pregatiri pentru diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
HR, la cazanul vesel punem acoperis de carton gudronat sau azbociment . :D

Gamitzu, pot face multi pomi intr-un timp relativ scurt. Sincer, la o diorama 4x 1,5m cred ca imi ajung 25-30 de pomi. Daca o fac prea stufoasa nu mai vad nituri si biele, ma chiorasc printre frunze.
 
:D adevar graiesti. Da daca e inalta si muntoasa,acolo trebuie sa pui brazi la greu. Mie imi place sa fie impadurita bine in zonele inalte.da pt asta , aia de la woodland au un material beton, tot ceva natural,se numeste forest canopy. Ei fac din el copaci, vara, iarna, uscati, de toate felurile. Pun in fatza copaci normali iar pt spate umplu cu aia.Si ii cred.Diorama pe care am vazut-o in San Diego CA era replica unei zone renumite de acolo, la scara N. California e fi desertificata mult, da la marimea dioramei avea copaci de la greu. Are 1,5 mile lungime sau mai mult, nu mai stiu sigur, era pe un nivel al cladirii. Spor la treaba.Imi place ca esti hotarat.Eu o sa incerc, desigur cand pot, cu ceva sarme de cupru si cositor mult. Tu mergi pe HO, nu?
La mine pe N, ar trebui sa-mi iasa mai binisor si mai repede, ca intra sarma mai putina, iar copaci la scara mea sant pui la tine pe macheta.
http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/ForestCanopy
Asa ara arata materialul.Cutia e mare rau, ai acolo crengute de te plictisesti.Eu o sa incerc sa caut prin padure cand ma duc la gratarel, deja stiu ce vreau si cum trebuie sa arate.
 
ms!
da, sunt pe HO. Nu inteleg de ce trebuie cositorita sarma? Io stiu ca se arde izolatia, pentru a adera aracetul sau ce pasta compozita folosesti dupa ce impletesti.E mai mult de lucru la pomii din cupru. si daca faci 100 din Cu, o sa atarne greu, mai bine din ramurele uscatzele si usurele. Multu pt forest canopy!
 
S-a demarat la primul modul. acesta e conceput ca modul de poze si poate fi conectat la viitoarele module ale dioramei mele.

Structura de lemn e in lucru, parte neinteresanta.

Am folosit ca baza polistiren de la seturile de trenulete Roco si Trix, urmarind ca partea plana sa o expun astfel incat sa imi permita montajul tuturor bazaconiilor construite pana acum.

 
:D La tine am vazut un mulaj de la woodland parca(ma rog, tu ai zis noch).Am turnat si eu zilele astea 2 bucati in aceeasi forma si o sa fac un topic nou despre colorat rocile din ipsos prin absorbtie.Poate e cineva interesat de asta, da nu stiu unde sa fac topicul. tot aici sau la incepatori?
Tu ce zici?
Ai vazut culorile pe care le folosesc eu? Astea sant din extrudat?
Am pus poze cu diorama mea la diorama gamitzu, sa vezi cum iese cu fasa gipsata si colorata cu vopsele chioare, diluate la greu, prin absorbtie. Spor la munca in continuare.
 
gamitzu
nu am mulaj de la Woodland ( la ce te referi, mai iegzagt?)

in ceea ce priveste partea cu culorile folosite de tine cred ca is ok, ca si distributie pe relief am insa rezerve. Ai recurs la un amalgam , stancile nu se disting bine in zonele plasate . Dar fiecare cu gusturile si indemanarea lui. parerea mea e ca ar trebui mai bine definita stanca de vegetatie sau sol.

Spor in treburi!
 
modulul are cam 130 cm lungime si 75 cm latime, respectiv 85 cm ( e un fel de "L") merci frumos!
 
:evil: pozele de la pagina 14 bre. Aia e matrita Woodland, nu noch.Alea se coloreaza cu spalari repetate cu vopsele chioare, diluate muuuuuuuuuuuult.Chestia cu folia de aluminiu e isteata, merge incercata, da daca pui grasime pe el, se astupa porii si nu mai primeste culoare.Cat despre ipsos, nu are voie sa faca bule in el, probabil nu ti-a iesit compozitia respectiva prea bine.Eu pun sampon in apa cu care stropesc formele ca sa rupa tensiunea superficala la particule si sa se umple matrita singura.Incearca sa faci ipsosul la consistenta smantanii si sa scuturi cutia sau in ce il faci inainte de a-l turna in forma. :D Spoar la modelit.
 
am lasat balta stancile din ipsos, pentru ca repetitivitatea me nierveaza si in polistiren extrudat te joci cum vrei. poti interveni termic, mecanic, etc. alt avantaj net este greutatea redusa si respectiv, absoarbe putina vopsea.
 
obiwan a spus:
SantaFeFan a spus:
sogard_2003 a spus:
trebuia sa colorezi aracetul pus sub iarba.
dupa ce se usuca...nu se mai vede.... :D

Chiar nu se vede, s-a uscat. Partea de sub aracet era vopsita inchis la culoare (sol).Totul e ok

Asta e bine atunci, asteptam poze. Eu am colorat aracetul cu maron deschis si iefectul a esit belea. Imi place ce facusi colea asa . Am mai prins putin curaj... :D
 
adi_alter_ego a spus:
Obiwan, foarte interesanta abordarea cat mai realista, dar la un lucru m-am oprit : tunelul ala la care lucrai. Ce se mai aude de el? :D

Tunelul revine in forta pe una din laturile modulului. a trebuit sa stagnez pana am facut rost de o placa de polistiren extrudat pentru zidurile din jurul portalului.