Concluzii

I

IonutTrif

Guest
Salutare,

sigur inca sunteti in convalescenta dupa efortul din weekend, dar deschid acest thread pentru a scrie aici concluziile dupa expozitie, pentru a analliza ce a fost bine ca sa repetam si pentru a vedea ce nu a fost bine sa nu mai facem greselile la anul.
In plus orice idee, solutie, propunere pentru viitoarele expozitii este bine venita.
Anul acesta am fost un pic mai organizati, dar sigur se poate si mai bine.
 
I

IonutTrif

Guest
Acuma o sa ziceti ca m-am implicat cel mai putin si sunt ala cu gura cea mai mare, dar vreau sa va indemn sa batem fierul cat e cald, sa punem pe "hartie" problemele, sa discutam solutii, pentru ca la expozitia viitoare sa facem un pas inainte.

As propune sa structuram posturile in 3 categorii:

A. Ce a fost bine
B. Ce nu a fost bine
C. Propuneri

Vreau sa povestim zilele astea cat e inca totul cald, pentru a incepe deja pregatirile pentru editia urmatoare.
 
I

IonutTrif

Guest
1. Ce a fost reusit/mi-a placut
a. A parut prima expozitie organizata mai profi, cu sarcini trasate, fiecare a stiut ce are de facut, s-a schitat un mic buget, etc
b. Module din ce in ce mai frumoase, linie dubla.
c. Biletele au fost un lucru pozitiv: pretul a fost modic si nimeni nu s-a plans, iar noua , incasarile ne-au acordat o stabilitate financiara linistitoare. Dupa ce avem publice toate datele financiare vom vedea ca organizarea unei expozitii nu (mai) e un efort financiar.
d. Bucuria de a vedea sute de copii bucurandu-se cand trece trenul...nepretuita.
e. Buna acoperire in mass media

2. Puncte minus
a. Din pacate din nou cu o seara inainte noi puneam iarba pe unele module. Sa incercam sa ne mobilizam din timp, si fiecare sa ia acasa DE ACUMA modulele la care vrea sa lucreze sa le bibileasca :). As vrea la anul sa vad semafoare, linie cu wheatering peste tot, detalii cat mai interesante, sa nu se mai vada polistiren, improvizatii.
b. Obligatoriu rezolvat DIN TIMP un sistem de comanda fiabil. Pentru siguranta backup-uri pentru anumite componente. De ex daca avem 3 statii digitale in mod curent, inca 1-2 de backup in caz de crash
c. Cand ai 90% traseu linie dubla cei 10% de linie simpla gatuiesc si te limiteaza enorm. As propune sa fie obligatorui module de linie dubla. Tot respectul pentru Gabi, a venit de departe ne-a ajutat , are module frumoase, dar trebuie sa isi faca pentru expozitii cateva module de linie dubla. Sau eventual sa vedem daca nu putem face o ramificatie la linia simpla.
d. Nu este posibil ca, in conditiile in care publicul a fost de o certa conditie, noi sa mancam fasole cu carnati in fata lor si sa miroasa ca intr-o camera de zilieri. Se poate stabili un orar de masa si sa se meara sa se manance undeva pe langa gara,gente etc. Este o chestie de prestanta si de imagine.

3. Propuneri
a. Stabilirea unui comitet de organizare, comitet care sa aiba sarcina sa mobilizeze din timp lumea si sa traseze sarcini, sa nu lasam totul pe ultimul moment
b. Organizarea expozitiei de 2 ori pe an: obligatoriu decembrie pentru ca e consacrata si undeva in primavara/vara, nu e obligatoriu sa o legam de Paste.
c. Adoptarea de urgenta a unui standard de mufare a modulelor. Nu pot sa cred ca in 2 ani nu am cazut de comun acord asupra unei banale mufe.
d. Chiar daca Eusebiu spune ca sunt probleme cu sefi de la gara, eu propun sa pastram locatia, pentru ca e cum nu se poate mai potrivita. La anul eu as propune sa dam o gaura cu o carota , sa facem un tunel si sa avem circuit inchis. Va si mult mai lejer , la limita in lipsa de personal se pot lasa doua trenuri pe directa. La 3800 chirie nici nu trebuie sa cerem voie :)
e. Sa ne organizam de pe acuma sa finalizam acasa, modulele incepute, sa si pregatim blatul pentru alte cateva module care sa fie alternativa. De exemplu Florian Timar spunea ca ar vrea sa finalizeze cladirea garii, sa o ia de pe acuma nu sa asteptam noiembrie 2013

Deocamdata atata, poate imi mai vin idei, va rog ep cat posibil sa scrieti cat mai multi ca sa avem un "manual de organizare expozitii" pentru la anul.
Inca o data felicitari pentru cei care s-au implicat in realizare.

PS Cine imi repune pe picioare DA-ul terminat dupa a doua expozitie :D ?
 
G

Gam3

Guest
Ce mi-a placut:
- publicul in numar mare si cat de cat disciplinat
- nu am fost la Cuj dar cred ca publicitatea a avut afect
- aproape a fost o expozitie profi, au fost cateva scapari care se pot rezolva la urmatoarea expo
- fata de 2010 nu am avut probleme mari cu electronica, daca in prima zi au fost cateva probleme pe la gara mea ( de la booster) de cand s-a pus centrala roco totul a functionat perfect
- cel putin la gara mea au fost mai putine probleme fata de 2010, cele cateva scurturi au fost din vina umana

Ce nu mi-a placut:

- munca lasata pe ultima ora, joi si vineri s-a plecat de la gara la ora 03.00 si 04.00!
- certurile! nu se poate ca noi sa ne certam de fata cu publicul
- mancatul pe sub sau langa module; cu toate ca am mancat in timpul expozitiei nu am facut-o in sala, am fost in camera aia mica iar apoi am arucat cutiile de pizza/ KFS la gunoi ca sa nu miroase acolo unde aveam hainele
- Gabi stie, nu mi-a placut linia simpla. Din pacate sala nu ne permite sa avem linie dubla si linie simpla. Cu toate ca din gara mea se poate pleca cu o line simpla spre alte moduole configuratia salii de la gata ne ne permite sa facem acest lucru.


