Colectie personala Santa Fe

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Off-Off, m-am imbolnavit ! :( De multe ore ma uit cu ochii mari la colectia ta

Toata consideratia Rudi pentru pasiunea legata de "americance" si felul in care se exprima in practica...pe toti cei 6m lungime (alt subiect care ma umple de :( ) ai dioramei tale

Superbe exemplarele, formatia mea preferata era ABBA, in mod clar.
ABBA aia diesel din pagina trecuta, are aproape 1m lungime la scara HO, nu ? Ce penibil ar fi aratat pe cei 2,4 lungime ai dioramei mele! :lol:
In realitate cred ca o atfel de aparitie e datatoare de fiori...

De curiozitate si ca o favoare personala, cand ai timp sa te joci, pui o poza cu multitractiune BigBoy si "mormanul nesfarsit" de vagoane de dupa el ?
Ca sa ma linistesc o data pentru totdeauna si sa nu mai plang dupa lipsa lui din diorama mea. Macar in poza la tine sa vad cum ar fi aratat.

Inca o data felicitari si toata consideratia !
 
@Norian ,asa o A-B-B-A este cam 80cm ...indiferent daca este EMD F7A-B sau Alco FA-B .
Iata niste poze cu acel tren de 23-24vagoane :

Diorama are o lungime de 6,40 .Evident ca este mai putin loc pentru linie dreapta din cauza razelor mari (cel mai mic radius in tunel este R5 Roco ,am mai avut sine mai demult .vizibil este sina de la Atlas ,cu spatiul traverselor corect american).
Acum vad ca la aburoase negre nu se prea vede nimic ....aici ar mai trebui ceva lumina din lateral (la urmatoarele poze am sa ma gandesc la treaba asta....)
 
Salutare Rudi,

Imi place din ce in ce mai mult "spatiul tau de joaca". Astept cu interes cerul de furtuna, desi as spera ca n-o sa adopti propunerea lui Mick sa faci o "super-celula" din aia care provoaca cicloane! :D

In privinta aburoaselor negre, eu zic ca se vede totusi cate ceva si fara lumina laterala. Dar intr-adevar, la obiectele negre e ceva mai mult de munca pentru a le pune in valoare intr-o fotografie.

Am sa te rog sa-mi dai voie sa fac un mic offtopic aici pentru Norian, cu privire la ce inseamna de fapt scara N. Cu mai multi ani in urma, cand eram doar un invatacel in privinta scarilor in modelismul feroviar, am dat pe Wikipedia peste urmatoarea poza:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bachmann-2-6-6-2withPencil.jpg

care iti da adevarata masura a ceea ce inseamna de fapt scara N. Este o locomotiva Bachmann foarte bine realizata, dar vezi si tu care e de fapt dimensiunea reala...
 
Salut ,
@Norian ,daca stiam ce onoare ma asteapta ,faceam o poza mai buna cu BigBoy ....dar poate mai fac una :mrgreen:
@Dorin ,nu este nici o problema cu offtopic ....atata timp cat ramane discutia la trenulete americane .... :D :D :D este foarte interesanta poza respectiva ,si se vede clar diferenta la roti :si la N face mult RP25.Da ,se pot face multe pe N ....... :roll:

In ceea ce priveste atmosfera de furtuna ma tot gandesc si imi fac zile negre ...cum sa fac sa nu arate nasol :roll:
 
Salve Rudi,

Pentru cerul in furtuna as merge pe o poza de cer innorat, ceva cum este asta:

http://farm3.static.flickr.com/2045/2289176677_1c8309e431.jpg?v=0

Acuma nu stiu daca ai reusi sa pictezi asa ceva pur si simplu pe fundalul tau (asta depinde de abilitatile tale de pictor) sau ar fi mai simplu sa iei poza la o rezolutie cat mai mare si s-o scoti pe o imprimanta color care scoate "fasii" lungi (de obicei baietii care developeaza poze pot sa faca imagini mari pana la dimensiuni de 120 cm lungime, dar cooosta!)

