Remiza Jiblea (Calimanesti)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
alt detaliu :p



piese din sarma alama de 0,4 mm lipite cu fludor si vopsite cu verde



adica asa cum zice in poza :)

Modelism_Feroviar_Statia_Jilea_Detaliu+remiza+4.jpg


Sursa :wink:

 
ieri am mai lucrat un pic la remiza si am facut lacasurile grinzilor acoperisului.



si laterala este aproape gata.o mana de "var" dupa ansamblarea peretilor...
 
Revenind...

In ultimul timp am lucrat la a doua laterala, terminata in mare parte.pe interior a trebuit sa lipesc ceva intarituri la imbinari si acolo unde a crapat,in timpul prelucrarilor de rigoare, materialul fiind mai casant decat transele anterioare de "caramizi".cum aveam stocul de styrene pe 0, am lipit ce am avut la indemana, apoi am chituit, slefuit etc, de aici si petele de culoare :p
mai tarziu am gasit polystirol, foi imense (250 x500 mm) la pret de nimic (2,5 euro o foaie de 2 mm grosime si 1,25 euro o foaie de 1 mm) si l-am folosit, experimental la zidaria interioara, acolo unde sunt cele 4 ferestre. se lipeste la fel de bine precum styrenul, cu adezivi revell, faller.
pietrele de fundatie au fost puse la locul cuvenit,lipsind cerceveaua rotunda de la aerisire, insa va apare la timpul potrivit.mai am de facut panele ale lui LDH :p ,cateva maini de vopsea alba pe interior si ceva prafuri caramizii pe exterior.iar apoi...imbinarea :roll:

 
ceva poze cu remiza la locul ei:



denivelarile placajului de 8 mm sunt foarte vizibile, am sa elimin acest neajuns prin adaugarea unor puncte de sprijin suplimentare si ceva ranforsari, ca sa pot aseza baza remizei.
 
Problema provine de la placaj?
Nu se poate gasi alta coala sau eventual un inlocuitor pentru a evita alte bricolaje pe remiza?
 
placajul folosit pentru blat in zona respectiva, este de 8 mm.adica prea subtire si are vreo 5 puncte de sprijin pe caroiajul dioramei.ca sa nu inlocuiesc placajul cu altul mai gros, voi mari numarul de puncte de sprijin pe caroiaj si voi pune ranforsari (ceva sipci zdravene) sub placaj/blat, astfel baza remizei se va aseza uniform, pe o suprafata plana.
 
o mica actualizare...

una din cele 6 ferme, in constructie



materiale folosite:
baghete de pin 3x3 mm, profile rotunde si I din styrene de la Evergreen

 
Fabulos !

deja ai ajuns la detalii care nu se vad pe o macheta, nici macar HO !
Ma refer la acei contraforti metalici care sustin grinzile de lemn....

Urmeaza vopsirea lor cu grund si acoperirea cu "funingine" ?
 
catalin

acele intariri din otel ar fi trebuit sa fie ceva si mai subtiri, insa nu am gasit.am facut un compromis...aveam de ales intre a nu le reproduce deloc , sau sa le accentuez un pic.daca le faceam exact la scara, ar fi trebuit sa lucrez cu grosimi de 0,25 mm si putin mai mult, un pic prea mult pentru ochii mei obositi. mi-ar fi fost oarecum ciuda sa nu le reproduc. :p

Razvan,

bine zici, timp sa am :(
 
aproape terminata :)
neavand la indemana profil rotund de styrene de 0,5 si nici chef sa ma duc "peste pod" (in Porto) sa iau, am folosit sarma de 0,8 ca sa completez structura.



mai trebuie un fir acolo pe mijloc si vopsea.
 
in paralel cu fermele am lucrat si la o structura interesanta, pe linia extrema din dreapta.structura cred ca era folosita pentru ridicarea pieselor de pe locomotive, structura vizibila in planul secund al pozei de pe Modelism Feroviar

Modelism_Feroviar_Statia_Jilea_detaliu+remiza+6.jpg


Piesa in cauza, sina cod 83



la locul cuvenit

 
exact! iar dupa ce am terminat piesa, mi-au cazut ochii pe niste sine Peco, chiar sub nasul meu, cod 75, adica profil si mai mic,asa cum se folosea in epocile mici...asta presupunand ca structura este mai veche de epoca III-IV. :roll: