Stalp de lumina home made

DAN C.F.R.

New member
Salutare!
Tot pentru halta David am confectionat un stalp de iluminare a rampei de incarcat materiale aflata langa cladirea garii.Materiale folosite:
tub plastic provenit de la betisoare de urechi, elemente provenite de la un pix, un led galben,un buton de cauciuc procenit de la tastatura unui joc.Am folosit la prelucrarea materialelor o freza electrica cu diferite accesoruii,cutere,pile.
Am o problema cu intensitatea luminii intrucat rezistenta montata de 1k este prea mare pentru un led galben de 2,5v, asa ca voi monta una de aproximativ 500 ohmi.Astept sfaturi in acest sens....
 

Sulzer1150

New member
Foarte frumos ! Chiar cautasem prin forum sa vad ce modalitati exista de confectionare a unor asemenea stalpi.

Mi-ai dat un pont excelent cu aceasta executie. Bravo !
 

chickengeorge

New member
Cred ca ar fi aratat mai realist daca ai fi matuit globul transparent, fie mecanic cu un smirghel de 1000-1200 sau cu chimic, parerea mea.
:grin:
 

mpursu

New member
Rezistenta de balast se alege in functie de LED (tensiune la borne si curent nominal) si de tensiunea de alimentare:

R = (U - ULED) / ILED

unde U este tensiunea de alimentare, ULED tensiunea la bornele LED-ului (circa 2V pentru LED-uri rosu/orange/galben/verde, usor crescatoare in aceasta ordine, respectiv 3 - 3.5V pentru LED-urile albe si albastre) si ILED este curentul prin LED (10 - 15mA), toate marimile fiind exprimate in Sistemul International, adica ohmi / volti / amperi.
LED-urile nu (prea) suporta polarizarea inversa, adica plus la catod si minus la anod, de aceea tensiunea de alimentare trebuie sa fie exclusiv continua, plus la anod si minus la catod.
Am scris mai multe aici :)
 

DAN C.F.R.

New member
stalp iluminare home made

<t>Se poate modifica cu usurinta sa fie alb mat...diverse variante:vopsit,matuit,imbracat in hartie alba subtire.</t>
 
A

Anonymous

Guest
Felicitari pentru realizare , nu treb neaparat sa folosesti led puteai folosi bec alb(lumina galbena fara sticla vopsita) asa m folosit io la kit ul de la auhagen . Io am mai facut niste stalpi acasa din teava de cupru de 0,2 sau 0,3 nu mai tin minte . Uite aici linkul cu kitul de stalpi http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4951 si aici cel cu stalpul facut acasa de mn http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1602&postdays=0&postorder=asc&start=15
 

danezu

New member
am facut sh eu ceva stalpi de lumina modificand kitul de auhagen de 23 lei...am pus in loc de baza o teava de 0,5 de cupru se vede in poza...am folosit becuri miniaturizate de 12v 35 mA 0,5 roni buc
 
Top