Mini Diorama Mobile01 BogdanRa Ea Za (TT - statica )

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:D Si uite asa ajungi tot la lipsa timpului care o sa ne omoare pe toti pana la urma. Spor la treaba , vad ca de imaginatie nu duci lipsa, tot timpul e ala care iti da planurile peste cap si tie. De ce nu incerci intai sa faci toti stalpii si plasa gata taiate si vopsite, apoi cu ceva cianoacrilat sa lipesti pe stalpi plasa. Foloseste acrilice ca sant mate si nu dau luciu suparator la vopsire. La stalpii de lemn, daca sant din chibrituri eu zic sa faci un maro spalcait gen baitz si apoi cu ceva negru diluat la greu, 2-3 maini pana iese ce vrei la culoare. Ceva gen cosmelia de la mine de pe diorama, aia de alimentare cu carbuni, care e tot lemn taiat cu laser. :D
 
- legat de subiect ... l-am mutat sincron cu raspunsul tau:)))
- legat de timp: nu stiou daca m-am apucat bine de chestia asta... Am mai povestit ca pe mine ma golesc de timp (cu placere) si treburile de familie: doi copii (de 8 si - respectiv - 3 ani si 8 luni), 200km zilnic naveta, chestii din astea "minore".

O zi excelenta si mersi de idei... O sa le adaug la subiectul nou... daca nu o faci tu:)
 
:D Pai de aia se si numeste pasiune. Daca nu pui suflet si nu aloci timp = zero. Si eu as vrea sa am timp sa fac tot ce vreau, din pacate platesc pretul pe care il platim toti. Trebuie sa muncim ca sa traim. :(
Legat de modul, ai optat pt baza aia mare si grea din ce motive? Imi pare grea rau pentru o baza de modul pt poze. O sa-ti arat daca ne vedem ce poti face cu niste carton multistrat, ala de ambalaje si ceva adeziv. Usor si rezistent.
 
Pai structura aceea foarte grea o ridic cu 2 degete. Diorama aceasta vreau sa o mut din casa mica in casa mare, din casa mare la Bucuresti, de la Bucuresti la Ploiesti... Practic am asigura o anume ridigitate. De asemenea pe ea voi testa tehnici de constructie si prinderi ca pentru diorama mare, de aceea vreau sa vad cum prinde lemnul de balsa, cum prinde expandatu/extrudatu, cum se asterne plasa de tzantzareanu exact cum va fi pe cea mare. Acesta este al doilea motiv...
Al treilea motiv? Aveam lemnele:)
Modulul este mai mult de invatare...mi-ai dat tu ideea cu modulul tau de poze... dar scopul este un pic altul, dupa cum se si vede...

Al patrulea motiv?: baietii mei... pun pariu ca o structura de carton o faceau harcea parcea imediat:)
 
:D ok, in poza pare mare ca un palet. Si cu copiii e problema mai ales cand sant mici si curiosi. Poate ne vedem saptamana viitoare si vb mai multe. V-am pregatit mulajele :D Sa caut prin gradina ceva copacei mai mari sa o dotezi macar la inceput
 
Alte chestii de duminica dupa amiaza... dealuri...

Salutare. Am vrut s avad care este diferenta intre hartie igienica si prosoape... Amandoua de la Lidl.
Aracetul este un aracet foarte ieftin de la leroy Merlin. Am facut o solutie de apa 60%, aracet 40% (sau chiar mai putin...)

Am folosit un vas cumparat cu 7 lei tot de acolo...

Hartia igienica nu a rezistat decat ca bolvan (sunt curios sa vad ce se intampla cu ea). prosoapele au fost puse pe o structura peste care am aruncat o plasa de tantari. Nu am folosit fasele medicinale din simplul motiv ca nu le aveam...

Cateva poze...

Aracetul:
Solutia:
si Constructia:

lectii invatate: se vor completa dupa cateva zile... deja am cateva...
Va urma
 
hartia igienica este oarecum solubila in apa, se destrama foarte usor.servetelele de bucatarie sunt cele mai indicate.poti inlocui fasa medicala cu sevetele inmuiate in solutie de aracet +apa , in care adaugi un pic de ipsos.aplicarea solutie si lipirea servetelelor se face foarte usor cu o pensula mai mare.
 
Adica spui ca ar fi trebuit sa pun servetelele uscate pe "deal" si apopi sa le ud cu pensula?

Eu le-am bagat in solutia resectiva ca pe carpe de clatit (asa cum faceau femeile de sericiu cand aveau T-uri si nu MOP-uri)...

Abia astept joia sa vad ce a iesit.

ps: hartia igienica este absolut "nesim..." in apa...dispare ca o boare ;-)
 
Good 2 know...
(=bine de stiut)
Inca ceva: cam cate straturi? Din ceea ce am vazut ar trebui vreo 3? Si intrebare 2: pietrele, rocile, etc... incerc sa le montez cat inca e umeda costructia? sau ciobesc in ea apoi?
 
aplici 2-3 straturi de servetele si lasi sa se usuce, cat este necesar (24 ore e numa??´ bine), apoi aplici alte 2-3 straturi si iarasi lasi sa se usuce si vezi cum se prezinta scoarta.daca vrei mai tare, mai adaugi servetele.
rocile le poti lipi si dupa uscare.mai ales daca sunt facute in forme (ma refer la formele de la noch).
eu nu as investi in formele Noch...folia de aluminiu este foarte buna pentru facut forme, si in plus, poti face roci variate ca forma , intr-o infinitate de combinatii. :|
 
