diorama lui marianrahova

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:x multa sanatate atunci. Ma refeream la setarile de la CV-ul de accelerare si decelerare. Daca le cresti un pic, loco va demara lent si va frana la fel, indiferent de cat ii dai tu din cab. sau setezi cabul la 128 pasi si atunci e mult mai realist, pleaca mai lent,e mai naturala. Asta la MRC-ul meu. La tine trebuie sa fie tot asa ceva. :D Spor la modelit si sanatate daca zici ca iti trebuie.
 
sal ,,gamitzu,,
cand voi reusi sa fac rost de o statie care poate modifica cv voi face setarile descrise de tine si voi vedea daca se comporta altfel . multumesc pt urarile privind sanatatea
 
MRC Prodigy Express face tot. Nu citeste ce e scris in decodor, asa zis-ul read back. Prodigy Advance face si astea, da e mult mai scumpa. Mie imi place mult, abia am luat- o da face cei 110$ dati pe ea. Plus ca e foarte simplu de folosit.Ce imi place enorm e ca face programare pe main, adica linia unde alergi loco, fara sa le mai mut. Desigur la decodoarele care suporta acest lucru. ;-)
 
tare statia ce sa zic si nici pretul nu mi se pare mare.dar (pt. ca trebuie sa existe si un dar) au avut grija guvernanti sa-mi ia din salariu si sa nu mai pot pune deoparte niciun ban pentru ,,sufletul meu,, :( .sa speram ca v-a veni din nou soarele si pentru noi ,,bugetarii,, si vom putea incepe sa intregim colectia si cele necesare functionarii cat mai calitativ si realist a dragelor nostre modele
 
lasa nu va plangeti ca vo luat 25% nu se simte la voi oricum ei cel putin 1500 cand iolucrez la posta romana pe un salariu imens de 760 de lei,
 
da mai draga ,,bugy234,, dar sa sti ca mai exista si bugetari care traiesc fix din salariu. daca incearca sa ia ceva se numeste ,,spaga,, si se duce frumos la puscarie ,pe cand la altii.. pe langa 760 de mai fac 2 salarii din ,atentii,, cum se zice in alte domeni.
cu respect marian
 
Prietene lasa ca la posta e riscul ridicat oricand poate veni vreun huligan sa-ti sparga capul sau mai rau.
 
daca m-a incantat ceva la ea e felul cum face programarea. Cand setezi adresa, daca o scrii scurta, cu 3 digiti, seteaza CV29 pt asa ceva. Daca e din 4 digiti, la fel. Nu pierzi timpul cu calcule si porcarii ca la NASA. Eu am pus pe diorama 6 loco la scara N consecutiv, si nu a guitzat, sa o arunce protectia la sarcina afara. E drept ca sursa in Era fierbinte rau, da nu s-a intamplat nimic cca 20 de min. Si inca o bila alba pt ea, desi e din state, merge la 110v--240v, un lucru beton zic eu.Numa am luat un adaptor de 220v pe care l-am infipt si lipit acolo,aci la romanica nu merg pe 110v. :D In rest numa de bune despre ea.
 
Salutare trenulisti.
Dupa o scurta covalescenta (6 luni :D ) se pare ca mana mea de baza ,cea dreapta, incepe sa dea semne de refacere motiv pentru care am inceput sa mai dodific cate ceva la diorama. Pentru inceput ,cum pasarela care unea doar 2 peroane din trei i-mi statea mereu pe ,,cap,,am decis ca este momentul sa fac ceva si iata ce a rezultat.
Am prelungit pasarela pana la peronul de la gara .
Asa arata inainte

Si asa arata acum





Iar in jurul lacului au aprut si 3 pescari

 
Multumesc pentru aprecieri Endo_ro. Cat despre ce prind pescari inca nici eu nu stiu :D . De cate ori ii caut la juvelnic ,ce sa vezi, nici urma de peste.cred ca pescuiesc mai ecologic ca pescari sportivi. De, i-si omoara si ei timpul pe criza asta :lol:
 
Salutare, arata foarte bine , am totusi 2 pietricele:

1. Sinele ar trebuie ruginite, se schimba totul
2. De ce nu ai folosit stalpi de catenara dubli in loc de cate 2 simpli ? Ieiseai si mai ieftin si mai estetic
 
este vb de gusturi. nu prea ma incanta sinele ruginite. cat despre stalpii dublii:nu i-am putut folosi(proiectul initial fiind cu stalpi dubli) deoarece bratele erau mai lungi de cat axa sinelor si pantografele locomotivelor iesind de pe traiectoria catenarei.
 
stalpii au bratele lungi pentru a se putea construi o catenara precum in realitate,in zig-zag. :|
iar o sina ruginita modifica radical realismul unei diorame :wink:
 
Nici mie nu-mi prea plac sinele ruginite. Exista riscul sa nu iasa ce trebuie si strici tot.
In alta ordine de idei :D mergand prin tarisoara noastra ai impresia ca trebuie sa faci weathering maxim si la garnituri si la sine si sa pui case darapanate, daramate, demolate.... :oops:
Dupa ce te plimbi prin tari mai amarate, gen Austria, Germania, Elvetia parca se rastoarna toate ideile si merg foarte bine sinele curate, locomotivele noi sau spalate, peroanele curate, bordurile drepte si curatate intre rosturi... :confused: Este si mai practic...
E adevarat ca ar merge si o aburoasa murdara cu vagoane pline cu carbuni trecand prin peisaj. ;-)

Fiecare cu gustul sau...
Marian, ai grija sa nu patesti ca Nastratin Hogea cu soba, de o plimba pe rotile ca sa faca gustul fiecaruia care ii calca pragul... :D
 
Pasarela arata foarte bine, ca si restul dioramei! Ai putea prelungi gardurile de protectie dintre linii si pe sub pasarela, ca sa descurajezi pasagerii comozi sa o ia pe scurtatura :p Iar sus, in dreptul firelor de inalta tensiune sa pui niste panouri de protectie din plasa
 
pai vezi ,,endo_ro tomai ai justificat mai bine decat as fi facut-o eu problema sinelor ruginite, diorama nu prea contine vreo tema de pe la noi motiv pentru care sinele ruginite nu prea si-ar fi gasit rostul.

pentru ,,cristi_m,,. gardurile nu au fost prelungite din acelas considerente precum explicatia de mai sus. nefiind populat orasul cu concetateni de-ai nostri :D ci cu cetateni care sunt mai civilizati si cu valori morale mai dezvoltate ,vor respecta cu ,,sfintenie,, regula treceri peste pasarela si nici macar nu le va trece prin cap sa treaca liniile pe sub ea(de ,ce sa -i faci constiinta cetateneasca :lol: ). eu le tot zic luati-o mai si pe jos peste lini , dar ei nimic ,nu si nu :roll: si merg tot pe pasarela.
pasarela este prevazuta din chit cu panouri de protectie peste liniile de inalta tensiune,dar sunt mai mici si nu sunt din plasa
 
Felicitari,MARIANRAHOVA pentru diorama este extraordinara ,daca se poate asi vrea sa vad chema circuitului de sine.