Revista - trenuletul electric - Eaglemoss

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
La vagonul cu dunga galbena (rosie pe buletin) ferestrele mici sun de la usile glisante.
Ideea era sa iasa un vagon de posta sau bagaje dar ma incantat schema de vopsire care este de la un vagon de dormit, iar unul din capete este de la un vagon de masurat calea.Usile sunt retrase. Iata neste poze cu ceva cote:

20160609_065212.jpg


20160609_065218.jpg


20160609_065236.jpg


20160609_065439.jpg
 
va prezint din lucrarile mele recente pe vagoanele Trenuletul electric NR1:(sper sa inserez linkul corect)

am folosit spray DenBraven, dungi si cifre Microscales, marker cu vopsea argintie, cutter pentru trasare dungi pe lamela transparenta ce constituie geamurile.

IMG_20160607_092102.jpg
 
Glumeam. Oricum, am furat ideea de la tine (RUSINE MIE!) si voi incerca niste chestii si eu, pe cateva dintre ele.
 
observ ca ultimul vagon are alt fel de capac. Ai polizat capacul original sau ? Observ la ultimele modele si rame "metalice" la geam, banuiesc ca s-a facut upgrade de tehnologie :D Totusi, de ce le tai, le faci Bernina Express ? sau vrei sa faci un Costinesti Express cu 16 vagoane, care sa incapa pe o diorama de 2 metri ?
 
@ bonygy Nu e o rusine "sa furi o idee" sa te inspiri.
Da ca ai observat vagoanele sunt niste "strutzo-camile" nici reale dar inspirate din realitate.
@bileapetre Asa este. Ultimul vagon "are capace".
Ideea este sa scurtez aceste vagoane astfel pe o diorama de 2 metrii vor fi mai multe vagoane.
In alta ordine de idei aceasta diorama nu o fac pentru mine. Lucru la ea pentru nepotul meu care in acest moment are 3 ani asa ca mai multe vagoane si colorate o placere mai mare.
Ramele metalice apar si la WIT si sunt facute cu un marker cu vopsea argintie.
Vorbim
20160620_113110.jpg

20160620_113052.jpg

20160620_113045.jpg

20160620_113040.jpg

20160620_113033.jpg
 
cred ca cu un cutter se pot face colturi la geam, pentru a face si niste vagoane de epoca-acoperisul imi pare ca s-ar cam potrivi pentru anume modele. Cred ca chiar s-ar putea face vagoane CIWL-Pullmann Simplon -Express sau Rheingold.

http://www.modelrailforum.com/forums/index.php?autocom=custom&page=Rivarossi-Orient-Express

tie iti raman niste bucati cu 3 ferestre in urma scurtarii. O alta varianta ar fi de exemplu sa tai doua vagoane asimetric, la 5/4 ferestre sau la 3/6 ferstre, apoi sa imbini bucati mici pentru vagoane mici, si bucati mari de vagon pentru vagoane mari(cu 5+5=10, 5+6=11, 6+6=12 compartimente).

incep sa imi doresc si eu mai multe. Am luat doar 4, plus unul primit cadou.
 
Ca o paralela a acestei diorame (daca putem sa o numim asa). Nu stiu cine s-a apucat de ea, daca s-a apucat cineva.
Nici eu nu m-am aruncat inca la constructia efectiva a machetei, dar, chiar si numai din fotografiile si filmuletele de promovare, am impresia ca daca rulezi un tren compus din locomotiva si 2-3-4 vagoane, va parea cam incarcata. Plus ca daca ne uitam putin la dimensiunile peronului garii, acesta nu va permite "gararea" intregului tren pentru a "prelua" calatorii, asa cum se intampla in realitate. Nu mai spun ca daca incepi sa pui 2 trenuri...
In fine... Ce vreau sa spun este aceea ca aceasta macheta (parerea mea) s-ar preta mult mai bine pentru a alerga 1-2 automotoare la scara HO pe ea, nu trenuri.
Astept pareri pro si contra.
 
ai dreptate. Tocmai asta e problema trenuletelor: trebuie sa facem compromis, ceva care sa fie suficient de mic, la spatiul disponibil, dar care sa para realistic, si trebuie sa mearga in cerc, continuu. Eu am facut in pod, 2 placi osb cu distanta intre ele 50 cm pentru poduri, si voi putea rula trenuri mari(am facut probe cu 1 oval, dar acum am de lucru sa definitivez, cu gara, macaze, peisaj, etc.), si tot acolo voi plasa jumatatea cu parcare a plansei dioramei. Si am facut si in boxa la bloc ceva mai mic.video aici http://trenuletze-tm.blogspot.ro/ . Am vazut si diorame mici si cochete- un inginer timisoarean a avut pe o usa de bloc(la HO), cu ceva extensii(220x90cm) un 8 interior si un oval exterior, plus 2 linii de abatere/garare curbe, la capetele usii, plus macaze automatizate de treceri intre cele 2 circuite. existau sine de intrerupere, pe liniile de garare si la macaze, cand se faceau treceri de trenuri dintr-un traseu pe altul. Era superb. 2 trenuri mergeau, 2 asteptau pe linii de abatere. Garniturile au fost adaptate sa incapa pe sectiunile de linie, 1 locomotiva cu 3 vagoane.
 
Ma bucur ca am gasit pe cineva care sa imi confirme banuielile.
De fapt, de ceva timp, chiar m-am concentrat mai mult pe automotoare decat pe locomotive si vagoane. Nu stiu altii, dar parca imi plac mai mult decat trenurile in sine.
Am 3 automotoare functionale analogice cu posibilitate de digitalizare... de fapt, 4, daca este sa pun aici si ICE 3. Ma gandesc sa mai caut vreo 2, nu neaparat CFR-uri si gata, imi ajung pentru ce am nevoie.
 
bonygy a spus:
Ma bucur ca am gasit pe cineva care sa imi confirme banuielile.
De fapt, de ceva timp, chiar m-am concentrat mai mult pe automotoare decat pe locomotive si vagoane. Nu stiu altii, dar parca imi plac mai mult decat trenurile in sine.
Am 3 automotoare functionale analogice cu posibilitate de digitalizare... de fapt, 4, daca este sa pun aici si ICE 3. Ma gandesc sa mai caut vreo 2, nu neaparat CFR-uri si gata, imi ajung pentru ce am nevoie.
Buna seara.
Acum am terminat centrala Mini DCC cu PIC 16F684...este de acum 10 ani, am dat intamplator peste ea, am facut doar legaturile cu afisajul si tastatura...e o incantare digitalul...am 2 locomotive cu decodoare pe ele si le rulez pe aceeasi sina...le aprind luminile independent, se pot programa decodoarele functie de necesitati.
Dar marea frumusete este aburoasa cu decodor cu sunet si fum...cu banii economisiti pentru Multimouse Roco voi lua decodorul cu sunet pentru BR 24...vagoanele le am de la revista, le instalez doar luminile.
Pentru cei interesati, trecerea la digital este diferenta de la cer la pamant...dar este foarte scumpa.Pentru cei care stiu putina electronica, se poate realiza centrala DiY...dar costa decodoarele, mai ales cele cu sunet.
Cam atat. Voi reveni dupa ce voi achizitiona decodorul cu sunet.
Olimpiu
 
cred ca incepem sa fim putin off topic, dar ideea unei centrale digitale DIY pare interesanta. In urma cu 10 ani am intrebat in acest sens, si mi s-a spus ca un generator de 100khz plus impulsuri digitale e mai greu de facut. Banui ca azi, fie din computer, fie cu microcontrolere, e mai usor. poti sa ne dai niste detalii , sau link ?