Magazine ??ÂŽn ??Â?ar??

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Eh....ce vremuri !!! 8)
Macar ca te duceai sa privesti, si era o incantare a simturilor...pacat ca "minunea" a tinut putin. A fost .... :(

Cu bune si cu rele, a fost primul magazin adevarat din Romania....si ultimul !!!!

Ca altul, la scala asta, nici acum in 2012 nu avem !!! 8)

Multumesc Felippe pentru poze ! Mi-ai trezit niste amintiri placute!!!
@Felippe,
De curiozitate, pozele sunt din arhiva personala ??

Marius.
 
OK! Deci, ieri am pus o intrebarea si am facut o sugestie legata de postarea referitoare la fostul magazin trainergy. Continutul mesajului meu respecta regulile de bun simt si civilizatie impus de acest forum. Cu toate astea a fost sters rapid. Inteleg ca moderatorii pot sterge mesaje fara sa dea explicatii. Bun, inteleg ca exista mesaje care deranjeaza personal un moderator sau mai multi si ATAT.
Daca luam la bani marunti postarea referitoare la defunctul magazin, este logic si de bun simt ca nu are legatura cu rubrica "Ce e nou in lumea trenuletelor"
Pe bune, ce este nou la un magazin inchis de ani de zile?
Moderatorul care mi-a sters mesajul precedent , e rugat sa nu-mi raspunda , sa-mi stearga si acest mesaj, in plus il rog foarte mult sa-mi comunice modalitatea prin care imi pot sterge contul pe acest forum.
Multumesc anticipat!
 
Ionut nu stiu cine ti-a sters mesajul sau de ce a disparut,
se pare ca problema a aparut si la alte topicuri asa ca este posibil sa fi fost ceva probleme la server.
Eu zic ca inainte sa te agiti si sa tragi concluzi pripite puteai sa intrebi mai intai un administrator de ce ti-a fost sters mesajul. (ma rog, presupunand ca a fost sters)
 
Referitor la aceasta problema, a magazinelor de material rulant la scara din tara, cred ca in primul rand este vorba de diferentele dintr-un magazin real si unul virtual. La un magazin real costurile sunt foarte mari, in ideea ca sse platesc chirie, utilitati, salariile personalului care deservesc magazinul. Plus este deschis pentru o gramada de controale, care in mediul virtual nu sunt chiar atat de aspre.

Un magazin virtual poate foarte bine folosi spatiul propriu, un apartament in care se stocheaza marfa. Evident este vorba despre o investitie initiala, marfa tinuta pe stoc, dar in principiu daca se lucreaza cu discounturi civilizate si plata la termen, lucrurile pot functiona.

Un magazin "in carne si oase" pe la noi nu o sa vedem foarte curand. Din motivul simplu ca nivelul de trai este relativ mic in tara, cei care isi permit (si care de altfel fac investitii mari in machete feroviare) numindu-se colectionari sunt extrem de putini. Ded altfel multi nici nu apar la vedere pe forumuri. Pe de alta parte, adaosurile practicate in astfel de magazine, si nu numai, sunt uriase, majoritatea "investitorilor" avand intentia de a scoate rapid banii. Un exemplu concret este si tm, unde din acest punct, daca s-ar deschide un magazin, acesta ar fi clar pe pierdere. Solutia ramane cea a comenzilor online, chiar a celor externe, unde de multe ori, chiar cu taxa de transport se obtin scoruri comparabile cu cele din tara.

Un exemplu in acest sens am dat si in topicul care prezenta aparitia unor reviste demodelism in chioscurile de presa. Cat timp pretul de vanzare este undeva pe la 53 ron, in conditiile in care revista costa undeva la 6-7 euroi, aceasta va putea sta mult si bine pe rafturi.
 
stageexp a spus:
Un magazin "in carne si oase" pe la noi nu o sa vedem foarte curand. Din motivul simplu ca nivelul de trai este relativ mic in tara, cei care isi permit (si care de altfel fac investitii mari in machete feroviare) numindu-se colectionari sunt extrem de putini.

De peste 16 ani exista un magazin "in carne si oase" dedicat modelismului feroviar pe str. M Kogalniceanu 49 in Bucuresti. Nu vreau sa-i fac reclama (nu vizitez magazinul prea des pentru ca ma deranjeaza atitudinea jupanului fata de clienti), vreau doar sa spun ca exista. Si da, e mic, e central, are vitrina la strada, are diorama in vitrina, etc, etc...
 
Tocmai d'aia i se spune "Rechinul" :D Am fost prima si ultima oara acolo in 2010, l-a deranjat destul de rau cand i-am spus asa ca fapt divers ce-am mai cumparat de la concurenta, si a inceput sa ridice tonul facandu-i de cacao. Am plecat dezgustat deoarece veniseram cu alte scopuri. :-?
 
