pregatiri pentru diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
pilele la stadiul final.
Urmeaza componentele de sustinere (placi metalice pe role de dilatare).
 
Adevarul este ca nu m-am documentat. Stiu doar in ce rezida si ce rol are.Se stie ca, componentele de rezistenta, datorita rigiditatii si materialelor din care sunt executate (metal, beton, etc) isi modifica volumul la diferente de temperatura. Astfel se realizeaza sistemul care permite contractii sau dilatari ce pot compromite lucrarea de arta. Acest sistem, in forma lui cea mai des intalnita e compus dintr-un sandwich de placi si role.L-as numi rulmentul liniar :D
 
MS! Reproducem si picioare de dama daca e cazul. De dezbracat un model la scara 1:1 nu implica mare efort fizic sau financiar, ca acum e mult mai ieftin :D
Acolo s-ar putea sa am probleme cu realizarea la scara a ochiurilor din ciorapii-plasa :p
 
Sarbatorim prin munca
spre ideal maretz
ca care este ziua
electoral dispret. analiza literara si critica: abia astept sa votez maine :D :D :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
podul inainte de role:
 
Sper ca nu va plictisesc cu podul asta, poate e util si celor care vor sa aduca o imbunatatire kit-urilor de fabrica.
aici am pus sina. am preferat sa tai din flexi sa nu am intrerupere pe pod, pentru ca la treceri repetate cu locomotive grele se pot tasa pilele. Ca si coloana vertebrala a parlamentului.
 
e pregatita una de proba, si indoita la capat
se usuca oxidarea, ms fain NENEA!

M-am uitat ieri la podul de pe diorama clubului din Cluj si am vazut ca virgula contrasina nu e lustruita deasupra. Logic, e pusa sa nu depaseasca aiurea alt tren! pe pod si linie continua e interzis. :evil: :D
 
Nu e prinsa. E pusa numai pentru foto. ms!
segmentele indoite din exterior sunt aruncate asa acolo, sau au un rol? aici sunt in ceatza! :confused:
Cautand in cutia cu maimutze, am gasit placile si rolele.
Extrase din contactori si filtre perii colectoare.Asa ochiometric, am stabilit de acord cu mine ca sunt raportate la scara.
 
Aranjament provizoriu, sa vedem cursa. Satisfaction, ar spune The Rolling Stones! merge treaba, dar sistemul trebuie gandit sa fie si practic, desi pe diorama asta nu se observa. Trebuiesc stabilizate rolele paralel, la distantze egale si totul fuge la vale. Rabdare si tutun.
 
Inteleg ca la mijloc vine centrat, dar la capete unde lasa sa ruleze planseul pe postament?
 
deci pe pila din mijloc este fix, urmand ca in mod normal la capete sa fie contact pe role. In pozele care le-ai postat rezulta ca si capetele sunt fixe. Atunci cum se previne arcuirea grinzilor datorita dilatarii la temperaturi crescute?
Ar mai fi o varianta: un capat fix, iar pe pila centrala si celalalt capat role.