Remiza Jiblea (Calimanesti)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut,


Confirm faptul ca la constructiile industriale ca si la remize de locomotive se foloseau ferestre fixe cu profile metalice pentru minimizarea riscului de incendiu dar si din motive practice, o fereastra atat de mare cu profile din lemn ar fi riscat sa se deformeze in timp. Fiind realizata din profile metalice era mai rezistenta si mai ieftina.

Alaturat:
c09emifwgljlnu83q.jpg


O imagine document din 1916 cu remiza Predeal (frontiera) azi disparuta. Fotografia a fost realizata de locotenentul Laszlo Vitalyos din armata austro-ungara si este din albumul de poze al acestuia. Din pacate, site-ul unguresc unde aceste poze erau disponibile pe net nu le mai are, din fericire le salvasem inainte ca ele sa dispara.

Se vede foarte clar ca aceste ferestre erau facute de la bun inceput cu profile metalice (profil T) iar ochiurile de geam erau fixe. In poza se mai vede si golul de unde a fost smulsa hota de ventilare pentru cosul locomotivei. Probabil niste bastinasi avut nevoie de metalul respectiv si au profitat de lipsa de paza din timpul luptelor ca sa "recupereze" elementul respectiv. Asa cum spune si Catalin mai sus, locomotiva se gara cu cosul sub una din palnii si tirajul cosului isi facea treaba evacuand fumul locomotivei. Spor la treaba!
 
multumesc!

am lipit panourile, rezultand 2 piese, cea din 2 bucati va beneficia de ceva munca extra...

 
din extrudat am facut fundatia cladirii.din motive tehnice ,intai am decupat pietrele pentru contraforturi si colturi...realizarea fundatiei dintr-o bucata fiind aproape imposibila.astfel, sectionarile rezolva unghiurile dificile unde taierea cu precizie este aproape nula.




si o mana de vopsea

 
prima piesa debitata, una din laterale, a ramas ultima :p
motivul? pervazele si altele asemanatoare ( care nu stiu cum se numesc :oops: )

 
ancadrament este toata treaba, cu pervaz, laterale si partea de sus.pervazul este partea de jos....cum se numesc lateralele si partea de sus? :roll:
 
ne intoarcem la peretele lateral si mai adaug cate ceva...."geamuri" (desi nu se vad, sunt din acetofan de 0,25 mm recuperat de la ambalaje), "tencuiala" la interior (din acelasi styrene 1 mm folosit pana acum), o mana de vopsea alb mat pentru a masca oarece defecte aparute pe dupa lipire.

 
inca un detaliu



cercul de caramizi este din carton de 0,5 taiat si gravat cu laser de catre Dragos (sogard_2003)...multam frumos! :p