colectia N a lui gamitzu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Gamitzu, iti urmaresc subiectul si apreciez lucrarile de imbatranire, dar am o mentiune aici: UP 4449, mai ales in schema Daylight a fost mereu pastrata impecabila. Era masina lor de "imagine" (flagship-ul companiei) si nu cred ca a aratat vreodata asa obosita, miile de poze de pe internet intarindu-mi ideea.
Astazi masina este activa (evident parte din flota nostalgica) si arata...ca iesita din cutie.
 
:D Corect zici Cataline, de acord cu tine. Da eu nu am gasit-o in varianta vopsita in negru, asta nu prea mi-a placut, e prea portocalie. Cea neagra am scapat-o printre degete, o am dar nu e Kato e Con-Cor, care la partea mecanica sant cu 150 ani in urma Kato. Asta nu e o problema, pulberea iese cu o pensula cu alcool izopropilic sau detergent. De vopsit nu se pune problema, nu dispun de cele necesare, desi am si compresor si aerograf. Ma refer la dioptrii. :D
 
Kato D51 Orient Express care a tractat pe JNR garnitura originala inchiriat pentru 3 luni. Spre deosebire de sora ei mai veche, primit numai un lac mat si ceva acrilice pe ici pe colo, doar cat sa arate bine si sa dispara stralucire plasticului.
[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate127.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate126.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate125.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate124.jpg][/URL]

Si 2 poze cu sora ei mai veche. Tot D51 dar in varianta de inmatriculare originala JNR. Pozele sant inainte de a interveni pe ea cu acrylice.

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate115.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate114.jpg][/URL]
 
:D Dupa discutiile avute si cu alti colegi si avand in vedere ca nici mie nu mi-a placut prea mult cum a iesit GS-4, am hotarat sa intru peste prafurile depuse cu multa abnegatie. Am spalat-o toata cu o pensula moale, cu apa si un pic de detergent de vase. Acum arata folosita , uzata de vreme, dar mult mai curata.
[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate128.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate129.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate130.jpg][/URL]

[url=http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/Locomotivepatinate131.jpg][/URL]

Multumiri lui Catalin pentru critica constructiva. :aplauze: :D
 
:| Sssssss. Multam. Acuma am vazut ca alea au scapat de Neolube cand am mazgalit bielele si rotile. Neolube e bun da trebuie intai izolate capetele de ax( eu folosesc vopsea neagra sa le izolez). Altfel cand se infiltreaza solutia de grafit face un scurt de toata frumusetea. :x Daca nu spuneai nu mai bagam de seama prea curand. Asa se vede culoarea originala la roata innegrita chimic :D
 
Printre ultimele diesel intrate in depou, un set de 4 locomotive F3 in varianta ABBA. Tot provenienta Kato, numai ca unitatile B sant editie noua si au grilaje moderne de aerisire in loc de plasa de la custile cu gaini (chicken wire cum zice americaninos) Aceasta configuratie va tracta Santa Fe Super Chief, o garnitura celebra alaturi de El Capitan. Decodoare cu sunet MRC.

 
Am editat ultimul tau mesaj astfel incat pozele sa apara corect. Te rugam ca pe viitor sa aplici regula simpla descrisa mai jos.

Codul HTML pentru inserarea imaginilor (click pe imaginea de mai jos pentru marire):



In cazul in care nu este clar de unde se copiaza link-ul direct (Direct Link), am incercat in imaginea de mai jos sa fac cat se poate de clar campul respectiv (urmareste sageata neagra):



Multumim!
 
Am reusit intr-un tarziu sa gasesc o firma serioasa care sa-mi confectioneze un display cu usi din plexi, in care sa pot pune locomotivele. De ceva vreme jumatate din ele stateau in cutiiile originale. Asa arata momentan:

 
@ Felippe: Multumesc pentru sfaturi. am incercat insa asa cum arata sageata din poza de mai sus, copie tot da apoi apare numai linkul nu poza. O fi de la Bucket, o fi de la Mozilla, nu stiu. eu pana acum copiam direct link din meniul cu steluta. :confused:
 
gamitzu a spus:
[...]am incercat insa asa cum arata sageata din poza de mai sus, copie tot da apoi apare numai linkul nu poza.[...]

Nu uita ca, dupa ce faci "paste" sa pui inainte de link, fara spatiu, "
b]%20link,%20tot%20fara%20niciun%20spatiu,%20"
"; bineinteles, fara ghilimele.

Functioneaza perfect cu Photobucket, indiferent de browser; am testat personal cu Internet Explorer 10, Mozila Firefox, Google Chrome pentru Windows 7 si 8.1, si Safari pentru Mac OS X 10.6 Snow Leopard.
 
Multam de sfat, a mers cum ai spus pana la urma. Probabil ca astaeste motivul pentru care se evita postarea de poze. Dureaza prea mult. :confused: :D
 
Asa arata cele 8 vagoane din setul Santa Fe Super Chief. Calitate perfecta, rulaj de exceptie. O singura unitate motorizata F3 sau F7 le poate tracta fara probleme in orice conditii :D














 
gamitzu a spus:
Multam de sfat, a mers cum ai spus pana la urma. Probabil ca astaeste motivul pentru care se evita postarea de poze. Dureaza prea mult. :confused: :D

Eu as zice ca dimpotriva, tehnicii forumului au facut o treaba excelenta cu ajustarea codului astfel incat sa usureze intr-atat postarea pozelor. Efortul suplimentar fata de copierea / lipirea link-ului de pe Photobucket consta in exact tastarea a 11 caractere!
 
Din clasa animalelor de povara cu abur si articulate, un Bachman Spectrum cu formula osiilor 2-8-8-4. Am renuntat la decodorul original in favoarea unui Zimo cu sunet. Rulaj excelent chiar si pe curbe cu raza mica, desi nu as recomanda asa ceva pentru ca arata haioasa rau cu capetele atarnand peste linii. A cazut dupa modificarea decodorului si ceva teste in cutia cu pudra de la Bragdon si a imbatranit instant. :D







Rotile si bielele le-am inegrit cu Neolube 2, o solutie de grafit dizolvat in alcool. Grafitul asigura si ungerea punctelor sensibile de la toate articulatiile.