Viaductul de la Valea Fetii-Modul Maquetren

cosmin78

New member
Am terminat de pus arbustii in partea din fata a modulului, va trebui sa "plantez" cativa plopi si oarece copaci. Mai am mult de lucru la partea din spate, pe partea cu lacul. 

felippe

New member
Linia dreapta care demarcheaza doua zone adiacente cu iarba (vizibila in prima poza) ar trebui estompata intr-un fel. In rest, cu totii avem de invatat de la tine.
 

cosmin78

New member
Da, ai dreptate... de zona respectiva nu m-am atins, urmeaza s-o definitivez la plantarea plopilor. Initial am "semanat" iarba pe portiunea din mijloc, apoi am completat cu iarba mai inchisa la culoare, pe laterale, de aici si aspectul de mai sus.

Multumesc pentru aprecieri!
 

cosmin78

New member
Si mi-au sosit balustrazile! :)

Multumiri lui Nicky (cftt) pentru amabilitate si efort!Masurate, probate, comparate, sunt ceea ce trebuie.
Am lipit 2 , de "proba"...

 

cosmin78

New member
Dupa ce le-am lipit cate 2, le-am lipit in panouri de cate 9Apoi am dat gauri in bordura podului, gauri corespunzatoare punctelor de fixareCa sa lucrez "la sigur", am instalat un limitator pe burghiu, o bucata de izolatie electrica. Asftel toate gaurile au adancimea de 4 mm.Dupa ansamblarea balustrazii , am vopsit-o cu negru mat si am infipt-o in gaurile cu pricina. Inainte de efectua aceasta ultima operatie, precizez ca au fost facute probe dupa gaurire, cu bucatile de 9 panouri, nepotrivirile ulterioare putand conduce la stricaciuni grave la montajul final.Mai am de montat balustrada de pe partea opusa si nu imi ramane decat sa ma rog sa reziste in mediul de la muzeu.
 

cosmin78

New member
Multumesc Alex!

Am montat si restul balustrazii, am umplut cu aracet gaurile date pe pod, am lipit parapetii de la capetele podului, tot ce mai am de facut este sa termin vegetatia pe partea de Nord a modulului (Sudul este catre public, precum in imagine) si sa mai adaug cativa plopi pe langa viaduct.

 

cosmin78

New member
Modulul este gata in proportie 99%, lipsesc plopii din "fata viaductului", insa sunt planificati pentru mai tarziu. Am plantat un copac in mijlocul boschetilor, prea era totul la acelasi nivel.Apoi am trecut la balta.
Cum eu sunt reticent la produsele firmelor de modelism care imita apa, am cautat alternative, de fapt aceleasi produse folosite de NOch, Woodland, Faller, etc., si vandute cu eticheta lor. Am gasit, pentru apa de la Woodland Scenic, un produs de care ma tot impiedicam prin magazinele de belle-arte , Acrylic Glazing Liquid, care se comporta in mod identic. Bineinteles ca, atunci cand am avut nevoie, nu l-am mai gasit. Mi s-a raspuns ca au intervenit oarece probleme la importarea produsului respectiv.
M-am orientat catre alt produs cunoscut si cu care am mai avut de a face si anume rasina. Fie rasina poliuretanica sau epoxidica, conditia este sa fie transparenta. Eu am ale un tip de rasina epoxidica, bicomponent , in proportie de 100/30 ( adica 100 gr rasina+30 gr intaritor), rasina care nu se contracta si suprafata ramane neteda (ar fi trebuit sa ramana). La modulele de la muzeu am folosit de cateva ori aceasta rasina , fara probleme, chiar si pe vreme umeda.
Inainte de turnare, am vopsit fundul lacului cu nuante de gri si verde.Am turnat mai intai 50 gr (+ 15gr intaritor) si am lasat 12 ore ca sa se intareasca. Apoi am mai pus inca 50 gr ca sa completez suprafata lacului.

RezultatulIn mod inexplicabil, suprafata s-a umplut de riduri, insa nu-i grav, ma gandeam la oarece efecte de apa, o adiere usoara pe suprafata lacului sau mai stiu eu ce.
Am aplicat ceva papura si nuferi de la Noch, un pic de stufaris, confectionat din canepa/in, folosite pentru etansarea tevilor la instalatii.

 

cosmin78

New member
Modulul este deja la muzeu, am reconfigurat traseul , se asteapta noi module de linie simpla, pana la urmatoarea intalnire lunara speram sa avem restul de module.Decamdata arata astfel, anumite portiuni inca sunt provizorii:Foto Nuno Magalhães
 

pres_mihai

New member
Foarte frumos ti-a iesit viaducutl asta din Valea Fetii :) Eu-s craiovean, mai lucrez si la CFR asa ca am avut ocazia sa vad cam toate lucrarile de pe linia asta Craiova Calafat.. sunt intr-adevar, opere de arta, iar modelele astea parca sunt bijuterii!
 

cosmin78

New member
Multumesc frumos!

Daca ai ocazia sa fotografiezi lucrarile amintite, nu te sfii sa pui poze pe forum. Constructiile respective merita din plin toata atentia . :)
 

Alex_Stoicia

New member
Felicitari; de cate ori intru pe forum dau o tura si pe la subiectul acesta, pentru a privi inca o data pozele. Lucrare de referinta.
 

pres_mihai

New member
O sa iau un mic aparat foto de fiecare data cand ma duc in delegatii pe regionala craiova sa fac fotografii la garile si instalatiile feroviare de care ma lovesc :) O sa incerc de asemenea sa vorbesc cu cei de la divizia patrimoniu sa vad daca au ceva documentatii sau planuri despre cladirile istorice de pe regionala noastra.
 

cosmin78

New member
Alex,

multumesc! Ma bucur ca iti place! :)

Inca nu am avut nicio intalnire la muzeu de cand am dus modulul acolo, sper sa am ocazia sa pozez viaductul cu ceva material pe el...daca nu CFR, macar iberic.
 
Top