pregatiri pentru diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
ipsosul are tendinta de a crapa...picatura magica de detergent se aplica ca sa diminueze tensiunile ce apar la uscare,prevenind craparea...e valabil si pentru aracetul aplicat peste pietris...
 
Da, sa stii ca utilizez picatura spalatoare :D

Si in glet amestec cand pun aracetul in dilutie. am turnat ceva stanci si sunt multumit ca au iesit aproape bine. In partea dreapta roci reale:


Raman ceva pori la suprafatza, desi am scuturat forma imediat dupa turnare

Foc continuu, dintr-una-n alta, continuare la portal:

 
Asa e Cristi m . Sunt mulaje de Noch. Dar nu voi repeta aceeasi forma, deoarece devine foarte vizibila repetitivitatea si pica greu la pipota. Am mai copt o idee, nu stiu daca-s primul: se ia o bucata de tabla subtire de aluminiu care se mototoleste, apoi se da un volum la alegere. Pentru evitarea lipirii pastei de turnat as folosi o substanta grasa, care nu permite aderentza la forma. Din matrita de cauciuc de la NOCH se desprind cu dificultate piesele turnate. Cred ca inainte de desprindere ar trebui un pic incalzite formele pentru un grad ridicat de elasticitate. Fizica ma-sii!

Va pup!
 
Dupa o prima incercare,trei straturi de vopsea, dezastru:



Apoi cu tushuri dushuri si retusuri parca tinde spre acceptabil:
 
nici prima nu mi se pare rea...pusa pe "teren"cu niscaiva iarba si arbusti pe langa ea...zici ca e crescuta acolo 8)
 
Esti foarte tolerant cu mine, Cosmin, ma incurajezi sa las lucrurile in pripa...
Daca tot am avut un pic de timp m-am ocupat si de ziduri.
Initial a fost un zid NOCH, dar l-am taiat in 2 parti inegale . Am turnat beton din lemn, mai precis lame de metru din carpen si vopsele acrilice:
 
dac,

din ala diluat e bun,daca pui din ala concentrat si scapi mai mult ti se umple amestecul de spume :D

obiwan,

sa ne spui si noua pedeapsa cand vei fi prins la furat in bucatarie...eu m-am scos scump al draq pentru o picatura-doua...a trebuit sa cumpar un alt recipient intreg :p
 
Revin la ziduri. Pe multe diorame am vazut bucati de zid imbinate alaturat. Astfel se creaza o fisura verticala rar intalnita in realitate.De multe ori se procedeaza la pansarea imbinarii cu vegetatie si astfel apar segmente congruente delimitate de culoarea verde. Ca sa evit acest efect m-am lipit de traforaj si am dislocat "dinti'' din fiecare extremitate laterala:

Si uite-asa se atenueaza vizibil fisura cu pricina.
Urmeaza weatheringul de rigoare pentru placa din stg.

 
pai mi-a luat cam un sfert de ora, nu-i mare cacao, apoi ajustezi cu o pila fina patrata. Io zic ca merita efortul, am numarat firele de par alb si am unul in minus, mi-a picat :D
 
Da frumoasa lucrare, problema cu zidurile astea de spuma de la renumitul NOCH este ca, desi costa o gramada de bani, vin cu tot felul de defecte, cum ar fi acele bule de aer sparte care se vad si pe zidurile tale. La cata precizie ai dat dovada pana acum, trebuie neaparat sa pui mana pe un micro-spaclu si sa astupi gaurile din caramizi :evil: sau tocmesti un zugrav la scara sa faca treaba
 
Merci, LDH! Asa e, Cristi_m, costul e ridicat si interventiile pentru finisare sunt numeroase. Am mai astupat din gauri. Un alt neajuns este debitarea celor de la Noch. Marginile nu sunt drepte si extrema stg nu e la 90 grade:

 
Lupule, cu traforajul intervii acolo unde nu poti intra cu cutter-ul. Taieturile drepte (si nu numai) se fac cu cutterul. Uite:

 
Si astfel incep sa alatur bucatile de zid. In sfarsit, frontul primului modul este in lucru.