Material rulant K.Bay.Sts.B. (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Cand o sa o vada pe EG1, o sa lesine de ciuda, ca are motive. Ie mare si multe diferente care este! :D
 
Sal
Noua premiera in vitrina mea este un vagon pe care l-am vazut in colectia lui Robert si mi-a placut (pacat ca la vandut inainte sa pot eu sa il cumpar) in mod deosebit. Deci un alt produs Trix in colectia mea, cod 23905, vagon marfa pe 3 axe, tip Nml cu cabina de franar:



Binisor detaliat, felinare in bazorelief :( , roti DC si cuple KKK este o piesa care place ochiului meu desi bine ar fi fost ca acele felinare sa fie aplicate asa cum au vagoanele Piko.
Acum are un loc nefiresc intr-o garnitura tractata de o DXII dar se preconizeaza achizitia de Gt-uri puternice :lautar: .
Si o vitrina se cam cere ca nu mai este spatiu si colectis DRG a cam inceput sa intre in cutii.
Spor
 
Da, se cere. Am vazut pe forum un coleg care si-a facut vitrina cu rafturi din sticla, lini Roco si leduri pe sub terasament. Arata foarte bine iar modelele erau bine luminare. Daca as gasi oglinda din geam de 2mm sa pun pe spate ar fi super ......
Spor
 
Oglinda de 2 nu se gaseste pentru ca nu mai are cerere , am cautat eu de mi-au sarit capacele. Cea mai mica dimensiune disponibila pe piata este 4.
 
Sal
Azi este o zi ........ trista :( . Am implinit 36 de ani :( . Bad day :( :( .

Si cum aceasta zi nu mai este un motiv de bucurie de cativa ani incoace, mi-am inveselit aceasta zi prin stergerea unui alt punct de pe lista de achizitii:
- BVI K.Bay.Sts.B. cod 22184 Trix:



Incep sa ma inscriu si eu in randul lumi :D.
Mare parte din piese sunt metalice, rulaj impecabil, sunet puternic (cam prea puternic), lumini pe bec, silentioasa si o incarcatura de turba care ............ imi zgarie retina :roll: dar cautam poze sa vedem cam cum ar fi putut sa arate acele bucati de turba si sa corectam acest neajuns.
La demontare am constatat ca nu prea era gresata corespunzator :x , mai trebui sa vopsesc cosul pe interior cu negru mat (o fi fost criza) si sa gasesc poze cu loko pt ca, in fata, mi se pare prea fara detalii (furtune, etc). Evident, achizitionarea de mecanici este o necesitate.
Spor
 
Sal
Un alt cadou primit cu ocazia zilei de nastere: vagon acoperit tip Gm, cod 48229 Brawa:



Primul exponat al acestui producator in colectia mea, acest vagon este o adevarata incantare pt ochi prin bogatia detaliilor. Cuple KKK, roti metalice, destul de greu (are aproape 60g fata de Gm Roco care are 30g !!!), cateva accesori de montat si ....... grija mare de unde il apuci ca totulul este fin. Si cutiile de ungere ale osiilor sunt inscriptionate :fluierat: :aplauze:

Ce mi-a "zgariat" retina a fost lipsa totala a detaliilor pe dedesupt (a se vedea ultima poza). In rest ......... Brawa. Pana si cutia acestui vagon este ceva deosebit (deja fimea a pus ochi pe ea :lol: :-? ).

Spor

PS: oare cum este sa privesti de aproape un exemplar produs de Bavaria???
 
La multi ani! si scuze ca n-am fo' pe faza... vad ca te-ai dat la chestii cu greutate, o sa ti se-nmoaie! (MOBILA) :D
 
Sal
Inca un punct din lista de achizitii a fost sters:
- Gtl4/4 K.Bay.Sts.B. + set vagoane marfa, cod 4889 Fleschmann
- loko


Am vazut ca manerul felinarului dreapta este stramb :lol:
- set-ul de vagoane (cine o fi avu ideea de a pune intr-un set 5 vagoane de 5 imatriculari !!!!!!). Bine ca macar unul e de K.Bay.


Loko este destul de silentioasa si se misca bine dar are un motor cat .......... Fleischmann adica toata marchiza :mask: si nu are lumini decat pe fata (nu ca asra ar fi o problema).
Initial nu ma interesat decat loko dar in acceasi bani sa gaseste si set-ul asa ca :fluierat:
Urmeaza degresarea loko, curatare + gresare motor, digitalizare (Digitax-ul sa traiasca), schimb de SMD-uri pe fata (sunt galbene), montat lumini pe spate si, poate, un schimb de motor care, evident, ar duce la eliberarea si deschiderea marchizei prin eliminarea perdelelor.
Spor
 
sper ca scoti perdeaua si-i pui draperie :D

Nu stiu ce rol ar fi avut in realitate, sa nu vada tipele cand lopateaza Fritz in chiloti?

Faci ce faci si largesti colectia cu tema K. Bay. Poze cu luminile, ca nu e relevant din scris, bitte! 8)
 
Nu stiu ce rol ar fi avut in realitate, sa nu vada tipele cand lopateaza Fritz in chiloti?

cam vulgar, tovarase Obi...

te-ai gandit ca poate ca nu se foloseau locomotivele numai din aprilie pana in octombrie, precum masinile cabrio, ci si in sezonul rece? :D

cele mai multe locomotive cu deschideri mari in cabina aveau asemenea perdele, din motive evidente...