Vagoane de calatori istorice CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut Florin,

este platforma standard maghiara cu 6m distanta intre osii. Platforma pe care au construit vagoane clasa 1, 2 si 3, iar noi la Malaxa automotoare din vagoane motorizate.

Lungimea totala, masurata intre talerele tampoanelor era de 10.85m.

Nu stiu ce sa-i raspund colegului nostru de forum AlexD....
Daca ii spun ca documentatia nu exista o sa mint si nu am fost educat asa. Daca ii spun unde exista o sa primeasca un raspuns de tipul: "nu avem asa ceva, n-am avut niciodata, nu stiu, nu cunosc". Asa ca spera stimate coleg de forum ca timpul sa faca lumina...
 
Nasol! :(

AlexD,

exista schite ale vagonului Bmd, cu 7 ferestre, ampatamentul de 8 m, si reconstituirea lor de catre LDH. Exista si reproduceri ale vagonului, la H0, iar acum, la "indemana", am acest subiect, cu schite si manufactura:

http://www.trennet.ro/forum/viewtopic.php?id=485&p=1


Cred ca se poate adapta schita vagonului de 8 m la cel de 6m, raportand la lungimea totala data de Catalin. Insa o ruleta intinsa pe vagon si masurate cele necesare nu ar strica. :roll:
 
Cam greu Cosmin sa mai pui ruleta pe un vagon taiat....
Din pacate, odata cu casarea acestor exemplare se cam duce si sansa pasionatului obisnuit sa aiba o schita corecta.
 
Salut Nelu !

cat ma bucur ca ai mai coborat printre noi dintre "zburatoare". Poate ne vedem si la o bere mai povestim si de vagoane si de avioane :)

Multumesc pentru poze. Sper sa nu ma insel insa din ce-mi aduc aminte nici aceste vagoane nu mai exista astazi. Si eu le-am pozat tot prin 2005-2006.
 
La Oradea nu era un vagon cu 4 compartimente? Parca este o poza de a lui Dantm pe forum.
Catalin, vagonul e din cele 100 vagoane fabricate intre 1902-1904 la Weitzer?

@Elef
Multumesc pentru aceste poze! Am 2 motive de a fi bucuros, nu am mai vazut nicodata aceste vagoane si pe cel verde se mai vede seria vagonului: 50 53 17-22 270-9
Vagon fabricat la Koprivnice in 1925 fost Bal 50085.


De la cel maro nu ai o poza cu seria? Dupa cate reusesc sa vad era inmatriculat ca vagon al administartiei - 80 53 ...
Interesant vagon, cu 6 compartinete.
Oare mai exista ?
 
Salut Florin:

catinel raspundem, ca am scapat de caldura de afara si ne refugiem in biblioteca:

1. pozele de la Oradea sunt pe forumuri. Ne uitam si verificam.
2. eu zic ca da. Vagonul de la Iasi a trecut prin procedura de standardizare din anii '50-'60 dar in sufletul lui ramane acelasi vagon de origine austro-ungara cu 6m apatament. Ma uit pe un catalog MAV si pe niste planuri, dar cred ca ala e.
3. maroniul avea seria 41 53 000 7067 . Inaintea seriei abia se distingea ceva de genul IRPB. Literele erau foarte greu vizibile, dar parca asa disting in poza facuta de mine in 2006. Cifrele insa, se vad bine.
4. daca mai exista doar cineva de-al locului poate sa verifice. Eu stiam ca le-au taiat (informatie "orala", neverificata de subsemnatul).
 
La cel maroniu o sa incerc sa ma uit acasa dupa o poza cu seria(sper sa am).
Daca imi aduc aminte acum ceva vreme m-am uitat dupa ele pe google earth si pe locul unde erau vagoanele a aparut o constructie.Deci banuiesc ca au fost taiate - imi este greu sa cred ca au fost mutate.
 
Nelu, am scris eu seria mai sus. Era trecuta deasupra boghiului din stanga (capatul opus vagonului verde). Eu am fost in 2006, poate in 2005 scrisul se vedea mai bine.
 
Catalin, am citit cele scrise de tine cu acea serie.Este scrisa intradevar la capatul din stanga deasupra boghiului.
Eu ma refeream la seria scrisa sub CFR la mijlocul vagonului adica 80 53 98 71 002-2.
 
Multumesc, Catalin si Cosmin78. Din pacate secretomania, chiar si pentru pentru lucrurile disparute, are moarte grea in Romania. Aveam un vis ca poate, pana ies la pensie (daca mai apuc anii aia), reusesc sa fac si eu o garnitura cu astfel de vagoane scurte si un 376.
 
Fost vagon Astra cl III cu 10 compartimente acum ca vagon 80 53 97-10 040-7 - UWDP vagon dormitor



Piatra Neamt 15.08.2013
 
Superb Florin !

habar nu aveam de aceasta filmare. Vagoanele ca vagoane dar asta era atmosfera garilor de odinioara. Un deliciu.... Telegraful Morse, cutia postala, cantarul, felinarele cu gaz, automatele de ciocolata ( in 1965 deja erau doar istorie, firma respectiva retrandu-se de pe piata dupa venirea comunismului )....
 
Catalin, de asta nu am scris nimic atunci cand am pus filmuletul. Fiecare sa aiba surpriza sa descopere atmosfera de odinioara. Vagoane mai gasim.
Am vazut filmuletul de 4 ori pentru dialoguri si pentru atmosfera.

Radu, in filmul complet apare o placa pe care scrie Prahova.
http://youtu.be/zvC3_KuqNZY?t=16m28s
minutul 16m28s
 
Eu stiam ca filmarile s-au facut in Rasnov. Dar gara...nu prea e Rasnovul... Toata atmosfera filmului aduce mult mai mult a Regat. Multumesc Florin, abia astept sa vad filmul pe un ecran serios, nu cel de mobil. Mi -ai facut o surpriza minunata cu acest film.