Constructie Phoenix 1/87

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
am citit ceva despre grund, am ceva pe acasa, pun si grund si apoi vopsesc, am incercat pe materialul asta si e binisor, dupa cum am zis materialul il am de la alta lucrare. cand mai am putinn timp liber mai pun niste poze.
 
deci te descurajezi singur http://www.hgd.ro/mat.html din cate vad eu aici preturile nu sunt asa cum zici tu, in plus asta pt inceput, komatex-ul necesita multa slefuire dupa constructie, chituire si iar slefuire
Komadur-ul e cel mai potrivit pt asa ceva, e mai rigid, e lucios, numai ca aceste tipuri de material se lipesc numai cu cianoacrilat, adica clasicul super glue gasit sub jdemii de nume, sau codez, lipici folosit pt lipit tevile de PVC de scurgere, deci il gasesti la mai toate magazinele cu materiale de constructie.

daca vrei mai gasesti si la http://sierra.ro/Profile--Placi-ABS-c209c.html
sau la http://www.trennet.ro/category.php?cat=4&page=2
Acestea din urma se preteaza mult mai bine. De ce? Deoarece se folosesc anumite solutii de lipit care pur si simplu sudeaza plasticul prin topirea lui. Deci mare grija la cat lipici pui ca sa nu iti lasi amprentele pe macheta. Gama de chituri si de solutii de lipit pt aceste materiale de tip ABS e foarte larga si gasesti la diverse firme. Ideea e sa inainte sa cumperi ceva sa te informezi pe forum, aici si nu numai, care anume e cel mai indicat pt ce ai tu nevoie.cei care lucreaza asa ceva au testat diverse solutii, si acum parerile pot fi impartite, dar macar ai un punct de plecare.
Spor in continuare, termina ce ai inceput, ca sa vezi peste ceva timp, poate si ani, ca de la ce ai plecat si la ce vei ajunge, iti vezi evolutia ta in timp.
 
Deci sa sintetizam:
pro:
-cateva linkuri de care stiam dar care nu ofera ceea ce doresc eu - dimensiunile maxime ale placilor sunt de 20th_30, ori eu vreau ca urmatorul proiect sa fie la scara 1/45, ceea ce inseamna ca la o lungime aproximativa de 19500/45=434 mm deci nici o placa de comatex nu s-ar incadra, ramane ABS de la sierra care are 200th_600, dar pretul este foarte mare 141 ron un metru patrat fata de oferta pe care am primit-o de la geplast - cam 90 lei aprox 5 m 2 de comatex sau comaprint .(sper sa nu fie considerat reclama)
-am retinut aspectele despre lipire - multumesc
-am retinut aspectul cu vopseaua care intradevar scoate in evidenta micile imperfectiuni- multumesc
contra:
-ironii fine, nu am postat ca sa vad discutii intre cei mai vechi pe forum de genul , lasa ca vede mai tarziu, nu o sa ajungi nicaieri asa, te descurajezi singur, etc. Am postat sa invat ceva pornind de la o tema data, am un tip de material , am inceput o lucrare si vreau sa o termin indiferent de orice discutie. Doresc solutii la ceea ce am pus. Si ca sa fie vorba intre noi, ce incerc sa fac eu si o macheta de hartie, tot e mai bine .Dar la machetele de hartie nu am vazut atatea comentarii acide.
-nu vad un link cu o constructie realizata care sa corecteze o greseala a mea. Am postat sa primesc din partea unui fin observator ceva de genul, vezi ca la nu stiu ce tampon eu am folosit asta e mai bine sa faci asa , uite si un link.
-contradictii intre cei care raspund: cineva zice de comatex apoi cineva zice ca la comatex trebuie sa pun chit si apoi sa slefuiesc si iar sa slefuiesc si nu mai inteleg nimic - pai eu nu pun tot chit si slefuiesc, atunci care e diferenta?
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar cand am intrat pe acest forum am fost atras de comentariile la obiect si fara ironie. Si speram sa primesc sfaturi la cum se face aia , cum se face cealalta, eu am facut asa , cred ca se potriveste si la asta, etc
Nu am spus niciodata ca nu folosesc ABS sau comatexul dar de ce sa nu gasim solutii la ce este in post.Asta e primul meu priect si vreau sa il termin cu materiale cat mai ieftine si la indemana oricui.
Ma mai gandesc daca mai pun ceva poze pe forum. Pana acum nu am primit o informatie care sa corecteze sau sa ma ajute semnificativ la ceea ce vreau sa fac. Si sincer asta a fost scopul meu initial.
Va doresc o zi buna.
 