Ca si Ionut propun ca expozitie sa se tina de 2 ori pe an, cred ca putem incepe o traditie cu expozitiile de mos craciun si de iepuras.
 
S

sogard_2003

Guest
Plus
- Garnituri variate
- Unele module cu detalii interesante
- Vizitatori multi si civilizati
- Digital

Minus
- Garniturile au fost incurcate in ultimul hal, multe trenuri erau de nerecunoscut, nu toti dintre noi stim care e trenul de marfa a lui Gyuri care, nu stim care e trenul Dacia sau ce au mai fost pe acolo. Sorry oricat de pasionat as fi eu unul le incurc . A si mai erau si doua locomotive puse fix invers cu adresele, dadeam de una pornea alta pe la nu stiu cine
- Module neterminate si improvizatii pe ultima suta de metrii
- Prea multe probleme cu protectia la centrala DCC, as recomanda ca fiecare statie sa aiba centrala sa si sa fie izolata de restul
- De obicei , orice mananci se face intr-un spatiu oarecum intim, sa nu mai pomenesc si eu de fasolea cu carnati ... Si eu la randul meu cu toate ca am mancat sandwich si am rontzait toate prostiile ma simt putin ciudat fata de restul si cred ca data viitoare voi manca oriunde in alta parte.

Propuneri

- Vitrine cu exponate permanente
- Controlarea atenta a presei care abereaza de fiecare data
- Eveniment bianual insa nu cred ca Pastele ar fi cel mai indicat, mai degraba ziua Copilului
- Incercati sa satisfaceti si dorinta celorlanti de a participa la expozitie cu linie simpla pentru ca sunt destui care au astfel de module
- Mai multe gagici !
 
I

interesantul

Guest
Per ansambul a fost fain si bine (asta am descoperit când am fă’cut bilanţul)....

Pentru urmă’toarea editie, va fi o zi a specialiştilor/modeliştilor, în care se vor respecta toate normele de miscare, de formare garnituri, etc...

Altfel expozitia s-a dorit sa fie un show, s㒠vada lumea ca exist㒠si alt㒠posibilitate de a-ţi petrece timpul liber.

Pentru populatie nu a contat (poate 1-2%) garnitura, mişcarea realistic㒠la scar㒠etc... ci doar MOTION, şpan la TGV, abur, sunet, s㒠sar㒠bielele, s㒠mai deraieze câte un vagon...

De acolo, din acel public vor apă’rea urmă’torii modelişti... dar ei trebuie atraşi prin astfel SHOW.

Tot pe viitor, se va încerca eliminarea staţiilor prin înlocuirea loc cu un sistem de comunicare cu c㒺ti/microfon... Cic㒠de asta se va ocupa omu cu sârmele - Gyury.

în rest, o s㒠mai ră’sufle pe forum noută’ţi, evenimente, programe, surprize etc...
 
G

Gam3

Guest
sogard_2003 said:
...
- Incercati sa satisfaceti si dorinta celorlanti de a participa la expozitie cu linie simpla pentru ca sunt destui care au astfel de module
- Mai multe gagici !

S-a vazut la Trainfest 2012 si 2010 cat de rau ne face linia simpla. Eu nu sunt de acord ca intre noi, cei cu linia dubla sa primim module cu linie simpla. Sper ca 2012 a fost ultimul an cand am mai facut acest lucru. Sunt mai radical dar cred ca este necesar.

Nu zic ca cei cu linia simpla sa fie fugariti, interzisi, etc, ci ca noi mergem pe linie dubla si asa vreau sa ramana.
Sa fim seriosi, linie simpla au oradenii, aradenii si Radu. Oradea si Radu nu au vrut sa participe le axpo, asa ca cine a avut dorinte?

Daca in viitor cineva cu linie simpla vrea sa participe la expo si spatiul o permite putem gasi o solutie, eu de exemplu am o linie simpla care pleaca din gara si oricine se poate lipi de mine.
sogard_2003 said:
...

- Mai multe gagici !
Sa fie!!
 
F

Florinn

Guest
Dragos, sa fim seriosi, cu garniturile nu-ti dau dreptate, in proportie de peste 95% s-a respectat ce era pe liste.

Pai daca eu iti zic, iti trimit x pe 10 si tu confirmi, ce mai conteaza ce tren este si al cui? Este suficient sa stii ca este trenul x pe adresa 10.

Au fost intr-adevar 2 locomotive inversate cateva ore, nu stiu din vina cui, doar ca nimeni nu mi-a spus mie sau altcuiva insarcinat cu remedierea problemei, ca ea, problema, exista. Imediat ce am aflat de situatie ea a fost remediata.

Cat despre a tine minte care e garnitura cui, nu stiu cine a cerut asta. :grin:

Trebuia sa stii ce trenuri ai in gara si pe ce adresa sunt (adica ceea ce era trecut si pe lista) nu trebuia sa stii a cui este trenul. Proprietarul a fost trecut pe lista pentru ca in caz de nevoie, de exemplu comportament ciudat al garniturii sau alte chestii sa se stie cu cine trebuie vorbit.
 
Top