Stalp catenara - model vechi

TATRA

New member
Iata primul meu stalp CFR, avand catenara model vechi.
Materiale folosite:
- sarma otelita de 0.5 si 0.8 mm;
- sarma cupru ptr izolatori;
- bagheta de lemn cu diametrul de 6 mm (asta aveam acasa; ptr productia in serie voi achizitiona bagheta cu diametru de 4 sau 5 mm);
- izolatie cablu;
- adeziv.
 

sogard_2003

New member
:-D Adevarul e ca am mirosit ironia si am citit textul ... intradevar am ghicit ! :-D Am ajuns ca Andreiul, "citesc" numai pozele !
 

TATRA

New member
Primul stalp vopsit.

Al doilea stalp, cu bratul de sustinere al firului contact in partea opusa fata de primul stalp.
 

Big_boy

New member
Frumos si estetic...:aplauze:
Totusi sa ne tii la curent cum se comporta acele imbinari facute cu izolatia de plastic atunci cand stalpii vor fi montati si cu catenara intinsa pe ei... 8O
Si as dori daca se poate , niste explicatii (eventual poze) la partea de plastic de culoare alba care realizeaza fixarea consolelor fata de stilpul preopriuzis ... :fluierat:
 

TATRA

New member
Multumesc pentru aprecieri Big_boy!
Clemele de prindere ale consolei le realizez din suvite de forex de 1mm grosime. Am facut o prezentare a celor 3 etape de realizare a clemelor.
La urmatorul stalp voi fotografia fiecare operatiune si le voi posta.
 

cosmin78

New member
o intrebare-doua....ai incercat sa elimini punctele de prindere din izolatie cablu si sa cositoresti pur si simplu sarmele?niste izolatori de la Wiessmann iarais ar fi dat alt aspect stalpului... :roll: intreab astea pentru ca vad destula munca de proiectare si e pacat sa fie irosita.
 

Big_boy

New member
@TATRA
Uluitor si foarte migalos... :aplauze:
Ceea ce ma tem pentru un rezultat final este faptul ca din cate vad sunt foarte multe componente lipite....si cred ca la montare daca folosesti pentru firul liniei de contact , sirma de 03-05 mm care va trebuii din loc in loc sa o intinzi prin sisteme elastice mascate (arc / surub) pentru a asigura un aspect cat mai realistic....sa nu ai dezamagiri din cauza unor posibile deslipiri a acestor componente :-( .
De aceea cred ca poate ar fi fost mult mai bine sa folosesti ca si tehnologie - asa cum recomanda cosmin78 metoda cositoririi...macar pentru a elimina o parte din acele imbinari dintre consola obliga si cea care tine practic firul liniei de contact...
Te rog sa nu iei in nume de rau parerea mea personala....insa ca si orice proiect si acesta necesita si o faza de"incercari" si de aceea astept cu nerabdare testele si rezultatele tale din practica...
Mult succes ! :)
 

TATRA

New member
Tot ce m-ati sfatuit voi interpreta ca atare, adica sfaturi si bune intentii. Voi mai realiza cativa stalpi pe metoda asta si voi vedea cum se comporta. In cazul in care nu vor rezista la intinderea firului contact voi incerca sa cositoresc.

Multumesc! 8)
 
Top