O noua diorama (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
azi am primit marfa si am mai lucrat la diorama.am facut legatura dintre traseele 1 si 2 cu doua macazuri curbe

am montat podurile cu piciorul de sustinere care inca nu sant hotarat cum sa-l vopsesc.mai trebuie sa consult goagalul :D

am rezolvat aliniamentul dintre sine

am facut o linie secundara,aici ma gandesc sa fac(daca incape)o statie de descarcare combustibil

si bineinteles m-am jucat un pic.promit ca de craciun imi fac cadou un fluier si un stegulet ca cei care dirijeaza,ca am avut probleme cu mecanicul la parcat cisternele(cred ca era baut :D ).
si nu in ultimul rand stau si ma gandesc cand am sa pun pietris pe linii aracetul o sa faca priza cu polistirenul sau trebuie sa lipesc separat buretele de acesta.aici am nevoie de ajutorul vostru.

 
Eu tot la parerea mea raman. Trebuia mai intai sa-i faci rama din scanduri. Cand o sa vrei sa o muti, dupa ce montezi toate acelea si o sa fie si mai grea, o sa faca placajul ala in toate felurile si pacat de munca ta. Cu cat avansezi in lucrare cu atat o sa fie mai dificil sa faci rama mai tarziu. Eu am montat liniile pe a mea si apoi m-am pus sa-i pun picioare si am avut destule emotii ca a trebuit sa o intorc cu fundul in sus si sa strivesc liniile sub ea. Dar tu cand vrei vrea sa-i pui picioare sau cadru, ce vei face cu tot ce e pe ea? Pentru ca daca o lasi in stadiul in care este acum, risti sa ramai blocat cu ea pe covor si sa nu o mai poti muta deca cu stricaciunile care se vor produce in urma actiunii respective.

Deci.... eu raman la parerea mea. Si cred ca doua scanduri nu costa chiar atat de mult.
 
doua sfatturi
1 nu veni cu liniile pana in marginea blatului
2 fâ rama, ca e subtire placajul si... si daca pui incodata atat de multe suruburi tot nu tin liniile placajul :) cand vei fixa picioarele.
 
:D :D super mixu.e buna ideea ta,liniile sa tina placajul,nu m-am gandit la asta.
domnilor, va multumesc de sfat,aveti mare dreptate,am s-o fac si pe asta dar nu stiu cand.cred ca atunci cand o sa inceapa sa paraie.
 
Ar fi trebuit sa faci asta de la bun inceput. Trebuie sa mai sapi pe forum si ai sa vezi ce si cum. Spor la treaba.
 
...eu tin sa cred ca la garnitura ta de marfa mai merg si cele 5 vagoane cisterna care le am eu la vanzare....la pret de criza .ce zici ?
 
M 62 a spus:
...,aveti mare dreptate,am s-o fac si pe asta dar nu stiu cand.cred ca atunci cand o sa inceapa sa paraie.


daca avem noi mare dreptate si tu nu iei nici o masura, la ce foloseste? pe noi nu ne afecteaza, dar pe tine te va afecta si la buzunar si sufleteste cand o sa-ti paraie lucrarea si s-o duce pe apa sambetei toata osteneala ta. un singur lucru tine minte, cu cat amani cu atat va fi mai dificil sau mai zadarnic.
 
cred k totusi nu este prea tarziu sa faci rama si sa incerci sa muti viitoarea diorama .cu trecerea timpului o vei ingreuna din cauza materialelor sau a accesoriilor si iti va fi destul de greu sa o muti.acelasi lucru l-am patit si eu :D .in rest spor la treaba k imi place ce vad. ;-)
 
am reusit sa pun si eu pietris pe linii dupa indicatiile lui Florinn si iata ce a iesit,
 
buna seara si LA MULTI ANI la toata lumea.dupa cum am scris mai sus am reusit sa pun 4 linii in gara asa ca sa fiu sigur ca nu mai incape nimic pe diorama(casute,drumuri,iarba,s.a.m.d.),dar eu sant foarte multumit de ce-mi iese.

dupa care o incercare nereusita de vopsire a poduluiam s-o fac altadata si am mai pus ceva pietris pe linii

va continua :D
 
vad ca blat ai dar de dus linia in margine tot ai duso
si in plus i foarte scurta gara ta nu intra un vagon lung acolo 8)
 
mixu,gara are 42cm deci un vagon intra sigur 8) .de asta am pus 4 linii ca sa-mi intre multe vagoane deoarece calatorii pot sa umble printre ele.cat despre liniile prea la margine am sa mai pun o bucata de lemn ca sa pun si niste iarba :D
 
frumusica diorama.
mult succes in continuare, mai ales ca vor rula si ceva vagoane plecate de la mine din cate vad in poze.
oricum foarte bine ales traseul dioramei.
felicitari.
 
deci :

linia aia a IV a trebuia sa fie linia I si invers
adica linia de linga gara deobicei e cea mai lunga sau a II a iar aia asa abatuta ce e acum linga gara ar trebui sa fie cea mai indepartata de cladirea garii

legat de margine eu voi lua bucati de forex si le prind pe dedesubtul dioramei astfel incat sa pot face un plan mai jos plin de iarba ...astfel voi scapa de marginea dioramei in care se vad tot felu de elemente comice (cuburi ... :| )
 
nu are nimic mixu, pe linia scurta am sa pun un vagon epoca 1 si am sa fac o cafenea pentru calatori 8) .o sa fie super misto nu? :D
 
buna seara,nimic interesant la diorama.am mai pus un pic de pietris,am reusit sa fac peroanele:

si imi place cum a iesit ceasul de la gara facut din 3 saibe lipite intre ele cu picatura,pe exterior am pus hartie autoadeziva si am scris exact ora cand am terminat ceasul :D
 
am incercat sa continui de pus piatra pe linii si m-am gandit ca intre liniile 3 si 4 sa pun un gard de protectie ca sa nu o ia vreun calator pe ulei si sa traverseze liniile ca sa dea marfarul peste el ca ala vine tare de tot :D
zis si facut.m-am dus la magazin si am cumparat o rola de plasa din aia de care se pune pe placile de rigips si m-am apucat de treaba.am taiat bucati egale de bete pt stalpii de sustinere al gardului de protectiesi am taiat o fasie de plasa si m-am apucat sa lipesc cu picatura betele de lemnpe o lungime de 108 cm din 4 in 4 cm.am luat bucata de gard si am montat-o pe diorama.am lipit stalpii cu picatura de placa si dupa aceea am pus pietris.iata ce a iesit:
bineinteles ca nu am vopsit-o ca nu sant hotarat ce culoare sa-i dau.
va urma.. 8)