Expozitie Machete Feroviare la Muzeul Tehnic

R

Radu161

Guest
In weekendul 8-9 decembrie 2018 Clubul Feroviar Bucuresti impreuna cu Muzeul National Tehnic prof. Ing. Dimitrie Leonida din Bucuresti organizeaza o epozitie cu machete feroviare.
Alaturi de alte cluburi si pasionati din Bucuresti si Ploiesti vom prezenta o diorama modulara scara H0 pe care vor rula trenuri romanesti si straine, dar si exponate statice in vitrine (locomotive, vagoane, cladiri feroviare si vehicule rutiere).
Zilele viitoare vom reveni si cu alte detalii.

 
I

ICRA

Guest
Frumos poster, eu de acum zic felicitări și la mai multe.
Radu spre să faci și multe poze 8) .
 
C

catalin

Guest
Felicitari pentru initiativa. Locatia este excelenta pentru acest tip de evenimente !
 
I

ICRA

Guest
Eu nu am cum sa ajung, as vrea, dar nu pot :-( .
Catalin are dreptate ca de obicei si eu vad doua muzee propice pentru asfel de evenimente Tehnic si Militar (la Miliatar imi place mai mult locatia :grin: , stiu Tehnic e in parc aproape de filaret :grin: ).
In ultima perioada am vazut ca M Tehnic este foarte activ si deschis la noi provocari, sper in viitor sa dedice o sala pentru "modele in miscare".
 
R

Radu161

Guest


Weekendul viitor vom fi prezenti la Muzeul Tehnic intre orele 9.30-17.30.

Vom expune o diorama modulara la scara H0 (1/87) cu o lungime de aproximativ 40 m, avand circuite pe linie simpla si dubla, cu contributia a 3 cluburi de modelism feroviar, dar si a altor pasionati.
Vor circula trenuri romanesti si straine, pe langa care vor fi expuse si diverse elemente statice.

Va asteptam!
 
G

GFN

Guest
Am vizitat expozitia de trenulete de la Muzeul Tehnic.
Frumos configurat traseul , baietii schimbau garniturile care rulau, dar la ora cand eu am plecat(ora 11:00) spatiul deja devenise neincapator pentru toti vizitatorii, placutele cu "Va Rugam Nu Atingeti Exponatele " erau total ignorate mai ales de cei mici , nici nu vreau sa ma gandesc la daune dupa cele doua zile de expozitie,







































































 
I

ICRA

Guest
GFN mulțumesc pentru poze. Aș fi vrut și eu să fiu acolo.
Felicitări CFB sper la anul evenimentul să crească.
Îmi place vagonul școală și stația Costinești, există articole pe forum despre ele?

Legat de atingerea modulelor data viitoare bari de lemn care să limiteze accesul că aici dar spațiul oferit pare mic.

Lipsește wethering-ul :fluierat:.
 
C

catalin

Guest
sala e mica si nu exista loc pentru un safe-zone. Abia ai loc asa printre module...
 
I

ICRA

Guest
catalin post_id=167165 time=1544276109 user_id=237 said:
sala e mica si nu exista loc pentru un safe-zone. Abia ai loc asa printre module...
Așteptam extinderea la Uzina Filaret.
 
G

GFN

Guest
O sa fie de asteptat mult si bine la cum stau lucrurile. Prin toamna am vizitat muzeul si am intrebat de curtea din spate cand o sa se poata vizita pentru ca sunt acolo o gramada de instalatii si vehicule interesante , raspunsul a fost" Dom'le noi abia putem sa facem fata si asa sa tinem muzeul deschis" .
Dezamagitor.
 
I

IonCFR

Guest
Am fost la expozitia de trenulete, sambata. Foarte frumos lucrate, felicitari realizatorilor, n-am reusit sa-i cunosc prea bine, aglomeratia fiind foarte mare, din cauza asta cam deraiau trenuletele, copiii se impingeau in machete. Dar a fost frumos oricum. Felicitari celor implicati in proiect. Abia astept sa merg la urmatoarea expozitie. :)
 
R

Radu161

Guest
Salut

Per ansamblu a fost ok, suntem multumiti de cum a iesit si anul viitor o sa fim in sala mai mare din cadrul muzeului.
Postez in continuare ceea ce am transmis si pe pagina de facebook a clubului, in general adresata publicului care nu a mai avut contact cu astfel de expozitii:

Multumim tuturor care ne-ati fost alaturi la aceasta expozitie si Muzeului National Tehnic pentru gazduire. Pentru noi, Clubul Feroviar Bucuresti, a fost o expozitie-pilot, fiind pentru prima oara cand initiem si organizam o expozitie, mai ales ca a fost intr-un timp foarte scurt. De asemenea, a fost si o noutate amenajarea unei expozitii modulare in Bucuresti, in afara spatiilor de la Muzeul CFR si am fost placut impresionati de numarul vizitatorilor si de interesul acordat.
In urma opiniilor citite pe internet, trebuie sa facem o serie de lamuriri: aceasta expozitie a fost amenajata de asociatii non-profit si grupuri de voluntari, astfel ca timpul si finantele sunt tot timpul limitate…. Spre deosebire de alte expozitii statice la care s-a facut referire (Sinaia, Muzeul CFR), diorama modulara prezentata a fost montata cu o zi inainte, avand un timp limitat pentru testarea unui circuit complex. Dar este de retinut ca aceasta diorama este unicat, desi modulele individuale se vor mai regasi si la alte expozitii, configuratia in care au fost aranjate va diferi tot timpul si de fiecare data vor fi adaugate elemente noi.
Pe de alta parte, am considerat ca pentru o expozitie-pilot, ar fi interesant de prezentat o parte din module in diverse stadii de executie, pentru ca publicul sa poata vedea modul in care se lucreaza si care sunt pasii pentru a ajunge la rezultatul final. Cel mai probabil a fost un caz singular, pentru ca la urmatoarele expozitii intentia e ca toate modulele sa fie complet finisate si cu cat mai multe detalii.
Totusi, in ciuda micilor probleme tehnice si de spatiu, consideram ca aceasta expozitie a fost un success si intentionam ca anul viitor sa revenim intr-un spatiu mai mare si cu mai multe exponate interesante.
Zilele urmatoare o sa afisam mai multe poze de la expozitie pe pagina clubului, mai ales pentru cei care nu au reusit sa ajunga.
 
Top