In primul rand nu ai inteles aspectul problemei, cand am zis ca te descurajezi singur a fost la ideea ca nu gasesti materiale, si ti-am dovedit contrariul. Nimeni nu a zis ca sa faci modelism e si ieftin, arunca si tu un ochi in primul rand pe la constructii de modele, de diferite tipuri, fie trenuri , fie masini si nu numai, si ai sa vezi si in primul rand ai sa inveti foarte multe.
Aici nu ne-am adunat sa facem misto unul de altul, sau sa radem de lucrarile pe care le facem, ci sa prezentam anumite lucrari, tehnici, etc.
Referitor la lucrarea ta, ce sa spun? in primul rand materialul ales de tine iti face cute daca il indoi prea mult, e strat de hartie, polistiren si iar hartie, cand ti s-a adresat cu sfatul sa folosesti komatex sau ABS, era in ideea ca lucrezi destul de bine dar nu s emerita pe acest tip de material, si ar trebui sa incerci ceva mai bun sa iti demonstrezi calitatile, ce faci tu e bine, numai ca totul la final e o jucarie, daca ai traforaj, cuter, pile de diferite granulatii, smirghel si nu in ultimul rand RABDARE poti fac orice.
Dar daca stam sa reinventam fiecare in parte roata, si o luam de la zero fiecare, nu se ajunge nicaieri. Nimeni nu a zis ca s-a nascut invatat, dar de aceea exista forumurile, sa invatam. Pentru inceput, luai o bucata de komatx sau komadur si te jucai cu ea, ci vedeai acolo ce probleme intampini si cred ca ai fi primit sfaturi de la oameni care au lucrat cu aceste materiale si mai mult de atat, pe viitor iti era tie de folos. Acum ca iei Komatex foaie mare, nu te incalzeste cu nimik, ca tot nu stii cum se prelucreaza acel material. Nimeni nu te descurajeaza, nu o lua in nume personal, incercam sa te indrumam . Sau asta e parerea mea. Daca vroiai sa faci o casa, da, materialul se preteaza, dar sa faci o carcasa de locomotiva....
Tampoanel sunt OK, poate daca foloseai un ac de serinda sau ceva ascutit incat sa dozezi cantitatea de lipici peste iti ieseau mai curate.
Spunene cum rezolvi cu bavurile din taiere de la geamuri? Cum le finisezi?
O idee de a imita chederul de la geamuri ieftina, nu sarma care ai folosito tu, ci sarma de bobina, cred ca ai pe acasa sau pe la un talcioc un transformator ars de pe care sa ii iei sarma, ma refer la sarma de 0.2, 0.3mm grosime, te pui si o lipesti pe marginea geamului cu super glue, bineinteles dupa ce l-ai finisat.
Poi puneai pe interior geamurile pe care le-ai taiat.
Cand se zice de grund, nu te gandi ca ai niste grund dinala pt metal, care se da pe tabla sa nu rugineasca, ci este un primer cu diferite granulatii care se da pe modele. El de preteaza cel mai bine pt ABS, deci din nou ne intoarcem la alte materiale si nu la ce ai folosit tu. Sa folosesti chit poliesteric auto, e bun, dar iti nenoroceste carcasa cand se intareste si il slefuiesti, ca trebuie sa te apesi ca se face ca piatra ca duritate.
Cand ti se face o remarca nu lua ca vorbe la misto, desi ma repet, ci i-a aminte ca deja acest drum e deja batatorit de altii si te indruma sa mergi mai repede mai departe, ca degeaba ai talent si mana daca nu folosesti materialele care trebuie.
Mult succes in continuare si spor la treaba.
 
scristi, multumesc pentru sfaturi, in prima faza am avut impresia ca cei mai vechi privesc altfel lucrurile dar poate m-am inselat.am retinut sfaturile intradevar la geamuri se preta acea lita, dar nu i-mi dau seama acum in ce fel sa pun geamurile pe interior si lita, dar mai studiez. am incercat o solutie de acoperire a bavurilor la geamuri - colantare.
dupa ce termin colantarea vreau sa trec la pantografe, din experienta cum ar fi mai bine sa le fac, plastic sau fier?
la tampoane intradevar m-am cam grabit - am retinut ideea cu acul de seringa.


