colectia N a lui gamitzu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Si cum se zice pe acilea ca maimutza care nu are nimic de fct se scarpina in dos pana face buba, am facut ca ea.
Am luat ultima loco din gama Proto Heritage, o loco comparabila cu un ceas elvetian, fireste fara DCC cu sunet. Am muncit de m-am hatzanat, :( :( si nu am facut decat vreo 20-30 $ economie. Prima data am pus firele cele mai mici gasite pe moment si cand am pus-o pe modul, in curbe a zburat tenderul de pe linie, firele fiind prea rigide. A zacut prin dulap vreme de o saptamana pana am dat de un cablu de la castile de tel mobil, avea 6 fire cam baltate la culoare si tipatoare da foarte flexibile. Am refacut tot si acuma e ok, dupa un retus cu negru mat.Nu mai amintesc de dremelit carcasa de aliaj, taiat canale de cablu si alte porcarii iminente in asa ceva. Cam asa arata, acuma sant multumit.








Avand o greutate destul de mare la tender precum si legatura electrica intre el si loco, nu am mai venit cu firele de alimentare de la sine din loco ci din tender, am scutit inca 2 fire intre ele. acuma cu 4 arata ca din fabrica. :D
 
:D Din nou, acasa, o sa ma reapuc de diorama cand o sa imi revin cu decalajul orar. Pana atunci, ceva poze cu ultimele locomotive si vagoane intrate in depoul ramas chel la ultima deratizare. Da macar am scapat de ce era bun, da se faceau DCC+ sunet foarte greu sau imposibil. Ca deobicei, am apelat tot la KATO, japonezu cu ochii oblici e dat dracului la capitolul N. :evil:








 
:D uite si un link, au deja pe stoc 2 modele, pret de state, imbatabil.
http://www.modeltrainstuff.com/Kato-N-European-Prototype-s/2906.htm
Si stocul e online, direct si actualizat.Adica o are sau nu o are pe stoc. simplu si seriosi. ;-)
 
Salut
M-ai convins, arata excelent. Americanele reprezinta un subiect excelent pentru scara N; eu il abordasem la H0 insa am renuntat din lipsa de spatiu - sunt prea mari!
Mai am cateva vagoane H0 la vanzare si sinele... Cand voi lichida colectia imi voi face un tren american pe N... arata foarte bine!
 
  • Like
Reac?ii: gamitzu
Alex , aparitia ta pe forum e tare rara ! :D Bine ai revenit. Sa stii ca urmaresc de ceva vreme cateva forumuri internationale de scara N, pot sa spun ca materialul rulant american se gaseste din belsug, la preturi deosebit de mici...iar daca ar fi sa discutam despre detalii putem da uitarii scara H0.

Despre gusturi (care nu se discuta) eu pot spune ca sunt cateva chestii care ma inebunesc la materialul american si aici spun cu certitudine ca daca as avea ocazia as vrea tare mult un EMD SD70M sau GE ES44DC :D si niste vagoane pentru containere. Cele pe care se pot pune cate doua containere.
 
@ Sogard :p te trec pe lista mea de loco de la Kato data viitoare?
Cu sau fara decodor?
Eu merg pe MRC daca ai urmarit tot. dai de stire.Daca se poate incercam, nu?
Eu am deja 2 SD70MAC si 2 SD70ACE. Sant o nebunie. Astept sa termin diorama si sa trag o garnitura dinaia monstru cu tot ce am in dulap si cu ele 4 in varianta compusa. :D
 
Uite asa ceva e tentant:

http://www.modeltrainstuff.com/Kato-N-GEVO-p/kat-1768901.htm

http://www.modeltrainstuff.com/Fox-Valley-Gevo-BNSF-p/fvm-70303.htm

Poate chiar si cu decodor. Imi place mai mult BNSF-ul sincer. Daca poti aduce...

:D Vorbim pe PM
 
Gusturile nu se discuta. :D Daca poti sa imi aduci unul din cele doua modele ar fi super !
 
Sogard_2003, poate incerci sa comanzi direct de la ei cu livrare in RO. Merita incercat macar un mail catre ei. Eu am comandat de la ei on-line, dar cu livrare pe continentul nord-american si am fost mai mult decat multumit. Livrat la timp, impachetat frumos si cu grija, ca doar erau niste gargarite la N.

SantaFeFan, mare dreptate ! Dupa ce am cumparat de la ei, dupa ce am vazut modelismul nord-american si dupa ce mi-am bagat mainile in woodland scenics, privesc cu alti ochi produsele europene. Nu spun cum, ca nu vreau sa jignesc afinitatile nimanui. De preturi, no comment.
 
@sogard.
Imi dai un mail cu ce vrei de la train models. com, codul sau pagina salvata si te rezolv. In varianta simpla vine cheala, fara decodor. Daca vrei decodor simplu sau cu sunet de la MRC spui din start. Asa o sa creasca natural scara N la noi :D Eu o sa plec inapoi in iulie si ma intorc in 15 dec maxim. Numa bine de craciun cu mosul. ;-)
 
Nu stiu daca am rabdare pana la Craciun, ins asunt sigur ca vreau sa incerc o injectie cu material rulant american ! Sunt foarte curios ce detalii ofera la preturile pe care le au.
 
Abur sau diesel?
Abur am extra un Bachmann Spectrum, 4-8-2 detalii la greu. E analog, nu mi-am batut capul sa-i pun decodor, eu vreau cu sunet si asta are tender micut. Incerc acuma sa montez unul tot intr-un Bachmann 2-8-0 .Cuple rapido. Am si vagoane de marfa pt ea. Eu o sa continui pe Kato, japonezu e japonez, chiar daca sant mult mai scumpe. :D
http://www.modeltrainstuff.com/Bachmann-N-USRA-4-8-2-Heavy-Mountain-Undec-p/bac-82512.htm
Pe net mai sus e in varianta cu decodor simplu.
Uite un filmuletz cu ea.
 
Un CON-COR cu aburi, din clasa GS-4,realizat bine. Din aceeasi serie cu GS-4 de la KATO, identice ca mecanica. GS-4 de la KATO are fuste peste tot, nu se vad detaliile, desi le are. A fost folosit intre si dupa razboi la trenuri expres de pasageri.
Varianta CON-COR e varianta din razboi, mai ieftina ca constructie si exploatare.Se acceasa mecanica mai usor la intretinere deoarece lipsesc fustele carenajului.
http://i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu//i1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/MY%20LOCOMOTIVES/th_trainmodels013.jpg[/img
O sa le fac poze mai bune la soare si pe un modul de poze ce intentionez sa-l fac mai in vara cand da caldura :D
 
Din clasa diesel, PA1+PA2, KATO, dotata cu decodoare cu sunet in ambele unitati. Normala e in varianta A+B+A insa nu am gasit unitatea B cu aceleasi inamtriculari si culori. Pretul a fost de 99$ ambele unitati la oferta, lichidare de stoc. Decodoare MRC serie noua in 16bit.



Tot din clasa diesel, KATO F7A+F7B, numai buna pentru vagoanele luate cu aceeasi culoare si inmatriculare. La fel decodoare MRC in ambele unitati.


 
Tot diesel, KATO SD-45, decodor MRC, model nou reeditat.
[


:D Si nu in ultimul rand, mama dracilor, locomotiva cu abur model D51 a cailor ferate japoneze ce m-a pus in fund ca realizare si detalii la scara asta. Nu se pupa cu modelelle americane si cu diorama , da am luat-o in categoria NU CONTEAZA A CUI E TREBUIE AVUTA NEAPARAT. :D Inca ma uit la ea si incerc sa configurez cum o sa pun decodor cu sunet in ea :confused: .La capitolul decodoare cu sunet pt loco cu abur am renuntat la MRC si am trecut in totalitate la Tsunami, au mult mai mare plaja de setare a parametrilor decat MRC-ul. Da si la pret sant aproape duble.



In D51 de mai sus, o sa incerc un Loksound micro cu sunet, se pare ca sant cele mai mici de pe piatza la ora actuala, plus ca il pot gasi cu varianta de sunete originale la cumparare (aleg codul la cumparare si il scriu ei inainte de a-l expedia)
Din ce am vazut pe net, se pare ca Loksound suna cam metalic , aduce a telefon mobil vechi. Nu stiu cum sant ca nu am avut, e parerea altora, da e singurul ce o sa intre in tenderul ala mic.