In varianta a doua ar mai trebui pe urma sa o lipesti perfect pe fundal, ceea ce e iarasi o problema, asa ca totusi eu as incerca intai prima varianta cu pictura -daca nu reusesti, se poate acoperi pe urma cu un fundal lipit! ;-)
 
Servus Dorin ,
Exact asa o atmosfera vreau pe diorama !!! :aplauze: Cred ca incerc varianta cu pictura ....cum ai scris ,daca nu reuseste se poate lipi ceva peste acea "lucrarea de arta"..... :D
 
Asa ceva as vrea sa fac.....stiu ca este greuuuuuuu
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Monument_Valley_Sunset_Thunderstorm.jpg
 
se poate face, daca vrei, obi face o incercare. Iti dai seama cati parapeti de lemn as putea rezema de relieful ala? :D
 
Salut,
Am in colectia mea un 4-8-4 Bachmann care merge cam nasol (motor vechi fara volanta etc) .Deci m-am hotarat sa-l revopsesc din nou ,sa arunc motorul (ve merge in dubla tractiune ca dummy cu celalalt 4-8-4)si sa-l fac un 4-8-4 ATSF (Santa Fe)......initial a fost un Burlington Am gasit poze pe net cu acesta loco :4-8-4 cu tender lung de ulei si 8 osii .Deci am sa comand decalurile de care am nevoie .....azi am dat cu grund :
 
Lasa-l asa, foto anstrich, pune restul negru si rosu. Ar iesi bestial.
daca nu ti se pare ok, poti oricand sa revii la culoarea initiala.
 
obiwan a spus:
Lasa-l asa, foto anstrich, pune restul negru si rosu. Ar iesi bestial.
daca nu ti se pare ok, poti oricand sa revii la culoarea initiala.
:D :D :D
Obi ...no chance !!! am terminat cu DB,DRG etc.....si Fotoanstrich nu mi-a placut nici pe timpul cand colectionam locomotive germane ......
dar gusturile sunt din fericire diferite :D
 
Salut,
Pentru aceasta locomotiva 0n30 :

am achizitionat si un vagon 0n30....... in comparatie cu o masina HO....
 
Salut ,
Am terminat de vopsit si am pus decaluri .Mai trebuie cate ceva mic facut la ea (cuple Kadee si rotile schimbate la tender.....)
 
Salut Rudi,
Dupa ce ai aplicat decalurile, ai dat cu ceva peste (dupa uscarea acestora, evident) gen MicroGloss, MicroSatin etc pentru a rezista mai bine in timp?
 
Salut Rudi,
felicitari pentru lucrarile la 4-8-4 si ...ai putea sa fii mai generos cu nr de poze si explicatiile!Impresionanta masinarie , oricum. :aplauze:
 
Salut,
Iata inca cateva poze cu aceasta 4-8-4 Northern .

Cum am mai scris aceasta loco a avut un motor cam aiurea si mergea destul de rau (in comparatie cu alte modele Genesis sau BLI ) .Deci am hotarat sa-l fac dummy (pentru tractiune dubla ).Cu aceasta ocazie l-am revopsit si a primit decaluri noi .Desigur ca decalurile sunt protejate cu lac semimat .
 
Frumoasa si exotica piesa!
Sper sa am si io vreodata o americaninos, arhicunoscutul BIG BOY. M-as impresiona un pic, am pretentii de la mine... :D
Cum ruleaza, si daca poti posta aspecte cu marchiza?
Toate americanele de vaza sa le vedem la tine! ;-)
 
obiwan a spus:
Sper sa am si io vreodata o americaninos, arhicunoscutul BIG BOY.

Hopa... creste numarul celor interesati de modelele americane... asta nu e rau deloc... ce e rau este ca va incadarati intr-o categorie foarte mica, nesemnificativa... :fluierat:
Iti doresc sa ti se implineasca visul... candva. :wink: