MOCANITA 2013

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Frate Tyco, cum sa nu ne uitam la interior ? Trebuie doar sa specifici , uite are asta si asta la interior. E simplu. Legat de participarea la concurs din punctul asta de vedere cred ca e mai bine sa ceri parearea celor mai experimentati.
Nu vad de ce nu ai veni cu ele. Electronica e frumoasa, digitalul a ajuns sus pe culmi dar asta nu inseamna ca nu mai sunt lucruri noi de descoperit sau de aplicat , totdeauna apare ceva nou.
Esti bine venit cu orice garnitua fie ca a existat sau nu, orice vagon, orice locomotiva , automotor, drezina sau mai stiu eu ce utilaj de cale ferata , ideea e sa ne jucam cu trenuletele :D daca sunt facute de tine aprecieri vor fi cu siguranta !
 
Nu sunt mare fan a digitalului ca nu imi plac conexiunile imperfecte :) Iar conexiunea roata sina cam asta e...se pierd la pachete si date in prostie. Daca nu e sina perfect curata(si la mine nu e, oricat as fi incercat), trenul mere 10 cm apoi se opreste, iar porneste ciclul de start, etc. Plus nu ai control fin asupra vitezei. Si la un nivel inalt de pasi, tot nu simt ca am control asupra lui si vad smucitura cand trec dintr-o treapta de viteza in alta. Mie imi place sa am control direct asupra trenului. Nu neg avantajele digitalului, insa cand vine vorba de trenuri, raman la aceiasi parere ca si la muzica...analog rules :)
Din pacate probabil o sa fiu plecat in training cand e expozitia...insa mai e si data viitoare :)
Toate cele bune si bafta cu expozitia...asteptam poze :D
 
Salutare,
Tyco, nu vrei sa stii ce inseamna probleme de contact la scara N ... In privinta alimentarii de la sine de mult ma framanta o implementare a sistemului Faller Car si la loco. Oricat ar parea de simplist acest sistem, ofera mai mult realism: infrastructura separata de materialul rulant ca sistem de alimentare si comanda. Problema e la alimentarea locomotivelor, inca nu s-a miniaturizat suficient o celula de Li-Po spre exemplu incat sa faca fata acestui aspect insa odata rezolvata problema, acesta cred ca este viitorul.
 
Felicitarile mele Florin...Eu am exprimat doar parerea mea proprie legata de digital. Nu am nimic impotriva lui, lucrez cu el zilnic, insa ma enerveaza la culme cand trec de la o treapta de viteza la alta cum brusc porneste, acel control in trepte a vitezei practic. Asta am spus si mai sus...ma deranjeaza la culme asta...poate e OCD-ul meu, poate altceva, insa eu nu suport sa vad asa ceva la trenuri.
In rest nu ma intereseaza, ca e la expozitie ca e acasa ca e unde o fi...strict pentru mine personal arata oribil acel milimetru sau cat o fi de putere brusca, cand se schimba viteza, nu il suport(la fel cum la muzica niciodata nu o sa se compare un vinil cu o melodie pe orice format digital, insa aici intram in alta discutie).
E doar o parere personala si doar atata, luati-o ca atare. Si si eu am participat la destule expozitii la viata mea, insa nu ma laud cu ele...
Toate cele bune si bafta la expozitie!
 
Eu chiar nu stiu despre ce vorbesti pentru ca nu am remarcat niciodata asa ceva in digital decat atunci cand ceva nu a fost setat bine si chiar si atunci foarte rar se intampla sa nu poata fi remediat.

Oricum, la cate combinatii ne-compatibile intre urmatoarele 4 lucruri:
- tip motor
- model decodor
- model centrala
- setari in cv decodor
pot exista, nici nu are rost sa continuam discutia, numai daca ne plictisim foarte tare :D
 
Fratilor, aici discutam despre expozitie nu despre digital, probleme si solutii, avem subiecte dedicate, brusc v-ati trezit la taifas taman aci' !! :D
 
Nu prea am facut poze astazi. Un mic film cu ce a rulat astazi.

http://www.youtube.com/watch?v=dfRhsN8j53k&feature=youtu.be
 
Michael a spus:
@gid - se vede vreo sigla TA?......poate pe locomotiva BR 130 Piko nu?
Trebuie sa "vezi" mai departe de o simpla sigla. Oricum, prezenta modelelor respective nu este un lucru rau, ci din contra, aduce plus valoare pentru expozitie.

PS
Pe acea loco BR sa "vede" doar o placuta: "sunt in plus" :wink:
 
Salut baieti, grozave pozele, felicitari! Imi pare rau ca in weekendul asta am avut alte prioritati si n-am putut sa ajung la Rasnov.. ramane pe anul viitor!
Al cui este Shay-ul?