 
Ok, 15-20.
Iarta-mi o alta curioazitate: te-ai uitat cumva peste lucrarile celor care si-au permis sa iti dea sfaturi? Nu te deranja sa raspunzi pt ai raspuns mai sus, deci accepta sfaturile fara sa le iei ............ aiurea. De pilda lucrarile lui @scristi ca se poate lauda cu multe realizari de exceptie, so .....
Inca o data imi cer scuze pt inoportunare.
 
criss0571 a spus:
...vreau sa trec la pantografe, din experienta cum ar fi mai bine sa le fac, plastic sau fier?

cand zici fier cred ca te referi la metal,in general,fie feros sau nu...? :roll:

pantografele,sunt la fel de complexe si dificile precum constructia locomotivei in sine.sfatul meu este sa le cumperi gata facute.vezi la piese de schimb,la piko...
 
criss0571 a spus:
scristi, multumesc pentru sfaturi, in prima faza am avut impresia ca cei mai vechi privesc altfel lucrurile dar poate m-am inselat.am retinut sfaturile intradevar la geamuri se preta acea lita, dar nu i-mi dau seama acum in ce fel sa pun geamurile pe interior si lita, dar mai studiez.....

ca tot spuneai ca vrei poze...]
http://i270.photobucket.com/albums/jj102/savinc2000/DSC05022.jpg
http://i270.photobucket.com/albums/jj102/savinc2000/Seria%2082/DSC05109-1.jpg si aici ai cum sta geamul in grosimea plasticului, efectiv decuperi geamul cu forma si dimensiunile decupaturii de geam de pe carcasa
Spor
 
Arata super, cei drept am vazut poza dar nu am sesizat acest aspect. Oricum materialul se decupeaza foarte bine din ce observ. E forex sau komatex ca nu-mi dau seama?

Se vede mai bine din poza asta:
http://i270.photobucket.com/albums/jj102/savinc2000/DSC05023.jpg

Si materialul de pe sasiu e intersant, este cel angled ca nu imi dau seama? (http://www.parcmodels.ro/p_Anti-slip-sufraces--T-type-angled-45-0-75-x-1-3-step-135-x-64-mm-5653_1.html)

Am mai invatat ceva. :aplauze:
Asta era tot ce asteptam, un raspuns simplu si o poza semnificativa.
Multumesc.
 
cosmin78 a spus:
criss0571 a spus:
...vreau sa trec la pantografe, din experienta cum ar fi mai bine sa le fac, plastic sau fier?

cand zici fier cred ca te referi la metal,in general,fie feros sau nu...? :roll:

pantografele,sunt la fel de complexe si dificile precum constructia locomotivei in sine.sfatul meu este sa le cumperi gata facute.vezi la piese de schimb,la piko...

am vazut la piko pantografele sugerate dar as incerca varianta noua de pantograf, cea in Y intors.
plastic sau metal feros sau neferos -nu se doreste o macheta dinamica ci statica (din ce am citit se pare ca pantograful la cele dinamice are si el rostul lui, eu voi folosi macheta pentru vitrina) - un link cu un pantograf home made ar fi util.
 
Am tinut cont de sfaturile celor mai experimentati si am cautat forex.
In paralel se lucreaza si la modelul la scara 1/45


 
Evolu?ie...

Dar chiar e de admirat criss0571 pentru ceea ce încearc?? s?? realizeze.
Cred c?? a realizat un prototip din polistiren ?i spum??, ?i-a f??cut mâna ?i a trecut pe forex.
A?tept s??-l v??d lucrând pe metal.

GO AHEAD!

E.