in mijlocul lui :confused: Pune si tu ceva poze dupa ce acoperi ceva sa vedem cum iese. Oricum daca asta e prima, o sa mai modifici in timp, o sa inveti din ce ai gresit prima data. Important e sa-ti placa tie si sa o poti folosi. spor. :D
 
intre 2 straturi de faza ghipsata se poate aplica aracet diluat si nu se mai exfoliaza.chiar si lipirea primului strat pe plasa trebie facut cu aracet si nu cu ghips.eu recomand aplicarea pe straturi distincte cu timp de uscare intre ele.altfel suprafata de uscare va lucra in timp si vor apare deformari.vorbesc din experienta proprie.cand se aplica pe o suprafata mica, in cazul unei diorame la N, aceste deformari sunt minime sau insesizabile.
 
de acord
Primul strat de fasa daca e pus pe plasa direct = zero. Pe hartie face priza buna
La primul strat si eu am pus amorsa de aracet pe spuma poliuretanica pt ca fasa nu prinde neam pe ea. la al2-lea, nu am pus pt ca imi trebuia o suprafata absorbanta buna ca sa inghita pigmentii diluati ce iam folosit. Aracetul cu care o sa pui din belsug iarba si alte dracii o sa impregneze la urma fasa de o sa fie asa de tare ca o sa-i dai gauri cu bormasina sa pui un copac pe ea. Mai ales unde s-a suprapus mai mult de 3 straturi. :D
 
gamitzu stanci nu o sa fie pe tot muntele :d o sa fie doar in zonele abrupte cum sunt intrarile de tunel de sus din dreapta si jos unde e terenul foarte abrupt pe langa zidul de piatra :D imi imaginez si eu ca nu ar da bine o stanca in mijlocul unui deal cu panta lina :D dar eu nu-mi imaginez muntele asta doar din piatra asa , poate doar la varf si oricum o sa apara o mica modificare pentru ca pe munte o sa pun o ruina de la Noch pe care am si achizitionat-o , ruina care va fi imprejmuita de un gard medieval de piatra :d hai sa o luam altfel sunt stundent la arhitectura si eu gandesc foarte mult in imagini si eu cam am imaginea finala in cap:D
Ca sa concluzionez daca vreau sa pun fase ghipsate sub ele trebuie obligatoriu un strat de servetele ca sa adere mai bine fasa nu?
 
Am revenit cu pozele;
Asa arata la inceput

Dupa ce am pus hartia igenica .

acum cand e gata asa arata:




Inainte

Acum cu prosoapele de bucatarie si hartia igenica pusa






Cum va povesteam de textura de la prosoape fara hartie igenica


hartia igenica care se vad indoituriule

problema a fost rezolvata

hartia igenica si prosoapele de bucatarie de care va spuneam

Aici o sectiune cum am facut teraformarea o metoda beton dupa a mea parere :lol:

niste detali













La vopsit pamant folosesc aracet cu culori acrilice si pun saten gips arata mai bine










Si de trei zile bag intruna la zapada maine vin in Buc sa-mi cumpar o freza de zapada,ca nu mai pot de spate ,baieti care ma ajuta la zapada au o lucrare la Brasov.
Am trei parcari de 4 masini si accesurile in pensiune :(
Asa arata locul unde am diorama.


Scuzati daca am mai gresit la scris dar ma c-am grabesc sant tot timpul pe fuga.
:(
:(
 
budy, daca ridicai liniile, puteai sa lipesti in voie servetelele si nu se mai vedeau marginile ridicate.alt truc...nu se aplica servetelele impaturite in locurile de margine (sfarsit de blat/modul/segment, imbinari relief cu terasament, sosele etc), pot apare probleme in timp.
nu este capat de tara daca fasa ghipsata, servetelele sau ce se aplica, nu adera la plasa de plastic/fibra/aluminiu...odata intarita va forma o scoarta foarte rezistenta.