Salutare!
In primul rand cosmin78...multumesc. avand in vedere ca am ajuns aseara iarasi la locul faptei vin iarasi cu poze... In primul rand totul arata aiurea! Dar ca prim strat l-as face la fel:))))
Ca o mica aducere aminte: am facut o structura oarecare pe dedesubt, am umplut cu ceva ghemotoace iar ulterior am pus o plasa de tanrari deasupra. Ulterior am luat prosoape de hartie pe care le imbibam in apa cu aracet si le asezam in straturi. Am folosit doar doua sau trei straturi cu totul. Hartia igienica de tip II a fost total useless, reusind doar sa fac niste forme care sa aduca cu stancile de granit ascunse SUB pajisti, formatiuni pe care le vedem d emulte ori pe pajisti (cate o coama mai ciudata acoperita de pamant sub care, daca sapi vreo jumatate de metru, gasesti piatra)

Asa arata dealul dupa patru zile:



iar in spate se zareste structura:



retinand cele spuse de cosmin78, dar in lipsa de fase (in continuare), dar si de prosoape de hartie am recurs la hartia igienica de tip I (similara oarecum cu prosoapele) pe care am pus-o in straturi (3 straturi) peste ceea ce aveam deja, cu intrepatrunderi intre fasiile alaturate (cam 5-7 centimetri suprapunere), peste care am luat aceeasi solutie (acum un pic mai groasa ca se mai evaporase apa, devenise un fel de iaurt foarte apos):

Poze:


si 2 vederi de ansamblu:



Imaginea este alta, clar, daca se usuca bine joia viitoare cred ca pot incerca deja ceva vopsea.

In acest moment prioritatea nu a fost linia pusa acolo doar de forma ci executarea reliefului, deci nu au rost discutii despre (ne)protejarea liniei.... Pana la urma m-am gandit si cred ca si aici voi folosi linie flexibila.

Sper ca pana joi sa am deja niste roci sau sa le fac atunci. Multumita lui gamitzu (drum bun!) am niste forme pe care mi le-a imprumutat. Poate in paralel voi incerca si ceea ce spunea cosmin...just for fun...
 
in 5 luni ai timp sa torni roci pana te plictisesti. :D Pe mine era sa sa ma bata doamne domne tura asta si sa ma arunce la antipozi in Australia. Da s-a rezlovat, cred ca Dragos s-a rugat la el pt vagoane si asa ca am aterizat tot in Miami. Incearca sa fci relieful mai variat, apare ca o cocoasa si atat :-? Plasa ai us-o direct sau ai botit-o un pic inainte sa fie mai sifonata.Oricum, daca zici ca asta e de invatzare, e ok.O sa vina nr 2-nr 3-etc :D Spor la lucru. Toarna roci multe si pune-le la uscat in pod sa ai cand ai nevoie
 
Salutare.
Vremuri grele peste sanataturile mele. Am revenit la Santierul mini dioramei moble 01, hai sa va povestesc ce am mai facut.
Nu este de bine, dar eu ma fac de ras in fata voastra:))))

1. la ultimul strat, cosmin78, am uitat sa umezesc inainte ce era deja uscat, deci...greseala... am umflaturi de aer. Voi nu aveti, sac!
2. gamitzu: nu am botit deloc plasa, m-am bazat pe ghemotoacele de dedesubt. Nu destul. Mie imi place insa prin prisma faptului ca am vrut o colina molateca

Ce am facut:

Am amestecat un ocru (URATA CULOARE, merge la desert...) cu aracet, apa si un pic de isos gris.

si am obtinut asta:




Ulterior am ales 4 culori acrilice


Surpriza mare a venit cand am vazut ca o picatura de acrilic este foarte puternica (indestulatoare), in asa fel incat a devenit totul o mare varza:



Ok... sa vedem uscat... cred ca trec la terasament saptamana viitoare

apoi am facut o solutie de ipsos (acelasi ipsos gris) cu aracet (acelasi aracet) si am pus in formele pe care gamitzu mi le-a pus la dispozitie:


Aici este o alta mare problema dar intr-un post pe maine sau poimaine. Problema majora a fost data d efaptul ca NU am stiut cum sa pozitionez formele ca sa nu curga ipsosul din ele... Graba... strica treaba.

Oricum pana nu pui mana nu obtii nimic...
 
Eu cred ca ai diluat prea mult vopseaua si atunci se intinde mai mult decat vrei.
In ideea in care o sa folosesti si la diorama mare, iti recomand vopselele acrilice de la Pebeo. Sunt niste tuburi destul de mari si relativ ieftine. Le-am folosit cu succes la modulele CFB, cand am colorat pamantul si drumurile. In schimb nu recomand pentru vopsirea plasticului.
 
Bogdan bulele de aer le poti sparge , rupi servetelul si aia e , daca nu se lipeste in zona insisti cu aracet.
Legat de culoare no comment ! :D Cred ca ai fost destul de bun la desen, ca mine....
INceasrca o singura culoare (nu toate) maron inchis sa dea impresia de pamant, pe alocuri coloreaza cu negru si pe acele alocuri dai dupa uscare cu gri dar cu pensula bine stearsa iar in felul asta cutele de servetel se vor face gri si vei da efectul de adancime ca la o stanca.

vezi topicul de aici: http://caiferate.21.forumer.com/viewtopic.php?t=202&start=285 in partea de jos