Este unul dintre comerciantii de la nu cumpar "don't matter what", deoarece nu suport bisnitarii. Nu am cumparat niciodata de la el, desi cumpar trenuri de 32 de ani. Recunosc, am intrat odata in magazinul lui cu Robert, insa in afara de preturi astronomice (de bisnita), nu am vazut decat dezordine si modele comune, nimic deosebit. Asa ca "ura si la gara"!
 
Salut, am si eu o intrebare, in ce oras, prin moldova sau pe aproape, exista vreun magazin in "carne si oase", sunt incepator si am gasit ce imi trebuie pe magazi online, dar ma simt mai bine cand cumpar ceva si ma duc eu personal
Multumesc Anticipat
 
Buna seara. Si eu pot sa confirm cele relatate mai devrerme. Incepator fiind , se-ntampla prin 2010, am intrat curajos optimist si pregatit cu malai, impreuna cu sotia, sa-mi achizitionez primul meu start set. Am iesit de acolo dupa nu mai mult de cinci minute, eu,socat si dezamagit, sotia, putin nervoasa. Printre altele se lauda ca are pe stoc marfa de 100 de mii de euroi. Probabil ca acum tot aceeasi marfa prafuita de 100 de mii o are, ca la preturile nesimtite pe care le practica si in prezent, nu cumpara nimeni de la el nici macar o sina amarata. De unde ma hotarasem eu sa-mi incep ''cariera'' :D...
 
Preturile care se practica in acest hobby nu tin de orinduirea sociala. Si pe vremurile anterioare se gasea material rulant prin magazine, la preturi mari. Inclusiv ceea ce se producea pe la Lugoj era extrem de scump si calitatea foarte proasta, comparativ cu ce se aducea din Germania.

Astazi exista de asemenea magazine cu preturi mari, astfel incat de multe ori cel care cumpara iese mai ieftin daca le aduce de afara, de pe ebay sau de la vanzari cu reduceri, in tarile civilizate unde se practica acest lucru.

Ca parere generala, acest hobby implica multe costuri, se adreseaza persoanelor cu foarte muti bani. In momentul in care esti in "campul muncii" si trebuie sa platesti chirie, utilitati, benzina, telefon haleala si cele obligatorii nu ramai cu mai nimic pentru partea de hobby. Daca nu esti bogat, sau daca nu ai intrari financiare din diverse alte surse, sunt slabe sanse sa evoluezi. Este o opinie personala, evident, asa vad eu lucrurile.
 
:-?
Nu trebuie sa fi "bogat" ca sa usporti costurile acestui hobby. Nu :-?
Eu de cand m-am apucat am luat cate putin din fiecare in perioade mai lungi sau mai scurte de timp si cand ma uit cate si ce am achizitionat nu-mi vine sa cred cati bani am cheltuit.
Bani pe care sincer sa fiu nu credeam ca o sa-i am la dispozitie cand m-am apucat.
Restul este poveste.................
Pe unde ma duc este imposibil sa nu ma lipesc de ceva ....de la mici flesculete la ......strans bani pentru mai mari " flesculete"
 
Magazinul de care vorbiti voi ar fi avut toate sansele sa fie unul de succes.
Deoarece "atitudinea creeaza viitorul" aceasta sansa a fost ratata.
Acum citiva ani l-am sunat pe patron spunindu-i ca vreau sa cumpar un BR 84 de la Liliput si am banii in buzunar ( pretul fiind unul mare dar si pasiunea la fel ...:))
L-am asteprat sa deschida magazinul ..... O ora si jumatate, spre disperarea colegilor mei de trupa.
De atunci, mi-am jurat sa nu mai calc pe acolo.
Pacat.
S
 
Cand un vagon romanesc costa in medie 200 ron, trebuie sa fi bogat ca sa ti-l permiti. Acum prin bogat eu nu inteleg a fi milionar in dolari, ce a-ti permite mult peste medie. In teorie stiu ca totul este frumos, cand vine insa vorba de a plati facturile lucrurile sunt mai pamantesti.

Este un cerc vicios, de aceea am si adus subiectul in discutie aici. Magazinele sunt putine si vor vinde la preturi mari pentru ca nu sunt clienti. Clientii vor lipsi (ma refer la abundenta) pentru ca nu-si permit costurile. Daca pleci cu un start set, chiar din cele mai primitive trebuie sa disponibilizezi rapid peste 400 ron, insa in momentul in care acest hobby te acapareaza, vorbim de sume mult mai mari.

Nu este o parere pur personala, sau mai bine spus singulara, eu ader insa la ea. Daca se citeste literatura de specialitate, si aici ma refer la cele cateva zeci de carti bine documentate care se gasesc in librariile englezesti, se va vedea ca absolut toti autorii insista asupra acestui aspect: pretul acestui hobby.

Cum nu doresc sa dezvolt o polemica, ma opresc aici, pentru ca la urma urmei toate lucrurile sunt subiective. O suma de bani i se poate parea unuia un fleac si altuia o avere.