Modulul pentru pozele lu' rastel

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Arata bine, putin cam mult 60 -70cm. Sa zicem ca e un pod foarte trainic...
Ar fi bine sa pui mai mult rost intre blocuri data viitoare ( acum e tarziu ), distantele intre blocuri sunt cam mari. In rest arata bine, trebuie sa le imbraci in vegetatie.
 
d0ru_b a spus:
Arata bine, putin cam mult 60 -70cm. Sa zicem ca e un pod foarte trainic...
Ar fi bine sa pui mai mult rost intre blocuri data viitoare ( acum e tarziu ), distantele intre blocuri sunt cam mari. In rest arata bine, trebuie sa le imbraci in vegetatie.

Da, acum ca mi-a trecut euforia, vad si eu ca ceva nu e in regula... dar am facut altul ! Pietrele sunt mai mici (aprox. 3mm x 5mm) si sper ca si distanta dintre ele sa fie mai mica. Oi vedea maine dupa vopsire.


Trebuie sa fie perfect pentru ca podul va fi elementul central al modulului (segmentului mai bine zis). Asa ca mai incerc.... pana ma satur si iau un pod lasercut de la Noch. Sper sa nu fie cazul.
 
Baga mic, nu mare... si am mai avansat putin cu lucrarea. Am realizat baza din expandat de 5 cm. Cred ca este suficient de rezistenta tinand cont de dimensiunea mica a modulului, de 72 cm x 39 cm. Am refacut (din nou....) culeele, de data aceasta din ipsos, si ma pot declara multumit de felul in care arata. Pentru vopsire am folosit doar gri, negru si maro. Poate la final voi face si o spalare cu alb, pentru a mai deschide culoarea, desi acum arata ca multe lucrari de arta pe care le-am vazut pe Defileul Jiului.



Cert este faptul ca in ipsos se lucreaza mult mai bine decat in extrudat, iar aspectul este de roca. Deoarece am adaugat mult detergent de vase in material, structura a iesit cu goluri de aer, deci este destul de usoara (ca panourile de gips-carton).
 
daaa, ipsosul e super. vezi ca pe la magazinele de constructii gasesti ipsos pentru modelaj care e mult mai bun. Nu mai pune detergent ca nu e necesar. Iti recomand insa sa folosesti o solutie de 3 parti apa + si o parte aracet. Intai se pune apa si pe urma se presara ipsosul. Pentru a evita formarea bulelor amesteca incet.

Bine acuma tu esti la o scara mult mai mare ca mine...deci bulele nu stiu daca te afecteaza prea mult sau nu.

Uite o parte din incercarile mele aici: http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2708&postdays=0&postorder=asc&start=0

PS: Ciocolata aerata tot cu detergent o fi facuta ? :D
 
Intai trebuie sa dai cu nuanta de gri deschis, apoi alb sters. Dupa care cu o pensula subtire tragi verticale maro, acolo unde consideri ca se scurge apa ce intra in contact cu structura metalica. Pai nu?
 
Mai avansai putintel cu mareata mica lucrare. Am renuntat la rau si am facut o mare chestiune care se vede, adica o groapa. Cam asa:


Si din partea cealalta:


Aracetul e ud rau de tot, asa ca pana se intareste, ma mai gandesc la cum o sa arate partea de sus.
 
Linia care se vede in spate va fi pusa pe pod, modulul are doar linie simpla. Voi continua cu un munte sau deal in spate.
 
Am facut un test cu iarba in partea in care aracetul era uscat de vreo trei zile.

Trebuie sa mai bag ceva stanci, ca asa e prea golas. Pe urma boscheti si tufe, smocuri mari de iarba.
 
Am mai apucat sa lucrez putin la modul. Am terminat relieful si m-am ocupat desigur de zona de sub pod.

Pomul nu este fixat pe pozitie, doar am vrut sa vad cum arata. De asemenea, am murdarit podul (montat corect de data asta :D ) dar nici acesta nu este fixat definitiv, ca sa am spatiu de manevra sa termin cu iarba si alte maruntisuri. Problema este ca nu mai am iarba, decat verde inchis, care nu arata cum trebuie.

Vorbe aia, de departe vezi aproape... parca arata altfel materialul rulant pe modul.
 
Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru mine.
Am gasit o paleta pentru tantari cu 10 lei si am transformat-o in divais pentru plantat iarba. Sub actiunea campului electrostatic, iarba se aseaza asa:

Am apucat sa fixez si catenara, asa ca de sambata ma apuc de plantat ierburi si tufe. Va trebui sa plantez inca un strat de iarba in partea stanga, ca nu arata bine deloc.
Cam asa arata acum, cu pereti de sprijin si catenara:
 
Domnu' Armstrong, freza la iarba ti-a reusit, bravos!!! La ziduri as trage dungi verticale alb murdar, stii ca acolo se tot aduna depuneri calcaroase din piatra (mai rar) sau din mortarul aferent. Aceste dungi ar trebui sa aiba varful jos , deci si prin urmare carevasazica un fel de "baza'' sus, rasturnata. Spor la alea, alea!!!
 
Ieri am reusit sa plantez telina si marar pe modul. Diverse nuante.....de galben si verde. Si pentru capre, si pentru vaci :D
Aracetul se intareste foarte greu, asa ca astazi voi face pauza.


 
Am trecut si la modulul doi, dar lucrul merge greu, in special datorita lipsei de timp. Modulul este gata in proportie de 70%, dar mai este mult pana la final. Cateva poze:


La lipsa de timp se adauga si faptul ca totul este facut manual, cu exceptia cupoanelor de linie :D . Materialul este acelasi ipsos folosit si la primul modul, turnat, lasat sa se usuce foarte bine iar apoi prelucrat. Stancile sunt o parte turnate intr-o matrita de la Noch, o parte turnate in matrita facuta din folie de aluminiu pentru alimente.



Urmeaza inca un strat de iarba, catenara, boscheti, tufe etc. Si mai ales cadrul pe care vor fi montate modulele....