Roco ER20 - Imbunatatiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

anvo5555

Well-Known Member
Trenulist
21 Februarie 2016
370
457
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Locomotiva din titlu a intrat de cum a aparut in colectie in colimator pentru niscai actualizari 'interne". In primul rand, placa de baza a facut loc unei surate mai "evoluate", cumparata de la AMW Huebsch (Austria) si care este dotata cu mufa PLUX22 si cu circuite sa faci o uzina din ea. Cum nu ma intereseaza la momentul asta cine stie ce chestii complicate cu cuple automate, etc, am optat pentru versiunea mai simpla (pentru becuri) a placii respective. Dupa montarea cu succes a placii si primele teste cu noul decodor Zimo MX600P12, achizitionat special pentru aceasta ocazie, mi-a cazut privirea pe becuri si "magnificele" benzi flexibile de la Roco, pe care eu nu prea le suport (sunt in aceeasi oala cu cele de la MaTrix, care iti dau batai de cap exact cand nu ai chef). Dupa ce am facut cateva probe cu leduri pe care le mai aveam in casa, am gasit combinatia de culori potrivita, zic eu, pentru tanculetul german.
Rezultatul se vede in imaginile de mai jos. Pentru urmatoarea etapa, va primi lumini in cabine si un decodor cu sunete, pentru care am "eliberat" un loc in care sa pun difuzorul, cu ocazia acestei etape de imbunatatire. In mod normal, decodorul se pozitiona sub locomotiva in "cutia" dedicata, care acum este libera.
Ca idee, pentru placa de baza (UniversalPlux) trebuie avut grija ca decodorul care se monteaza sa fie cat mai plat. Cu ESU LokPilot 4 nu prea se inchide carcasa(nici nu am vrut sa fortez in vreun fel). Decodoarele Zimo sunt mai "plate" de felul lor, de aceea si
alegerea pentru acest scenariu. Din ce am vazut, inclusiv decodoarele Zimo cu sunet se potrivesc din punct de vedere al "inaltimii", asa ca decizia este deja definitiva in ceea ce priveste sunetele pe care le va primi locomotiva la un moment dat.
Rezultatul se vede mai jos.(imi place metoda de a directiona firele prin "conducte', acolo unde este posibil)








 
Ultima editare:
Nu, dar la generatia asta de locomotive, mai "scapa" un pic de rosu pe unde nu trebuie. Nu e deranjant, dar e acolo. Fenomenul se manifesta si cu iluminarea originala.
 
LE: Tot astazi am mai adus in 2020 (placa de baza cu conector PLUX22 si lumini pe led comutabile independent) si locomotiva Roco 63720 (BR101 - Metropolitan).
Nu am mai pus imagini, deoarece pasii de lucru sunt aceiasi.Desi am folosit rezistente de balast maricele (>=3,3kohm), imi pare lumina de la faruri un pic cam puternica, drept pentru care le voi mai ajusta din decodor (cine stie, poate reusesc sa simulez si faza lunga, in functie de cum diminuez din decodoare luminile de acum)